מתעורר מוקדם בבוקר

../images/Emo53.gifמתעורר מוקדם בבוקר../images/Emo53.gif

יש למישהו רעיון? הבן שלי מתעורר פעם פעמיים בשבוע בארבע חמש בבוקר וצועק בקולי קולות... כמו הבוקר למשל. גררתי את עצמי בקושי מהמיטה והוא היפר ברמה שלא תאומן. במקביל שניהם היו חולים השבוע. היתה פה חגיגה קשה. אז השאלה היא איך ניתן להאריך קצת את שעות השינה שלו. הוא אינו ישן בצהריים והולך לישון סביב תשע וחצי עשר בלילה. יום אחרי השכמת הבוקר שלו הוא הרוג מעייפות ולא ניתן להוציא אותו מהמיטה ואז אחרי יומיים שוב חגיגות בוקר מוקדמות... ובתקופה שהוא ישן בצהריים, השכבה נגמרת מאוחר מאד. אגב, הפסקנו את המגנזיום סולפט, למרות שזה די הרגיע את ההיפר שלו, אבל החמיר את השלשול. השבוע הוא חזר להיות היפר בצורה שכבר לא היתה מאז המעבר. הקטן שחלה, הגיב לכספית הומיאופטית, מה שאומר שהוא נחשף אל הכספית פה,בסביבה. תמי את יכולה לתת שוב את הקישור שלך- של מקורות לכספית סביבנו? הפסקנו לאכול דגים וטונה, אבל לא ברור לי, מה קרה, אולי זה קשור למרכיב אחר. רעיון מישהו? אשמח ל-
תודה.

שינה - רעיונות

רעיונות - אינוסיטול, גלייצין ותורין לפני השינה. אם זה מעניין אותך אני אבדוק מינונים. מלטונין בשחרור איטי לפני השינה. הפחתה ניכרת של אכילת פחמימות, בעיקר בלילה. לא לתת: סוכר (גם לא חום), פפריקה (אקסייטוטוקסינים). אם הילד לא על GFCF לתת לו אבקת פרוטאין חלב המכילה כמות גדולה של טריפטופן. גם הודו מכיל טריפטופן - יתכן שלתת זאת לארוחת ערב יעזור. אני אישית לא ראיתי עם זה שינוי משמעותי. אמבטיה חמה ככל האפשר לפני השינה - אם אפסום לא הולך, לנסות אבקת סודה לשתייה במים. לא מתאים לכולם (עלול לגרום לגירוי בעור). יש גם הממליצים על סודה לשתייה עם ויטמין C באמבטיה. לי אישית (אני סובלת מדי פעם מנדודי שינה) עוזר לשתות תה בבונג ולעשות אמבטיה חמה. כאשר הילד מתעורר לא להדליק את האור. אצל יותם זה קיצר את משך העירנות בחצי לפחות (שעה וחצי במקום שלוש-ארבע שעות). האם משהו השתנה לאחרונה בסביבה או בדייאטה? אנחנו מתמודדים עם בעיות דומות לגבי יותם, והלוואי שיכולתי לומר שמצאתי את הפיתרון. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד הוא שנראה שזה עובר ומופיע מחדש לסירוגין, כך שבין לבין יש כמה שבועות או חודשים של שינה... חוצמזה יש את הגישה ההתנהגותית שאצלנו הצליחה למשך זמן מה.

תודה תמי

איך לוקחים וכמה מהאינוסיטול, גליצין ותורין. איך אתם נותנים. הבעייה היא לא כל כך בהשכבה, כמו בהשכמה... תודה. הוא משלשל ממוצרי חלב והודו גם מלא חיסונים והורמונים... כך שהאם יש דרך יעילה לקבל טריפטופן? ראיתי את המוצרים האלה אצל סולגאר, אבל כקפסולות קשות לבליעה. איך לימדתם אותו לבלוע כדורים? אנחנו עדיין צריכים לפורר... תודה.

אני מבינה שהבעיה היא בהשכמה...

אבל ייתכן שאם אחד הדברים האלה יעזור לא תהיה השכמה מוקדמת ואז גם לא תהיה בעיה לקום בבוקר כשצריך. אני לא יכולה להבטיח, כי כאמור גם אצלנו זו עדיין בעיה. לגבי כדורים וקפסולות, גם אנחנו צריכים עדיין לפורר כדורים ולפתוח קפסולות.את אלה שיש להם טעם מגעיל אני נותנת בתוך תמרים. מינונים: יותם שוקל כ-21 ק"ג. תורין TAURINE אנחנו לא נותנים, יותם לא מגיב אליו טוב. המינון של ד"ר ויניצקי לפני שנה וחצי היה 500 מ"ג X פעמיים ביום. זו נראית לי כמות טובה להתחלה. אם אין תגובה, תכפילי את המינון ותראי מה קורה. אינוסיטול INOSITOL - אנחנו נתנו 100 מ"ג לפני השינה. המינון המקורי (של ד"ר ברגר) היה חצי מזה, אבל ד"ר ברגר נוטה לתת בהתחלה כמויות שמרניות למדי. גלייצין GLYCINE נתנו תקופה מסויימת יחד עם גאבא באותה קפסולה. המינון: GABA (Gamma Aminobutyric Acid) - 750 mg Glycine - 25 mg היצרן הוא METABOLIC MAINTENANCE. קניתי אצל NEEDS.COM כיוון שהם מקפידים על תוספים איכותיים, ובחרתי בזה כי אין בזה "פילרים" כמו קמח אורז ושות'. נראה לי שזה עזר ליותם, אבל אני לא יכולה לומר בביטחון. לגבי טריפטופן: לא תמצאי מוצר היום שמפרסם שיש בו טריפטופן, כי טריפטופן הוצא מחוץ לחוק על ידי ה-FDA (הוא פשוט עבד טוב מדי). בעיקרון, הוא קיים במוצרי פרוטאין חלב. אם לילד יש בעיה עם חלב פרה והוא לא על GFCF, יש מוצר של GARDEN OF LIFE שנקרא GOATEIN_IG. GARDEN OF LIFE היא חברה טובה, חדשה יחסית. חיפוש תמידי הזכירה בעבר את ה-PRIMAL DEFENCE שלהם כדבר שעזר להם להיפטר מלשון לבנה. המוצר GOATEIN מבוסס על חלב אורגני של עיזים ומכיל רשימה ארוכה ומכובדת של דברים חיוניים. באתרים המציעים את המוצר למכירה לא מצויין שיש בו טריפטופן אבל הייתי מהמרת על כך שזה נמצא שם בכמויות משמעותיות. אני מצרפת לינק שבחרתי בו כי הוא מסביר היטב את המוצר (אבל הוא אינו בהכרח המקום הזול ביותר! חפשי ב-FROOGLE.COM).

תודה רבה ושאלת המשך על מוצר לא מוכר

היי תמי, לא ממש מובן לי לגבי הנושא של מוצרי החלב השונים, למרות שאני יודעת שילדים רבים הרגישים לחלב פרה, יכולים להנות מחלב גמלים (נאקות כמובן) או עיזים. אך השאלה, אם זה נכון לתת לילד מוצר כזה, כאשר הוא רגיש לחלב. בינתיים ביררתי עוד כמה דברים לגבי הטריפטופן ומוצרי חלבון בכלל- כי הבנים שלי כמעט לא אוכלים חלבונים. הומלץ לי על המוצר Synerprotein, המכיל חלבונים מפורקים לחומצות אמינו ודי הרבה דווקא.. הפירוט בקישור. This improved formulation now contains stevia and more protein, and it no longer contains canola oil. SynerProTein is a blend of soy protein isolates from non-genetically modified (non-GMO) soybeans. SynerProTein also contains the exclusive SynerPro Concentrate, which provides a rich and wholesome base of fruits and cruciferous vegetables with antioxidant benefits. Just 25 grams of soy protein a day, as part of a diet low in saturated fat and cholesterol, may reduce the risk of heart disease. One serving of SynerProTein supplies 20 grams of soy protein. Ingredients Isolated soy protein (non-GMO), fructose, natural flavors, potassium chloride, dicalcium phosphate, SynerPro® Concentrate base (broccoli, carrot, red beet, rosemary, tomato, turmeric, cabbage, Chinese cabbage, grapefruit and orange bioflavonoids, and hesperidin), lecithin, medium chain triglycerides, dl-methionine, magnesium oxide, silica, stevia, ascorbic acid, ferrous fumarate, niacinamide, chromium amino acid chelate, potassium iodide, calcium pantothenate, vitamin A palmitate, riboflavin, thiamine hydrochloride, cyanocobalamin, and pyridoxine hydrochloride. SynerProTein® contains nine essential amino acids that must be supplied by the diet. The following is a typical amino acid analysis per serving. Histidine 320 mg Isoleucine 650 mg Leucine 1060 mg Lysine 850 mg Methionine 360 mg Phenylalanine 660 mg Threonine 500 mg Tryptophan 190 mg Valine 660 mg Recommendations Add approximately one heaping scoop (28.4 grams) of powder to 8 ounces of your favorite juice, water, or skim milk. מה את אומרת על המוצר והאם שמעת עליו. הוא מיובא לישראל ונמצא בבית מרקחת ארמון בחיפה. קיבלתי את המידע מתזונאית מגרמניה, העובדת בארץ ובעלה מנהל את המעבדה הראשית לקנדידה בבי"ח אלישע בחיפה. הוא עובד שם עם המיקרוביולוג דר' לפלר שהוא מיקולוג מומחה ואשתו מטפלת גם באוטיסטים (עם שינויי תזונה, ביקום מהשרשור הקודם, תוספי מזון וניקוי של דטוקס)... עשיתי היום מרתון טלפוני עם בעלה ואיתה. אנחנו הולכים לעשות דרכם תרביות לקנדידה לילדינו ואחרי שמבודדים את הפטריה- (כי יש 100 סוגי קנדידה ו-20 פתוגניות שעושות צרות וחלקן ממש לא מגיבות לדיפלוקן ודומיהם), שולחים אותה לבית מרקחת הומיאופטי- והוא עושה מאותו הזן שגדל אצלו במעיים- ולפי רמת הפעילות שלו, תרופה הומיאופטית העוזרת לגוף להתגבר על הצרה הזו באופן סופי... הם מטפלים גם בילדים עם מעי דליף ועוד..ואני מקווה שיהיה לנו פיתרון טוב לנושא זה. אגב, הם מתרבתים מצואה, אך אם רוצים וצריך, הם לוקחים תרביות ממקומות נוספים בגוף (לשון לבנה, אף, אוזן וכל היתר). וביום שישי יש לנו פגישה ראשונה עם הביקום , אצל בחור שעוסק בנושא כבר כמה שנים בבני ברק. קבענו שם עם ההומיאופט שלנו, כדי למקד התלבטויות לגבי תרופות הומיאופטיות ורגישויות שאנחנו לא בטוחים לגביהן. לא משעמם... דיברתי גם עם מני, הרוקח הראשי של ניופארם, האומר כי מלאטונין עוזר גם להתעוררות בלילה וגם להשכמות מוקדמות. עד היום לא ממש הכנסתי מלטונין לתפריט ... למי יש נסיון?

למעלה