עזרה...

C H A N E L16

New member
../images/Emo53.gif עזרה...

שלום רציתי לשתף אותכם במשהו שקרה לי.... יש מישהו אחד שאני רוצה אותו אני כול הזמן חושבת עליו וכל הזמן שאני רואה אותו יש לי פרפרים בבטן עכשיו לא דיברתי איתו אף פעם ולפני חודש הוא שלח לי הודעה וברגע שהוא שלח לי הודעה הרגשתי בחילה וממש עוד שניה הקאתי רעדתי כולי והיה לי קשה לנשום ...זה היה התקף חרדה?! באמת שאני לא מבינה למה הרגשתי ככה בחיים זה לא קרה לי שאני ירגיש ככה מהודעה שבן שלח לי. עכשיו התחושה הזאת גרמה לי פחות לרצות אותו אבל אחרי שהתחושה לא חזרה הרבה זמן הרגשות רק נהיו יותר חזקים כלפיו .אבל אתמול שראיתי אותו פתאום חזרה לי אותה תחושה אני לא מבינה למה... זה ממש מציק לי כי זה גורם לי לא לרצות אותו כי אני פוחדת שהתחושה הזאת תחזור עכשיו אני חשבתי על זה ויכול להיות שבגלל שהחברים הקודמים שלי כל כך פגעו בי אני מפחדת להתקרב ולהיקשר לבן? יכול להיות שזה בגלל זה? או שגם שלא היה לי כבר מישהו 6 חודשים אז אני נלחצת?! אני לא מבינה .... בבקשה תעזרו לייי תגידו מה דעתם זה מעיק עליי נורא אה וגם אם התחושה הזאת חוזרת מה לעשות?!?! בבקשה תעזרו .......

היי ../images/Emo85.gif

את מתארת תחושה מאוד לא נעימה שהיתה לך. לפעמים תחושות כאלו קשורות בחרדה, לפעמים בלחץ. יכול להיות שהרגשת ככה בגלל שזה הלחיץ אותך שהוא שלח לך הודעה? הרבה פעמים כשיש לנו תחושה לא נעימה בגוף שמתקשרת לנו למשהו, זה גורם לנו לרצות להתרחק מהמצב הזה. לפעמים התחושה באמת נובעת מהמצב, ולפעמים זה מן קישור שנעשה לנו בראש, ואז כשאנחנו נמצאים במצב הזה, התחושה חוזרת לנו. (למשל מישהו שהלך לקניון והיה לו שם התקך כזה של בחילות ורעד, וזה מתקשר אצלו לקניון, ואז הוא מפחד לחזור לקניון כי אוליזה יקרה שוב). את מספרת שהתחושות הלא נעימות שהיו לך בגוף, גורמות לך לא לרצות אותו, כי את פוחדת שהתחושות יחזרו. כדי לשבור את הקישור הזה בינו לבין התחושות הלא נעימות, את צריכה להחליט שלמרות החשש את לא תתני לתחושות האלה להשפיע על ההחלטות שלך. ואם את מחליטה שאת רוצה קשר איתו, אז לתת לעצמך לדבר איתו ולראות אותו. לאט לאט התחושה הלא נעימה תעבור, עד שתפסיקי להרגיש ככה כשאת רואה אותו. (ככה זה עם חרדות או מצבים שגורמים לחץ - אם אנחנו מחליטים להמנע ממה שגורם לנו חרדה, החרדה הולכת ומתחזקת, אבל אם אנחנו חושפים את עצמינו למצב שמעורר חרדה היא הולכת ונחלשת). יכול מאוד גם להיות שאם תראי אותו שוב, התחושה לא תחזור בכלל. אבל גם אם כן, תזכרי שאם לא תתני לחרדה להחליט בשבילך, ותצליחי ללכת נגדה (וכן לדבר איתו), החרדה תלך ותחלש, עד שתפסיקי להרגיש את התחושות הלא נעימות. את מספרת שהחברים הקודמים שלך פגעו בך, ושאולי בגלל זה את מפחדת להקשר לבן. אני חושבת שזה יכול מאוד להיות. כשמשהו משאיר אותנו עם חוויה שלילית, הרבה פעמים אנחנו פוחדים לנסות שוב. אבל תזכרי תמיד, שכל אחד הוא אחר, וזה שהיו לך חברים שפגעו בך, זה לא אומר שכולם כאלה. יש הרבה אנשים אחרים, שיכול להיות לך נורא טוב איתם

slee4

New member
היי,אני חדשה...

אני בת 14 וחצי. גם לי יש התקפי חרדה במשך 7 חודשים,זה התחיל מדיכאון והפך לפחד מיציאה מהבית, קלסטרופוביה, ירידה במשקל, פרצי בכי ועוד... הדיכאון נבע מהלימודים ,שבעצם הבעיה שלי היא הפרעות קשב וריכוז שגילו זאת רק השנה. אני מטופלת אצל פסיכולוגים, פסיכיאטרים וגם בתרופות. וזהו...

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo85.gif

את מספרת על תחושות קשות של דכאון וחרדה. כתבת שהדכאון קשור ללימודים ולהפרעות קשב וריכוז. איך את מרגישה בבית הספר? מה מעציב אותך? ספרת על פחד לצאת מהבית ועל קלסטרופוביה. איך את מרגישה כשאת יוצאת מהבית או הולכת למקום עם הרבה אנשים? יש מקומות שאת נמנעת מללכת אליהם בגלל החרדה?

slee4

New member
אז ככה...

אף פעם לא הייתי טובה בלימודים, והייתי רואה חברות עם ציונים טובים ואיך כולם משתתפים בשיעור ואני לא הבנתי למה אני לא יכולה להיות כמו כולם(זה היה לפני שידעתי על ההפרעות קשב וריכוז). וגם באותה תקופה ידיד שלי מת. בחופש החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהשקיע, וממש אבל ממש לא יצאתי מהבית בכלל לא העזתי לחשוב על לצאת. בחופש שיננתי את החומר וידעתי הכל,וכשהגעתי ללימודים היה לי מאוד קשה לצאת מהבית,ולא התרכזתי בשיעורים והייתי חייבת שהדלת בכיתה תהייה פתוחה. ואז אחרי בערך שבוע קבלתי במבחן 86 ולפני כן הייתי ברמה של ציונים כמו 30 ו20. ואז באה הנפילה,ירדתי במשקל,לא הפסקתי לבכות,לא יצאתי מהבית, לא הייתי נרדמת בלילות, היו לי בחילות ועוד... והיום, אחרי חודש וחצי של עזרה וניסיון לשיקום אני לוקחת ריטלין,מטופלת אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים. ובקשר ליציאה מהבית, אז זהו שאני לא יכולה לצאת,אני לא מסוגלת,ובעיקר בערב,אני כל הזמן עייפה, יש לי סיוטים ולפחות עכשיו אני מאוזנת באכילה. אני מנסה להשתדל לצאת מהבית אבל זה קורה רק שאני הולכת לבית הספר וחוץ מזה אולי פעם בשבועיים.

תקופות קשות ../images/Emo24.gif

את מספרת על תקופה מאוד קשה שעברה עליך, ועל כל מיני דברים שהצטברו ביחד. אני חושבת שזה מצויין שהצלחת למצוא את הכוחות ללכת לטיפול ולקבל עזרה
ספרת שאחרי החזרה ללימודים וההצלחה במבחן, באה הנפילה. בכית הרבה, לא אכלת, לא יצאת מהבית, היה לך קשה להרדם בלילות. את יודעת מה גרם לנפילה הזו, מה עשה לך כל-כך עצוב? היה משהו ספציפי או שזה הצטברות של הרבה דברים? כתבת שאת לא יכולה לצאת מהבית. מה מקשה עליך לצאת (זה בגלל שאת מפחדת, בגלל העייפות, בגלל שאין לך חשק....)?

slee4

New member
תשובות...

אני חושבת שמה שגרם לנפילה זה שהוצאתי מעצמי משהו שאני לא יכולה,ובזבזתי אנרגיות. העצב בא בלי סיבה מיוחדת וזה משהו שקשה להסביר ,זה פשוט הכל,כל דבר קטן פגע בי והייתי מאוד רגישה בתקופה הזו. הפחד לצאת מהבית זה נשמע ממש דבילי אבל גם כשאני בבית ספר קשה לי להיות הרבה זמן בכיתה ואני חייבת לצאת ולבכות ויש לי גם געגועים הביתה וגם אם לא נשאר הרבה זמן עד סיום שעת הלימודים. מה שמעצבן זה גם כשאני מנסה לצאת יש רגע שאני אומרת שאני חייבת לחזור הביתה ומתחילה לבכות ויש לי בחילה וסחרחורת.

היי slee

הרבה פעמים כשיש פחדים וחרדות זה גורם לכך שקשה לנו להשאר במקום מסוים (נגיד כיתה, קניון...), וגם לכל מיני תחושות גופניות (כמו רעד, בחילה, סחרחורת, הזעה). הדברים שאת מתארת הם מאוד אופייניים לחרדה, ויש הרבה אנשים שמרגישים אותם
את מספרת שבבית הספר קשה לך להיות הרבה זמן בכיתה ואת חייבת לצאת, או שכשאת יוצאת לרחוב את מרגישה שאת חייבת לחזור. מה עושה לך קשה במצבים האלה, של להיות בכיתה או של לצאת? איזה הרגשות או מחשבות מציקות לך כשאת בכיתה ומרגישה שאת חייבת לצאת, או כשאת מנסה לצאת מהבית ומרגישה שאת חייבת לחזור?

slee4

New member
תשובה...

כשאני יוצאת מהבית וכשאני בכיתה זה שני דברים שונים. כשאני יוצאת אני מרגישה לא טוב ואני חייבת לחזור כי אם לא אני אמשיך להרגיש לא טוב ואתחיל לבכות ויהיה לי התפרצויות זעם וכל זה ואני פשוט מפחדת שאני לא ארגיש טוב ולכן עדיף לי להיות בבית כי גם זה מקום שאני מכירה וגם ששם אני יודעת שאם אני לא ארגיש טוב אני בכל מקרה בבית ואין לי ממה לדאוג.

היי ../images/Emo107.gif

את כותבת שכשאת בבית אז גם אם תרגישי לא טוב אז אין לך ממה לדאוג. מה מדאיג אותך שיקרה אם תרגישי לא טוב מחוץ לבית?

C H A N E L16

New member
../images/Emo24.gif

תודה רבה על העזרה !!!! =) אני כן רוצה אותו ולמרות הפחד מהתחושה שתחזור אני ילך על זה כי אני יותר מדיי רוצה אותו בכול אופן תודה על העזרה ואני יודיע לך מה קורה ....

../images/Emo50.gif

אני שמחה לשמוע שהחלטת ללכת על זה ולהתמודד עם החרדה
זה נורא חשוב לא לתת לחרדות לעצב לנו את החיים ולמנוע מאיתנו לעשות דברים שאנחנו רוצים לעשות. שיהיה לך המון בהצלחה
ונשמח לשמוע איך הולך.

למעלה