משקפיים ונהיגה...

חיימון

New member
../images/Emo53.gifמשקפיים ונהיגה...

איני בטוח שזה הפורום המתאים לשאלתי אבל כיוון שזה הפורום הכי קרוב שמצאתי אני אנסה... מתוצאות בדיקת עיניים שערכתי לאחרונה חדות ראייתי היא 6/18... אני מרכיב כעת משקפיים כאשר המספר בעין אחת הוא אחד והמספר בעין השנייה הוא חצי... שאלתי היא האם הדבר מחייב שינויים בהרגלי הנהיגה שכן עד כה לא הרכבתי משקפיים כלל... האם יש צורך שאנהג כעת עם משקפיים? שאנהג עם משקפיים רק בחשיכה? תודה מראש כל כל שיתוף פעולה, חיים מיימון

משקפיים ונהיגה...

שלום, עפ"י חוק אתה חייב לנהוג עם המשקפיים. נעזוב רגע את החוק בצד, אתה יכול לראות הרבה(!) יותר טוב עם המשקפיים, גם ביום וגם בלילה, אז למה לא להרכיב אותם ? ובטח בנהיגה שזה עניין לפעמים של חיים ומוות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

חיימון

New member
אם נעזוב את החוק...

אני אכן נוהג עם משקפיים (בדר"כ)... אך בחזרה לחוק... האם אני אכן חייב בכך? מפני שאם כן אני מחוייב להודיע גם למשרד הרישוי... וכדרך אגב... ידוע לך מה הגבול המותר לנהיגה ללא משקפיים? כי אני לא מאמין שהם מצפים שכל הנהגים יהיו בעלי ראייה 6/6...

חיימון

New member
אם נעזוב את החוק...

אני אכן נוהג עם משקפיים (בדר"כ)... אך בחזרה לחוק... האם אני אכן חייב בכך? מפני שאם כן אני מחוייב להודיע גם למשרד הרישוי... וכדרך אגב... ידוע לך מה הגבול המותר לנהיגה ללא משקפיים? כי אני לא מאמין שהם מצפים שכל הנהגים יהיו בעלי ראייה 6/6...

ראיה בנהיגה...

שלום, אם הרשיום הוא מסוג 02 , כלומר רכב פרטי בלבד, אתה אמור לראות לפחות בעין אחת 6/12 . בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

נהיגה

שלום רב, אם חדות הראייה הטובה ביותר היא 6/18 גם עם המשקפיים לא בטוח שמותר לך לנהוג. אם הראייה טובה יותר עם משקפיים, לפחות באחת העיניים יש לנהוג עם משקפיים. ישנם היום מכשירים מיוחדים לבדיקת התאמה לנהיגה אצל כל האופטומטריסטים. ממליצה להיבדק ולראות אם מותר לנהוג. בברכה פרופ' ענת לבנשטיין

למעלה