עוגה ראשונה

ציפורת26

New member
../images/Emo53.gif עוגה ראשונה

ויש מספר קשיים בדרך אז ככה. הכנתי אתמול את העוגה לפי המתכון שלך נטע. העוגה יצאה ישרה להפליא(בחום נמוך) אבל לא גבוהה במיוחד (תבנית 24) למה זה המטרה היא להסתבך כמה שפחות אז השארתי בצבע לבן את הציפוי. בקטע התחתון של בצק הסוכר (החלק התחתון של העוגה) לא נראה יפה אז התכנון היה לעשות סרט למטה אבל אני לא מצליחה וכבר עכשיו סרט הזה לא נראה משהו אני צריכה רעיונות איך אני מסווה את הפגמים למטה ועוד רעיונות לקישוט נחמד ופשוט של העוגה עוד שאלה..אני לא עובדת עם CMC ואחרי שאני עובדת זמן מה עם הבצק הוא נעשה קשה ומאוד מאוד קשה ללוש אותו. האם זו הסיבה? דבר נוסף ואחרון. העוגה ליום שבת...היא לא תתקלקל נכון?
 

net the jet

New member
תשובות. לגבי הכמות. ל 24 ( רינג ) אני עושה

כמות וחצי על מנת שתהיה גבוהה. לגבי הסרט- אני לא יודעת מה התיכנון למעלה על העוגה אז קצת קשה לי לתת עיצה מה לעשות להסתיר, אבל לפי הנושא- כדורים, פרחים, כוכבים או כל קישוט אחר ניתן להדביק במקומות איפה שיש תקלות. אם לא עבר המון זמן את יכולה לנסות להסיר בזהירות ולשים שום סרט. כשמדבקים סרט צריך לעבוד יחסית מהר שלא יהיו סדקים וחשוב שהוא יהיה מונח על המשטח כמה שיותר צמוד למטה שלא יהיו רווחים. לגבי CMC- אם היית שמה , אז הבצק היה אפילו עוד יותר קשה ללישה. וזה שהבצק קשה ללישה זו רק ברכה, תאמיני לי. חכי לקיץ שהוא רך ובעייתי... אז תראי שעדיף להתאמץ קצת בלישה. אין בעיה עם העוגה לשבת.
 
האם את עובדת עם קורנפלור? יכול להיות

שהבצק סופג כמויות רבות של קורנפלור ומתקשה. כמו כן יכול להיות שהוא לא שמור בשקית אטומה לאויר ומתייבש. לפיסול בבצק סוכר נסי דוקא להוסיף מעט CMC. ה CMC מגמיש את הבצק ולמרות שגם מעט מקשה אותו, העבודה נוחה יותר.
 
למעלה