פריא"ל

Loren21

New member
../images/Emo53.gifפריא"ל

היי, אני מתחילה שנה ב' ובמערכת שעות של פריא"ל כתוב שנה א'-ב' חובה שנה ב'-ג' חובה. זה אומר ששני הדברים האלה רלוונטיים כלפי? אם כן, זה חובה לקחת את סטטיסטיקה השנה ? זה באמת סיוט כמו ששמעתי? תודה מראש

DGtal

New member
הסבר

בפריא"ל הכניסו את כל האשכולות של קורסים שרלוונטיים לגבייך לתואר. את לא חייבת לקחת הכל השנה. מומלץ שתקחי בעיקר קורסים שחסרים לך מאשכולות "שנה א'", "שנה א-ב", קחי מספר שעות סביר, ככה שלא תהיי עמוסה מידי השנה, ומצד שני לא תישארי עם כמות קורסים גדולה במיוחד בשנה הבאה. אם יש לך קורסים של שנה ב' שלא תוכלי לקחת השנה כי יש לך חפיפה עם המקצוע הנוסף, מומלץ שתקחי במקומם קורסים של שנה ב-ג. אם יש קורס שממש מעניין אותך עדיף לקחת השנה, כי יש קורסים שנפתחים פעם בשנתיים+. לגבי סטט' אפשר להירגע. זו מתמטיקה ברמה בסיסית מאוד, ויצחקי מצליח להעביר גם את זה בצורה הכי לא טראומטית שאפשר. סה"כ קורס מאוד נחמד.

djpop

New member
תיקון קל לגבי המרצה בסטטיסטיקה...

בשנת הלימודים הקרובה (תשס"ו) לא ילמד ד"ר יצחקי, במקומו תלמד אתי. שגם היא מרצה נחמדה.

תשובה ממדריך בפריא"ל

אמנם אינני מדריך של מידענות אבל אני יכול להבין מה מזכירות המחלקה ביקשה לעשות כאשר יצרה שני אשכולות שכוללים את שנה ב'. המחלקה אינה רוצה למנוע מסטודנטים של שנה א' לקחת קורסי חובה של שנה ב' וכך גם אינה רוצה להגביל את הסטודנטים של שנה ב' לקחת קורסים של שנה ג'. הכוונה היא לאפשר לסטודנטים לבנות את המערכת בצורה יותר חופשית כאשר הגדרת השנים אינה נוקשה יתר על המידה, לכן הם ביצעו את מה שמוגדר כ'איחוד אשכולות'. אין זה משנה מאיזה אשכול שכולל את שנה ב' תירשמי לקורסים של שנה ב', היות ובכל מקרה במאזן תוכנית הלימודים הם יירשמו תחת האשכול של שנה ב' חובה. אם השלמת קורסים שמוגדרים כקורסי חובה של שנה א', אז את יכולה לרכז את כל הרישום של קורסי החובה מהאשכול של שנה ב'-ג', בלי לגעת באשכול א'-ב'. רק דבר אחד הייתי מציע לבדוק, היות ואינני יודע אם הוא קיים במידענות, זה האם קיימים קורסים בשנה א' או ב' שמהווים תנאי קדם לקורסים אחרים. אם כן אז צריך לדאוג לא להגיע לרישום של שנה ג' כשהקורסים האלו לא נלקחו עדיין, היות ויכול להיווצר כך מצב שלא תוכלי להשלים את קורסי החובה של התואר תוך 3 שנים. אבל עוד פעם, זה רק במידה וקיים אצלכם עניין של תנאי קדם בקורסי חובה (בספר מערכת השעות של מידענות לא ראיתי איזכור לתנאי קדם כלשהם, אבל כדאי להיות בטוחים).

למעלה