עדשות קבועות

• פותח הנושא krank
  • פורסם בתאריך

krank

New member
../images/Emo53.gifעדשות קבועות

אני מרכיבה משקפיים שנים ארוכות. בחודשים האחרונים התחלתי להרכיב עדשות קבועות, פעם בחודש אני מחליפה אותן בחדשות. אך אני חושש שמא זה מזיק לעיינים. יש האומרים כי זה מגדיל את המספר ולא נותן לעיינים "לנשום". האם זה נכון? מהי העמדה היום לגבי עדשות מסוג זה. אשמח לתשובה, אורית

עדשות-מגע...

שלום אורית, אם מטפלים נכון בעדשות ומגיעים לבקורות אצל האופטומטריסט אין כל בעיות עם העדשות. בברכה, אייל ברקו אופטומרטיסט-קליני.

krank

New member
אם אפשר הבהרה

אין מה לטפל בעדשות אלו, זה בדיוק מה שיוצר לי בעיה. אני לא מוציאה אותן מהעיינים עד שמחליפים לי אותם ואז זורקים את הישנות ומרכיבים את החדשות. השאלה היא עם העובדה שהן נמצאות בעיניים רצוף פוגע בעין?? שוב תודה אורית

עדשות להרכבה ממושכת...

שלום אורית, עדשות אילו בריאות פחות לעיניים מאשר רוב העדשות הקיימות. למרות שיש להן את כל האישורים המתאימים מה FDA האמריקאי אחוז הסיבוכים איתן גדול יותר. בתהליך התאמת העדשות האלו את חייבת להיות בבקורת אצל האופטומטריסט לראשונה אחרי לילה עם העדשות, אח"כ אחרי 3 ימים, אח"כ אחרי שבוע, חודש, ואז כל חודשיים להיות בבקורת אצל האופטומטריסט. הבקורות הקפדניות האלו מאחר ואת ישנה עם העדשות. מדוע את מרכיבה את העדשות האלו ? רוצה לראות טוב יותר את החלומות בלילה...? אין מחלופה של חומרים מתחת לעדשה ויכולה להיוצר שם פסולת של חילופי החומרים של תאי הקרנית ועוד בעיות שונות. אם את רוצה להרכיב עדשות עוד הרבה שנים ללא בעיות, המלצתי האישית היא לעבור לעדושת יומיות/דו שבועיות/חודשיות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה