ניקוי אגזוז

טרקר 50

New member
../images/Emo53.gif ניקוי אגזוז

יש לי טרקר אוף רואד 50 ושמעתי שאגזוז סתום פוגע מאוד בביצועי הקטנוע , אז הייתי רוצה לנקות לבד בבית את האגזוז , איך עושים זאת?

טרקר 50

New member
בזה אתה צודק אבל.....

בכל זאת אולי מישהו יודע איך מנקים את האגזוז?

STIVENZ 426

New member
מדורה גדולה

אגזוז|שמאלה| למדורה, שעה שעתיים באש. להוציא, לדפוק קצת מכות קלות עם פטיש, כל הפיח ייצא, ושלום על ישראל. עובד מצויין על אגזוז של פיאג'ו סי. יותר מזה אין לי שמץ.
ס.

STIVENZ 426

New member
דווקא יש. אבל לאו דווקא יעילה יותר,

או פשוטה יותר. המצרכים- 1 מסור דיסק (או משחזת דיסק, איך שאתה קורא לזה) 1 דיסק לחיתוך. (אני אישית אוהב דיסקים לפלב"ם, יקרים יותר, אך מחזיקים משמעותית הרבה יותר וגם חותכים יותר מדוייק (הדיסק מאד דק) 1 רתכת, אלקטרודות וכל מה שמסביב. 1 אגזוז. וחשוב מכל- 1 איש מקצוע שיודע להשתמש בעזרים המוזכרים לעיל בצורה מעולה. אופן ההכנה- לוקחים את איש המקצוע ואת האגזוז, מבקשים מאיש המקצוע שיחתוך את האגזוז עם הדיסק לשני חלקים (לאורכו, לא לרוחבו
) משסיים, מכינים לו קפה. נותנים לו לשתות את הקפה, בזמן שהוא שותה קפה (אפשר גם עוגה אם יש) אתה לוקח את האגזוז, לוקח מברג או מברשת פלדה (מברשת פלדה יותר ממומלץ) ומתחיל לגרד את הפיח מהאגזוז. משסיימת, (אחרי זמן רב מאד) סביר להניח שבעל המקצוע הלך, או נרדם. הער\קרא לו שיבוא, ותן לו לרתך את האגזוז בחזרה לצורתו המקורית. אם הוא יצליח לרתך כמו שצריך, אז אולי ייצא לך טוב. אם הוא לא יעשה עבודה משהו, אז או שהאגזוז יאבד מהאפקט שלו, ואז חבל על הזמן, להחליף. או שהאגזוז יתפרק רחמנא לצלן, ואז שוב, להחליף. עשה מה שנראה לך לנכון. לדעתי עדיף להסריח קצת ממדורה מאשר א. לשלם הרבה. ב. להסתכן ג. מה שבא (תוסיפו). יותר זול, יותר קל, והפיח יורד בצורה יותר טובה כשמשתמשים בשיטת המדורה. משה.

Ofirdt

New member
אני שרפתי את המשתיק של הדיטי.......

ויעיד על זה סטלן שהיה איתי..... השאריות שמן פשוט נשרפות.. לא צריך לגרד אותם אחרי ששורפים את האגזוז השמן שנשאר באגזוז נשרף בגלל הטמפ' הגבוהה של המדורה....... תיקח את כל האגזוז ותשים אותו במדורה לחצי שעה שלושת רבעי שעה רק תוודא שהוא לא מאבד מצורתו אבל לא נראה לי שאחרי חצי שעה שלושת רבעי שעה זה יקרה אחרי זה תוציא את האגזוז תשתוף אותו במים ותשטוף אותו גם מבפנים כדי שיצאו הליכלוכים או השמן שלא נשרף ונפל בתוך האגזוז ואחרי זה תן לזה להתייבש ותרכיב חזרה

STIVENZ 426

New member
חומצה אני לא מכיר.. אבל אני מניח ש.

שאים תסתום את האגזוז בצידו האחד, ותמלא אותו נפט מצידו השני, הנפט גם יעזור עם שאריות השמן והפיח. כמה יעיל זה יהיה? אין לי שמץ. עוד מעט ל"ג בעומר לא? תנצל את זה..

STIVENZ 426

New member
אני חושב שעדיף לך מדורה..

הרבה יותר טוב. מניסיון. אם בכל זאת בחרת בחיתוך וריתוך- הדבר צריך להעשות ע"י בעל מקצוע ברמה גבוהה, אם לא גבוהה מאד. דבר שעלול לעלות לך לא מעט כסף. אם יש לך ידיים טובות, כלים מתאימים לפירוק האגזוז ואטם אגזוז חדש- הייתי במקומך מדליק מדורה. גם בחינם, גם משיג מטרה זהה או אפילו יותר טובה, וגם פחות סיכון. ולא, האגזוז שלך לא יישנה צורתו משהיה של שעה- שעה וחצי במדורה. משה.

טרקר 50

New member
אחי ....

אני צחקתי עם הריתוך , אני בחיים לא ילך ויחתוך את האגזוז , כי אז אני יודע שזה גזר דין מוות לאגזוז....

STIVENZ 426

New member
לא בהכרח גזר דין מוות.

אני עשיתי זאת יותר מפעם אחת, חיתוך עדין, (פה גם הוצאתי את כל רשת העמם מהמשתיק) ואז ריתוך חזרה. הריתוך, עדיף שיעשה ברתכת CO2, ואם אין לך נגישות לרתכת כזו (מה שסביר להניח) אזי תצטרך לשלם לבעל מקצוע שיעשה את העבודה. הכל אפשרי.. אבל הכל פונקציה של כסף, יעילות, וזמן. אדיוס.

למעלה