סריגת צעיף מתוך 100 עצות

עפרה בר

New member
../images/Emo53.gif סריגת צעיף מתוך 100 עצות

שלום, שמי עפרה ואני חדשה בפורום. בחוברת ינואר 2006 - 100 עצות בלאשה, מופיע צעיף (עמ' 29 ), שאני מאד מעונינת לסרוג. הבעיה שההוראות אינן ברורות לי במיוחד, ואני מאד אשמח לעזרה... תודה, עפרה

ענבל30

New member
זה הצעיף המשולש? שאל אוורירי כזה?

כי אם כן, אז אולי אני יכולה לעזור לך

עפרה בר

New member
.כן. צבעו סגול בהיר.

תהליך העבודה הינו כזה: " העלי 4 עיניים, וסרגי שורה ימין. המשיכי לסרוג פס בסריגת ימין, ופס תחרה - לסירוגין. כשהגעת לגודל הרצוי, סגרי את העיניים בצורה רופפת. ניתן להוסיף פרנזים, או לסיים בחצאי עמודים במסרגת וו." אז כך, אני מעלה 4 עיניים וסורגת עליהם 4 עיניים ימין. איך אני מתחילה את פס התחרה? כתוב "שורות 1 ו-3 (צד ימין של העבודה) הכפילי את העין הראשונה, סרגי עין אחת ימין, *חוט על המסרגה, 2 ביחד ימין, חזרי מה-* עד 2 עיניים לפני סוף השורה, סרגי עין אחת ימין והכפילי את העין האחרונה, נוספו 2 עיניים, שורות 2 ו-4: 3 ימין, *חוט על המסרגה, 2 ביחד שמאל, חזרי מה-* עד 3 עיניים לפני סוף השורה, וסרגי 3 ימין. חזרי על שורות 1 ו-4, פעמיים". ולו רק בגלל היותי מוטרדת מאי-ההבנה, אשמח על העזרה.

את יכולה להביא את ההוראות המלאות

כי ניסיתי לעשות דוגמית וחסר לך משהו בהוראות כי אין לי תוספת עיניים בצדדים. ככה שמשולש לא יכול לצאת מזה.

עפרה בר

New member
שאל סגלגל - ההוראות

200 גר' חוט אקרילן דק. אם תסרגי בחוט עבה יותר, תצטרכי 300 גר'. מסרגה עגולה מס' 7. שימו לב: הצעיף מורכב משתי דוגמאות סריגה הנסרגות לסירוגין. פס בסריגת ימין: שורות 3,1,ו-5 (צד ימין של העבודה): הכפילי את העין הראשונה (סרגי לתוך החוט הקדמי והאחורי של העין), סרגי ימין עד העין האחרונה, והכפילי את העין האחרונה. נוספו 2 עיניים. שורות 4,2,ו-6: ימין - ללא הוספת עיניים. פס תחרה: שורות 1 ו-3 (צד ימין של העבודה): הכפילי את העין הראשונה, סרגי עין אחת ימין, *חוט על המסרגה, 2 ביחד ימין, חזרי מה-*עד 2 עיניים לפני סוף השורה, סרגי עין אחת ימין והכפילי את העין האחרונה. נוספו 2 עיניים. שורות 2 ו-4: 3 ימין, *חוט על המסרגה, 2 ביחד שמאל, חזרי מה-*עד 3 עיניים לפני סוף השורה, וסרגי 3 ימין. חזרי על שורות 1 ו-4, פעמיים. תהליך העבודה: העלי 4 עיניים, וסרגי שורה ימין. המשיכי לסרוג פס בסריגת ימין, ופס תחרה - לסירוגין. כשהגעת לגודל הרצוי, סגרי את העיניים בצורה רופפת. ניתן להוסיף פרנזים, או לסיים בחצאי עמודים במסרגת וו.

אדית5

New member
בלאשה של שבוע שעבר היו ההוראות...

לשאל המדובר לעלות 4 שיניים לסרוג ימין בכל תחילת שורה להוסיף עיין השורות הזוגיות הם שמאל לגבי הדוגמא לסרוג 2 עיניים יחד וחוט על המסרגה כך כל השורה

תודה אדית ינוסה בקרוב.

אז זה שאל ולא צעיף. תגידו מה הגודל הסופי שלו כי אין לי את החוברת לאישה.

אדית5

New member
הי עופרה

זה לא כל כך קשה תראי תעלי 4 עיניים וסרגי ימין שורות:1/3/5 בצד ימין של העבודה הכפילי את העיין הראשונה וסרגי ימין בעיין האחרונה הכפילי את העיין. שורות:2/4/6 ללא הוספת עיניים השאל מורכב משני דוגמאות: פס תחרה: שורות 1/3 בצד ימין של העבודה הכפילי את העיין הראשונה סרגי עיין ימין חוט על המסרגה 2 ביחד ימין חזרי על כל השורה עד 2 לפני הסוף סרגי עיין ימין והכפילי את העיין האחרונה נוספו 2 עיניים שורות 2 ו 4 3 ימין חוט על המסרגה 2 ביחד שמאל חזרי על כל השורה עד 3 עיניים לפני הסוף וסרגי 3 ימין חזרי על שורות 1-4 פעמיים מקווה שזה יותר ברור

עפרה בר

New member
../images/Emo51.gif לכן על הרצון להדריכני

לשובל עינת, אמא של דפנה, ענבל 30 ואדית 5, נכנסתי לפורום עתה, והעפתי מבט, אולי יש תגובות... ומיותר לציין שהתרגשתי מהרצון לעזור. אני אעתיק את ההוראות שאדית 5 כתבה. ואנסה, מקוה להצליח. תודה, עפרה

למעלה