עזרה במציאת ספרים לנוער

חגית28

New member
../images/Emo53.gifעזרה במציאת ספרים לנוער

האם מישהו יכול להמליץ לי על רשימת ספרים בנושא התבגרות עבור ילדים בכיתה ט'? תודה!! (בכלל אשמח לדעת אילו ספרים ילדים בגיל זה בדר"כ קוראים (חוץ מהארי פוטר...)

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

לגבי רשימת ספרים, מומלץ להכנס לאתר של אוניברסיטת חיפה (נמצא בקישורים בדף הראשי של הפורום). לגבי ספרים לגיל זה- המגוון גדול, וכולל ספרות בידיונית (כגון "חיי קסם" או "חולית"), ספרים שעיסוקם בעיות מציאותיות יותר כגון אלו של עמי גדליה, דבורה עומר .... האם את מחפשת למטרות לימוד בכיתה או משהו לילד שטעמו האישי מוכר ?

john1987

New member
התבגרות?

יש לי ספר נהדר בשבילך. "המצפן הזהוב" של פיליפ פולמן יצא לא מזמן (וכעת יצא ספר ההמשך שלו) בתרגום מומלץ לעברית. אני מעדיף את הגרסה המקורית באנגלית כיוון שהפרוזה מאוד יחודית וכתובה כמו שירה. הספר מדבר לכל הגילאים אך הוא כתוב יפיפה עם עלילה מרתקת ומפותלת.

דווקא אני לא אהבתי אותו בכלל ../images/Emo3.gif

אני ממליצה על "ילדת הגבעות" של אלואיז מקגרו ועל "שני ירחים" המקסים מאוד מאוד של שרון קריץ'.

john1987

New member
אפרפרתי,

כמה שאלות: 1) קראת בעברית או באנגלית? 2) אם קראת בעברית אז את התרגום הישן "אורות הצפון" או החדש "המצפן הזהוב?" - אם קראת באנגלית אז את הגרסה המקורית הבריטית Northern Lights או את הגרסה האמריקקית The Golden Compass? 3) מה לא אהבת?

ובכן... ../images/Emo57.gif

1. עברית. 2. "המצפן הזהוב" 3. את העובדה שהיא עושה המון דברים אבל לא ממש ~קורה~ משהו. ליירה היא דמות שלדעתי מאוד שטוחה. הכל עובר מסביבה והיא לא מרגישה כלום. הסביבה שלה לא מצאה חן בעיני, התחשק לי להכניס לפנטלימון אגרוף והעובדה שזה פשוט נמשך ונמשך ונמשך אבל בעצם, מה?

Athaclena

New member
המפף

לא אהבת?
אני מאוד נהניתי מהסדרה מה עם ההמשכים? יש מצב שתקראי אותם? אני הכי אהבתי את השלישי...

john1987

New member
המשכים

פולמן הבטיח שלא יהיו המשכים ישירים לסדרה. לעומת זאת, יצא ספר קצר מאוד בשם Lyra's Oxford שמכיל מעט מידע על העולם של לירה וסיפור קצר בשם Lyra and the Birds. פולמן כעת עובד על הספר The Book of Dust שמכיל כמה סיפורים קצרים בעולם של לירה, חלקם מכינים את הרקע לסיפור. פולמן הכריז -שלשום- שהוא מתכנן עוד ספר אחרי זה וזהו. נו טוב, זה מה שהוא אמר על Lyra's Oxford.

לפיליפ פולמן יש המון ספרים...../images/Emo57.gif

הייתי בלונדון ויש לו באמת המון, אבל רובם לא תורגמו... הם לא כולם קשורים לסדרת חומריו האפלים, אבל יש לו הרבה ספרים. אף אחד מהם לא נראה לי ממש מענין

john1987

New member
הוא לא ממש טרי פראצ'ט

יש לו סדרה לילדים ממש קטנים - אגדות קלות כאלה (לא משהו לפוליצר) ואת רביעית Sally Lockhart שלמרות זכתה להצלחה מתונה בלבד קיבלה שבחים רבים, את הטרילוגיה של חומריו האפלים, אקספורד של ליירה (קשור לחומריו) ועכשיו בתנור ספר של סיפורים קצרים על העולם של ליירה והרקע לחומריו האפלים.

Athaclena

New member
היית בלונדון ולא קנית לי? ברוגז...

סתם... חומריו האפלים כן נראה לך מענין? לדעתי הוא הכי טוב (ממה שקראתי שלו
)

חגית28

New member
תודה לעונים. אני צריכה זאת לצורך

לימוד בכיתה. ברצוני לתת לתלמידים יומן קריאה על ספרים שהם אוהבים-במיוחד ספרי התבגרות. אשמח לקבל עוד רעיונות. תודה!!

farseer

New member
המפ..

ישנם הרבה כאלה, אבל אולי הספר "אליפים" של אסתר שטרייט וורצל יהיה טוב. הוא מאוד דיבר אלי, אם זכור לי נכון, ואני אוהבת את הספרים שלה. מומלץ.

sagiberg

New member
עלו בזכרוני גם../images/Emo8.gif

מעבר לכביש/חבורת עלומים של דבורה עומר וכמובן ספריו של פו'צו .

ללי 2

New member
אני ממליצה לך ללכת על ספרים בנושא

מסוים לדוגמא: נושא סמים ואז כל ילד יכין יומן קריאה וידווח על קטע קטן ממה שהכי אהב בספר. ספרים בנושא "אני כרסיטינה f אם אני לא טועה לגלילה רון פדר יש ספר בנושא לא עולה לי משהו ספציפי אני אחשוב ואח"כ לפתח דיון בכתה על חשיבות מניעה מסמים וכו...

dawn35

New member
רעיון טוב גם לדעתי../images/Emo45.gif-המלצות

אני ממליצה לך על נושא זהות (מינית או ביחסי אהבה)-ספרים: נעמת לי מאוד- עמי גדליה אלכס לרנר דפי ואני-גילה אלמגור ג'יני- ג'ודי בלום הלני- אודי טאוב להיות בת של צועני-דניאלה כרמי לראות בעיניים עצומות- ענת ישראלי מישהו לרוץ איתו-דוד גרוסמן אהבה ירושלמית- אורית עוזיאל ציפור העץ-רוני גבעתי אהבת איתמר-דבורה עומר

למעלה