פטור ממיסוי ברכישת רכב חדש

eyalraz73

New member
../images/Emo53.gifפטור ממיסוי ברכישת רכב חדש

לחמי בן ה63 אושרה נכות כללית ורפואית של 100% לצמיתות בגין מחלת אלצהיימר.האם הוא או אשתו המטפלת בו זכאים לפטור ממיסוי ברכישת רכב חדש. ו/או למי לפנות כדי לדעת זכויותיו בנושא. אשמח לקבל תשובה בהקדם.

אירילה

New member
פטור ממיסוי לרכישת רכב

האם הנכות הכללית של 100% היא לצורך קצבת נכות בלבד? כבן זוג לאישה נכה ,אני יכול רק ליידע אותך כי ניתן לרכוש רכב לנכה שהוכרו בו כ80%-100% נכות רפואית שלא לצורך קצבה. בכל מקרה היות והחולה לא נוהג סכום הפטור ממיסים לא יהיה מלא אלא רק כ 25% . רק נכה הנוהג ברכב עצמו נהנה מסכום פטור מלא ממיסים בעת רכישת רכב חדש. בכל אופן אל תסתמך רק על דבריי ,הגורם המוסמך לזכויות הנכה הוא המוסד לביטוח לאומי / מחלקת קצבת ניידות. שם תדע בבטחון מה מגיע לכם ומה לא. כמו כן לנוחיותך צרפתי את הקישור לניידות ביטוח הלאומי. בהצלחה

אנימו

New member
קניית רכב ללא מסים

לי נאמר בשעתו במשרד התחבורה, שאין זכאות לחולה האלצהיימר לקנות רכב ללא מסים והוא נהנה רק מהנחה בדמי רשיון הרכב, זכאי לתו נכה. אני מדברת על חולה מעל גיל 65. יתכן שבגיל צעיר יותר החוקים אחרים ??? כדאי לברר במשרד התחבורה-הרישוי.

אירילה

New member
קניית הרכב ללא מיסים תלויה רק

בביטוח הלאומי ,אשר נותן את הפטור ,משרד הבריאות מאשר רק את תו הנכה. הגיוני גם מה שכתבת אנימו ,פטורים ניתנים למוגבלים עם נכות פיזית ,כמו משותקים ,קטועי גפיים וחולי לב ומחלות פיזיות קשות אחרות. לצערינו אלצהיימר "לא נחשב". אולי יום אחד יבינו.

מני בר

New member
לא הבנתי

יש אפשרות להכרה בנכות בשל אלצהיימר? גם מעל גיל 65?

אירילה

New member
למען הסרת הספק ,אברר בביטוח לאומי

ואפרסם את תוצאות הבירור כאן בפורום.

אנימו

New member
מנסיוני - יש הכרה בנכות

לאחר גיל 65, לאחר האישור של הועדה הרפואית בביטוח לאומי שלעתים יכולה להעשות שלא בנוכחות החולה אם יש לו קשיי הגעה. ומה עוד שההכרה יכולה להעשות רטרואקטיבית עפ"י אישורים רפואיים.

אנימו

New member
התקלת אותי.....לא בטוחה

האבחנות היו כמובן לא רק פיזיות אלא בעיקר קשורות לירידה הקוגניטיבית . לצורך ההתייצבות בועדה קבע המצב הפיזי שאין ספק ש"שיחק" לגבי אישור תו הנכה. לדעתי המצב בכללותו קבע כי ידוע לי על חולי דימנסיה שמצבם הפיזי לא אקוטי ובכל זאת זכו לאישור בועדה.

למעלה