עוגיות

SHIRS4

New member
../images/Emo53.gifעוגיות

האם משהו יודע במה מקשטים עוגיות סטייל העוגיות של "אחת אחת " ואיזה מתכון הכי מתאים לעוגיות שכאלה. תודה, המתחילה
 
כוונתך לעוגיות צבעוניות ?

כמעט כל מתכון מתאים כאן (בסיס של בצק פריך). אופים את העוגיות כאשר הן משופדות על מקל. הקישוט הוא בעזרת זילוף רוייאל אייסינג צבעוני. מהו רויאל אייסינג תוכלי למצוא בתשובה שנתתי ל 2יאיא. את הגבולות כדאי לזלף אם רוייאל סמיך ואת המילוי עם רויאל דליל יותר. מידת הסמיכות נקבעת ע"י כמות אבקת הסוכר.
 
היי, יש לי שאלות בקשר לזה ../images/Emo27.gif

היי איילת, אם אני רוצה לעשות את הגבול (קונטור) והמילוי באותו צבע (כלומר, כל רקע העוגיה באותו הצבע) האם אני גם צריכה לעשות את הקונטור מרויאל סמיך יותר? האם ניתן למלא את כל שטח העוגיה ברויאל סמיך/דליל?. אני פשוט לא רוצה שייראו את הקונטור, כלומר, רוצה רקע אחיד. כמה זמן להשאיר לייבוש עד שאני מציירת עם רויאל בצבע אחר על הרקע? ושאלה אחרונה וחשובה, כמה זמן ניתן להכין מראש (ובאיזה אופן לשמור) עוגיות מבצק פריך בסיסי (מרגרינה/חמאה) שצופו ברויאל? המון המון תודה ו
על מטח השאלות, אמא של אסף ויואב
 
תכיני רויאל בסמיכות רצויה למילוי

ממנו תפרישי כמות ותוסיפי אבקת סוכר עד קבלת סמיכות המתאימה לקונטור. תוסיפי מעט צבע לכל אחד בנפרד ונסי להגיע לגוון זהה. רויאל דליל בקונטור יזלוג לך, ורויאל סמיך במילוי עלול לתת תוצאה לא אחידה. להשאיר לייבוש כ 24 שעות. להכין מספר ימים מראש (לא יותר משבוע) ולשמור בקופסא אטומה, אחרת העוגיות יספגו לחות.
 
תודה רבה איילת ../images/Emo24.gif ושאלה אחרונה

איזה כמות של רויאל צריך על מנת לכסות רקע של 40 עוגיות (בגודל ממוצע)? אני שואלת כי אני לא רוצה "להיתקע" עם עוגיות שלא נשאר להן רויאל ואז לנסות לשחזר את הצבע. שוב
ענקית, אמא של אסף ויואב
 
הפתרון הפשוט הוא להכין המון רויאל

ואז מקסימום זרקת לפח חלמונים וסוכר, מה גם שניתן לשמור אותו במקרר לאורך זמן. נראה לי ש 5 חלמונים אמורים להספיק בהחלט
 
אני לא מחכה הרבה לייבוש

ברגע שהעוגיה קרה, וזה יכול להיות חצי שעה אחרי, אני מתחילה לקשט. וגם הרויאל מתייבש מאוד מהר, כך שגם אחרי שעה אני יכולה לשים עוגיה על עוגיה וכלום לא קורה לזה. ומדובר פה על חלבון, נכון ? (כי לדעתי נכתב בטעות חלמון)
 

LAYL

New member
האם ניתן לקשט עוגיות

עם בצק סוכר? ואם כן, אין מדביקים את הבצק סוכר לעוגיה?
 
עוגיות מקושטות על מקל

לא עבודה הכי יפה, נעשתה בחיפזון, אבל קחי את הרעיון. הכנתי בצק עוגיות (מתכון בהמשך), קרצתי צורות עם חותכן דובונים. אפיתי, מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור, תקעתי שיפוד קצר בכל אחת מהן. כשהתקררו, הכנתי רויאל (חלבון+אב' סוכר), חילקתי לקעריות וצבעתי. הכנסתי את החומרים לשמרדפים (במקום שקית זילוף), גזרתי קצה וזילפתי. השבוע הכנתי שוב (ולא צילמתי לצערי) ליום ההולדת של הילד ורשמתי את שמו במרכז הדובון. יצא מדהים !!! מתכון לעוגיות מקושטות: 200 גרם חמאה או מרגרינה כוס סוכר 2 ביצים 3 כוסות קמח כפית אבקת אפיה, שקית סוכר וניל. לערבב היטב את כל החומרים, להכניס למנוחה במקרר, להוציא, לרדד על קמח, לקרוץ. לאפות כ-10 דקות בחום בינוני. בהצלחה.
 
לדעתי - מקסים ביותר וממש חמודים

ואגב, אני חייבת להודות לך, כ"כ חיפשתי עכשיו מתכון לעוגיות והנה מצאתי אותך - איזה כיף לי עפרה
 
למעלה