עזרה דחופה- צרידות

נגה אר

New member
../images/Emo53.gifעזרה דחופה- צרידות

שלום לכולם, מאז יום ראשון אני צרודה ועם הימים החולפים, קולי הולך ונעלם. הרופאה טוענת שאין הרבה מה לעשות חוץ מלשתוק ולשתות תה עם לימון ודבש. ונתנה לי ימי מחלה (שזה נשמע טיפשי, הרי לא כואב לי שום דבר, רק קול צרוד שבקושי נשמע...) ביום שבת אני חוגגת לילדים שלי יום הולדת ואני זו שמארגנת את כל ההפקה וחייבת את קולי חזק ובריא. אשמח לשמוע על כל דבר שיחזיר לי את קולי במהירות שיא אשמח לתשובות מהירות, אני ממש לחוצה לקראת שבת. תודה מראש, טלי

עוז46

New member
הי נגה

הכי חשוב זה להירגע. מיתרי הקול נפגעו ממאמץ/ התקררות ויש עכשיו להניח להם, כלומר באמת לתת להם לנוח. ומוגל מוגל לא באופנה כיום וגם ארק או ברנדי לא עוזרים, וכמה אפשר לשתות תה קמומיל או מליסה וכפיות על כפיות סמבוק שחור נבלעו. לא לנסות אם חזר הקול , הוא לא. אז אם את לא מטופלת בתרופות לב אז אולי אמיתה קיצית תעזור? והכי חשוב, להירגע ולתת לזמן לעשות את שלו.

עוז46

New member
ושכחתי

לפרוס בצל להניח בצנצנת למזוג דבש מחר בבוקר לשתות קצת, איז כפית שתיים וכך מידי פעם כפית.

נגה אר

New member
הירגעות יכולה להיות נהדרת

אבל היום הולדת... במשך חודשיים אני מכינה דברים והפעלות ליום הולדת. אני היחידה ששולטת בכל מה שהולך להיות שם. אני חייבת את הקול שלי בחזרה! אנסה עם הבצל והדבש- כמה דבש למזוג? עד שהבצל מכוסה? אפשר לשתות מים מיד אחרי כן? נשמע לי דיי מגעיל (סליחה על הביטוי). במה זה עוזר? חיזוק מיתרי הקול? ממש לא במקום כל הענין הזה, גם מחסירה עבודה וזה מבאס וגם יום ההולדת שכולם כל כך מחכים לו... תודה רבה לך, טלי

נגה אר

New member
אה, גם אני שכחתי משהו

לא אכפת לי שגוגל מוגל לא באופנה, אם זו תהיה תרופת הפלא. אמרו לי לערבב צהוב של ביצה עם דבש ולשתות יש כמויות לזה? כמה דבש? כמה פעמים ביום? מוכנה לנסות גם את זה אם זה יעזור ויקל. שוב תודה, טלי

yigalby

New member
חוץ מבצל ודבש

אפשר לקנות בחנות טבע (או ללכת לירדן) שורש אבסוס - ליקוריץ וללעוס או אם זה בא באבקה לבשל רבע שעה ואחרי שמתקרר לשתות כל כמה זמן כף. הרב שאולי ז"ל המליץ על גם צנון מגורד מעורב בדבש טוב לצרידות (וגם לשיעול מסוגים שונים). או לקחת שמן זית בשילוב חלמון ביצה טריה (אולי כדאי גם קצת דבש) בוקר נפלא

למעלה