מתנדבות למחקר- הסתגלות לאמהות

../images/Emo53.gifמתנדבות למחקר- הסתגלות לאמהות

שלום לכולכן, אני מרשה לעצמי לשוב ולפנות אליכן בבקשת עזרה. במסגרת עבודת הדוקטורט בפסיכולוגיה קלינית בבר-אילן, אני עושה מחקר על גורמים המשפיעים על הסתגלות האישה לאמהות, בדגש על גורמי תמיכה. אחת השאלות עוסקת ספציפית בהבדלים אפשריים בצרכים של נשים בהריון בסיכון גבוה מול נשים בהריון בסיכון נמוך. לפיכך, אני פונה אליכן בבקשת עזרה -- אם אתן עומדות לקראת לידה ראשונה של עובר יחיד, ומוכנות לסייע לי, מאוד מאוד אודה לכן. ההשתתפות במחקר כרוכה בשני מפגשים בני כשעה כ"א, האחד לפני הלידה והשני לאחריה, המתקיימים במיקום לנוחותכן (אצלכן, אצלי, בנקודה אחרת שמתאימה לכן). במהלך המפגשים מתקיימת שיחה קצרה ומועברים מספר שאלונים. כמובן שכל המידע שנאסף במסגרת המחקר חסוי לחלוטין. אם אתן מוכנות להשתתף, אתן מוזמנות ליצור קשר במסרים. המון תודה !

מאחלת לך בהצלחה במחקר

ומשערת שתתקשי למצוא כאן משתתפות, מכיוון שחלק ניכר מן הנשים כאן בהריון בסיכון בשל עברן המיילדותי. אגב, מבחינה אופרציונלית, האם את מגדירה "לידה ראשונה של עובר יחיד" כלידה ששיכת להריון ראשון בהכרח? (כלומר, האם נשים אחרי גרידות יכולות להשתתף?) האם אישה שעברה "לידה שקטה" בעברה ועומדת בפני לידה נוספת של ילד חי (ובריא, הלוואי) ראשון יכולה להשתתף במחקר או שכבר חורגת מתחום ההגדרה האופרציונלית שלך? שוב, בהצלחה! (אישית, לא יכולה להועיל לך, אבל אשמח לקרוא על תוצאות המחקר עם סיומו).

תודה - תשובה לשאלתך

אכן, הנחתי שיהיה קשה למצוא משתתפות בהקשר הזה ולכן אני בתהליך אישורי ועדת הלסינקי כדי לעבוד בשת"פ עם מחלקת הריון בסיכון באחד מבתיה"ח בארץ (אסה"ר), שכבר הביעו נכונות עקרונית. ותודה על איחולי ההצלחה
לשאלתך - המטרה היא בעצם לבחון את המעבר לאמהות בפועל, הווה אומר לידה ראשונה של עובר בריא ובמועד. לכן, גם נשים שיש להן עבר מיילדותי דוגמת גרידות או לידות שקטות (לא הכרתי המונח, אבל אני אסירת תודה עליו) יכולות ומוזמנות בשמחה להשתתף. ובע"ה שכל המשתתפות בפורום זה תזכנה ללדת בבריאות ובאושר.

למעלה