פטיפורים מעניינים והצעות לעוגות/עוגיות

../images/Emo53.gif פטיפורים מעניינים והצעות לעוגות/עוגיות

שלום לכל החברים, אי"ה אני עושה בר-מצווה בעוד כחודשיים, ומתחילה כבר לאפות ולהקפיא. אני אמורה להכין קידוש גדול לקהילה בבית הכנסת (חלבי) בתכנית עוגות עגולות, רולדות שמנת וכאלה וגם פטיפורים מעניינים ועוד כל מיני. אשמח להצעות רעיונות ומתכונים! כמובן שהתנאי היחיד - דברים ששורדים היטב בהקפאה.
 

יוכי68

New member
לא פוטיפורים, אבל הרבה חיתוכיות שיתאימו מאוד

עוגת קוקוס וריבה/יוכי 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 א. אפיה 1 כוס קמח 1/2 כוס מים תמצית וניל/קליפת לימון לערבב הכל בקערה - לשפוך את הבלילה לתבנית 28 /מלבנית בינונית, ליישר ( העוגה לא גבוהה)...לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל 10 דקות - להוציא... לחמם במיקרו ל35 שניות בערך 2 כפות ריבה ולמרוח על העוגה הכמעט אפויה. להקציף 4 חלבונים לקצף יציב להוסיף 1/2 כוס סוכר בזרם דק עד ליצירת קצף יציב. להוסיף כוס וחצי קוקוס - לערבב במרית לצקת את הקרם על העוגה ולהכניס לתנור לעוד כ 20 דקות בערך - עד להשחמה בחום של 180 מעלות. אפשר לקשט בשוקולד מומס (מעין קישקוש)
 

יוכי68

New member
חיתוכיות חלבה ועוד......

עוגת חלבה, אגוזים ובוטנים - חיתוכיות/יוכי מכינים בצק פריך לבסיס (מספיק לשני בסיסים של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית או אחת גדולה): 1/2+ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). על נייר אפייה מרדדים ח צ י מכמות הבצק ויוצרים מעין מלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית - מעבירים עם הנייר לתבנית ומסדרים כך שיתאים לגודל התבנית. מעל מורחים שכבה אחת של מלית חלבה ומפזרים כ 100 גר' חלבה רגילה או מסולסלת. מעל החלבה מפזרים כ 100 גר' אגוזים גרוסים ועליהם מפזרים בוטנים גרוסים או שקדים מולבנים. אופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות עד להשחמת החלק העליון של האגוזים והבוטנים.........מוציאים מהתנור..מפזרים שומשום ודובדבנים לקישוט(אפשרות) ויוצקים כרכע בקבוק מייפל / סילאן – מומלץ - על כל העוגה ושוב מחזירים לתנור לכ- 8 דקות לאיחוד. כשמעט מתקרר חותכים לחיתוכיות - לשמור במקרר או להקפיא..........טעים! מחצי הבצק שנותר ניתן להכין עוד עוגה או להקפיא.
 

יוכי68

New member
חיתוכיות מוס שוקולד

חיתוכיות עוגת מוס שוקולד ואגוזים / יוכי /בהשראת פירגה הנהדרת מכינים בצק פריך לבסיס (מספיק לשני בסיסים של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית או אחת גדולה): 1/2 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). בסיר קטן מכינים קרם שוקולד: חצי כוס סוכר 2 כפות קקאו 150 ג' שוקולד מריר חצי כוס מים לבשל עד שכל התערובת מתאחדת ונמסה. להסיר מהאש ולהוסיף רבע חב' מחמאה להמיס תוך כד ערבוב מתמיד. (לשמור כחצי כוס קרם לציפוי) להוסיף 2 חלמונים בזהירות תוך כדי ערבוב כשהקרם מעט הצטנן...... להכין קצף יציב משני חלבונים ולהוסיף בתנועות קיפול לתערובת הנ"ל. להוסיף כף אחת של קמח ולערבב בעדינות. לתבנית מלבנית בינונית חד פעמית: משתמשים בחצי מכמות הבצק הפריך............משטחים את הבצק על נייר אפייה בתבנית (שכבה דקה) לשפוך את הבלילה שהכנו ולפזר מעליה כמות נדיבה של אגוזים גרוסים או טחונים......... לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ - 45 דקות להוציא מהתנור ולשפוך את הקרם ששמרנו בצד לציפוי.ניתן לפזר אגוזים או קוקוס. לאחר שמצטנן חותכים לחיתוכיות יפות (ניתן להקפיא) מהבצק שנותר ניתן להכין פירורים כמו שמופיע במתכון של פירגה או להכין עוגת חלבה אגוזים ובוטנים כפי שפרסמתי או חיתוכיות ריבה ובוטנים – פשוט למרוח על מחצית הבצק ריבה מומסת מעט ולפזר מעליה בוטנים טחונים – אפייה בחום בינוני גבוה – ניתן להקפיא. תהנו!
 

יוכי68

New member
חיתוכיות מייפל - נהדר גם לאחר הקפאה

עוגת מייפל ( הביאה איילת) מרכיבים: 3 ביצים 3 סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן סירופ מייפל ציפוי: קינמון פקאו קצוץ אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים, לשפוך את התערובת לתבניות משומנות. לפזר קינמון ואגוזי פקאן קצוצים. בתנור חום בינוני 30 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי. בעודה רותחת לשפוך בנדיבות סירופ מייפל. אני יוכי משתמשת גם בסילאן במקום מייפל. חשוב לא לבחוש יותר מידי ולא לאפות יותר מידי..טעיםם. אפשר להכין בשתי תבניות אינגליש/תבנית מרובעת בינונית חד פעמית – חותכת לחיתוכיות יפות, ניתן להקפיא.
 

מאיוש י

New member
למה להקפיא חודשיים לפני?

זה לא קצת רחוק מדי מהארוע? עוגות ועוגיות לא מומלץ להחזיק קפוא יותר מחודש,זה לא בשר או דגים שאפשר יותר לא ממליצה לך. חודש לפני זה כבר יותר טוב, זו המלצתי אולי יהיו מי שיגידו אחרת.
 

יוכי68

New member
כדורי שוקולד וכדורי סילאן וטחינה

לא מוצאת את המתכונים.....כדורי המייפל והסילאן לפי מתכון של פירגה.
 

יוכי68

New member
טארטלטים במבחר מילויים

טארטלטים בסיס/יוכי 1/2 כוס סוכר 1 מרגרינה/מחמאה 200 גר' 2 כוסות קמח רגיל ביצה בינונית מעט תמצית וניל לערבב במהירות את כל המוצרים וליצור בצק פריך..........להשהות במקרר כחצי שעה......לקרוץ עיגולים ולשים בתבנית מתאימה.....לדקור במזלג. לאפות בתנור חם 200 מעלות .....טורבו לכ 10 דקות – 15 דקות עד להזהבה....למלא במלית הרצויה. מלית טופי ומיני אגוזים: בסיר קטן: 1/4 כוס סוכר + 20 גר' חמאה............לקרמל (על להבה נמוכה ללא ערבוב) להוסיף בזהירות ובמהירות 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולערבב היטב עד להמסה (ייתכנו גושים.....לסנן) להוסיף מיני אגוזים קלויים ולמלא את הטארטלטים. מלית גנאש שוקולד, קצפת ופולי קפה/גנאש וקצפת: להכין גנאש מ: 1/2 מיכל שמנת מתוקה...לחמם עד לסף רתיחה להוריד מהאש ולהוסיף 100 גר' שוקולד מריר...להשהות דקה ולערבב היטב עד לאיחוד. לצקת בטארטלטים..להוסיף קליק בשני צבעים.....ופולי קפה תוצרת יוכי או להוסיף קצפת ומעליה פולי קפה.
 

cial 1

New member
ועל הםס היפה שלך ציפוי שוקולד

זה כדי לתת לסלסילה עוד מקוריות. רק על פי הדימיון היפה שלך מאוד מעשיר. יוכי לא תאמיני אני לא ראיתי וכתבתי לך על הפוטיפר אבל את הקדמת אותי לא נורא אני הוספתי רק עם הפרי? חני משלומך לא שמעתי ממך.... ושלחתי תמונה שלי ואין תגובונתה.. יום אחלה מחר בעזרת השם ומלה באור וחום הלב .................. וגם קצת מהתנורים לא יזיק לנו יהיה ימים קריםםםםםםםםם כך אומר החזאי חזי
 

יוכי68

New member
חיתוכיות חלבה ופצפוצי אורז

פצפוצי אורז וחלבה / מתכון שקיבלתי מחברה/יוכי בסיר - על להבה בינונית: חצי חב' מרגרינה/חמאה 100 גר' חצי כוס סוכר 2 כפות דבש 100 גר' חלבה לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף גדושה נס קפה ולערבב. להסיר מהאש. להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם – להוסיף: 5 כוסות גדושות של פצפוצי אורז לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד. להכניס למקפיא למס' דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד..
 
אני במקום נס קפה מוסיפה קקאו ועושה כדורים כמו

כדורי שוקולד במנג'טים. הילדים מאוד אוהבים. להוסיף יותר סוכר בגלל המרירות של הקקאו.
 
אוריתוש טארטלים זה רעיון מצוין להכין

לפני הזמן ולהקפיא ולפני הארוע תפשירי ותכיני מילויים שונים. יש אין ספור אפשרויות. גנאש, פירות, טופי מומס, קצפת חלבית ועוד ועוד. אגב את יכולה להכין גם לא מתוקים ואז למלא בטונה, דגים מעושנים, אבוקדו, גבינות וכו וכו. אם את רוצה את יכולה גם להכין עוגת טריקולד. זה הכנה בשלבים ויוצאת מהממת ומרשימה. בבלוג של ניקי יש אחת מקסימה. עוגות עגולות אני מאד אוהבת בבר כי זה מאד מרשים. בנוסף כל מוס שיגרתי אם תכיני אותו בתוך קערה עם רגל שקופה יהיה מקסים ואם תכיני בשתי צבעים או יותר אז בכלל...
 
גם ליקרים שונים - שוקולד , קפה ועוד את

יכולה להכין מראש הם נשמרים מצוין ואז לפני הארוע תשפכי לתוך כוסיות קטנות שקופות (שאת יכולה לשפוך עליהם שוקולד מומס לקישוט ולהכניס למקרר ליציבות לפני) ולנייד למקום הארוע בקופסאות נעליים. ליקר קפה אני אוהבת להכין מייד לתוך הכוסיות כי הוא מתקשה קצת . ואז בברק את עושה הגבהה ושמה בצפיפות כוסיות ליקרים בשורות.
 
למעלה