סרבנית מוצקים

מיטל11

New member
../images/Emo53.gifסרבנית מוצקים

בתי בת שנה וחודש עדיין יונקת.אוכלת מעט מאד אוכל מוצק.ללא כל בעיה בריאותית.מתפתחת יפה חוץ מנושא המשקל.בחצי שנה אחרונה ירדה מאחוזון 50 אל מתחת לאחוזון 3.הרופא מאשים את ההנקה וטוען שברגע שתפסיק לינוק היא תאכל.ניסיתי לא להציע הנקה אך היא נשארת רעבה ולא אוכלת. גם בגן כמעט לא אוכלת וגם כשנשארת לבד עם אבא.מה עושים? האם זו הפרעת אכילה?

לסרבנית המוצקים

האם יש ירידה גם באחוזון הגובה ? מה כן היא מסכימה לאכול ואיך את נותנת לה ?

מיטל11

New member
תשובות

לא,אין ירידה באחוזון הגובה.היא אוכלת כ 80CC גרבר+כפית שקדיה.מסרבת לטרי.כ70CC ירקות מבושלים+קציצת בשר בקר קטנה מפוררת. כ 80CC מעדן סקי וניל בערב. לפני השינה כ 90CC חלב אם שאוב+דייסת דגנים מעורבים ואח"כ יונקת.לא בכל יום מסכימה לכל התפריט הנ"ל.בדר"כ מסרבת למנת הצהריים. חשוב לציין שברגע הראשון מפנה את הראש כשרואה את האוכל אבל בעזרת גרויים שונים בזמן ההאכלה,פותחת את הפה.אם אין גרויי מעניין לא תאכל.מאד קשה לי .ההאכלה נימשכת הרבה זמן וליפעמים אני ממש נישברת.מה לעשות?? כמות האוכל הנ"ל ממש לא מספיקה.

למיטל

אכן הכמויות שציינת לא גדולות במיוחד אבח צאי מנקודת הנחה שהם יגדלו. המשיכי להציע לה את המזונות השונים , נסי לתת לה גם לאכול בעצמה. אל תאריכי בזמני הארוחות. כ-30 דקות הן די והותר כדי לדעת שהיא לא רוצה יותר. אין צורך לבשתמש במסיחי דעת שונים, נסי לתת לה חפצים הקשורים לאוכל כמו כפיות, צלחות וכוסות מענינים שיהיו לה לעזר לאכילה ולא צעצועים או דברים אחרים. כלזמן שהירידה היא רק במשקל ועקומת הגובה תקינה את יכולה להמשיך בנסיונות ללא פחד.(אני יוצאת מנקודת הנחה שנבדקו בעיות רפואיות אחרות שעלולות לגרום לירידה במשקל )

למעלה