ממש צריכה עזרה בחיפוש מידה!

mashajbb

New member
../images/Emo53.gifממש צריכה עזרה בחיפוש מידה!

שלום, אני למדתי מחשבים בבר-אילן כדי לסגור את התואר נשאר לי להגיש עבודה אחת ביהדות, אבל אני ממש לא יודעת מאיפה לקחת חומר (והמרצה ממש לא משתף פעולה כי זה מועד מיוחד) נושא הקורס "חברה ומשפחה בתקופת המקרא" והעבודה צריכה להיות על "יבום וחליצה" לא הצלחתי למצוא כלום באינטרנט ודי הלכתי לאיבוד בספריית היהדות שבבר-אילן. הצילו!

shushu10

New member
חיפוש מידע !

בספריה המרכזית ליהדות בבר-אילן יש ספרנים "גאונים". אני בטוחה שהם ישמחו להציע לך רשימה ארוכה של מקורות וחלק מהספרים גם ניתנים בהשאלה.(שימי לב ללוח הזמנים ולחופשה). בהצלחה.

mashajbb

New member
הייתי שם ולא כל כך עזרו לי

בספרייה עצמה אין להם כוח לחפס לפי נושאים הם מבקשים שתבואי אליהם עם שם הספר והמחבר. והבנות שעוזרות בחיפוש הממוחשב לא ממש מתמצאות.

tzimisce

New member
מאגרי מידע

ישנו את מאגר המידע של כל המאמרים שנכתבים במדעי היהדות (את יכולה לקרוא בו גם מאמרים שנמצאים fulltext אולם זה רק דרך המחשבים של האוניברסיטה ) , יש קישור דרך האתר של הספריה בלינקים של online datebases הוא נקרא rambi וכתובתו http://libnet1.ac.il/~libnet/rmb/rmb.htm אני ממליצה לך לקרוא גם באינציקלופדיה המקראית תחת הערך יבם (למרות שהערך נכתב לפני המון שנים) ולראות מה כתוב שם , ולנסות להמשיך משם ע"י ההפניות הבבליוגרפיות בסוף הערך. אם את עושה חיפוש ברמב"י (אני לא יודעת על איזה פן של יבום וחליצה את כותבת את העבודה , ובאיזה היקף היא - אני מעריכה שמדובר בקורס בלימודי יסוד) אולי תרצי להכניס את הערכים "תמר ויהודה" "דברים כה" "רות" "בראשית לח" וכן את כל הערכים המקבילים באנגלית. יבם באנגלית נקרא levirate . מקווה שתצליחי , אם יש לך עוד שאלות , את מוזמנת לשאול.

למעלה