צריכה את עזרתכם

טאניוש

New member
../images/Emo53.gif צריכה את עזרתכם

התכוונו ללכת לפרופ'פורת אך הסתבר שהוא לא נמצא עד אמצע ינואר. אני צפויה ללדת באמצע דצמבר בתסריט הכי אופטימי וזה אומר שלפחות חודש (שזה חודש ראשון ובעיניי חשוב מאד) לא נוכל לטפל אצלו. האם יש כאן מישהו שטופל על ידי דר'רובינשטיין? לא בתור מחליף לפורת אלא ממש מהתחלה? התחתי לחשוב בכיוון של קפלן... קצת קשה לי לדמיין איך נוכל להגיע לשם עם ילד קטן וללא רכב אבל גם אי אפשר להתפשר. מה אתם אומרים? כמובן שאם נסתבך בפגיה לא תהיה ברירה אבל אני משתדלת לשמור עליו בפנים כמה שיותר..

לצערי אני לא יכולה לעזור לך

אבל לפי דעתי, חודש זה לא ממש קריטי. נכון, עדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם, אבל אולי אפשר לחקות (תשאלי עוד דעות). למשל אנחנו התחלנו את הגיבוסים כאשר ליאור היה בן 10 ימים, ולא פיספסנו כלום. מה שכן ליאור בשבוע הבא בן שלושה חודשים והוא כבר שבוע עם נעליים. לחשבי שבעצם הילד שלך יסיים את הגיבוס טיפה יותר מאוחר. אז תשקלי טוב טוב לפני שאת מחליטה. מה יותר חשוב לך, שהילד יסיים טיפה יותר מוקדם את הגיבוסים, או שתהיה מטופלת אצל פרופ' פורת. בהצלחה

טאניוש, לא כל כך הבנתי

האם את חוככת אם לחכות חודש או משהו כזה עד שפורת חוזר? או שאת חוככת אם להתחיל עם רובינשטיין ואחר כך לעבור לפורת? בכל מקרה, עד כמה שאני מאמינה ושמעתי גם מווינטרוב, הגיבוס חשוב מההתחלה. חשבי על כך שהילד הוא כל כך רך, הגוף שלו כמו פלסטלינה... כמה שיותר מהר הוא יגובס, כך יהיה טוב יותר לרגל. טל גובס חמש וחצי שעות לאחר הלידה. הוא נולד בשש וחצי בערב ובחצות קראו לי לראות שמגבסים אותו ואני נישקתי אותו ובכיתי. פיצקל'ה כזה. אני לא הייתי מחכה אלא מתחילה מייד. אני חושבת שאת יכולה להמשיך להיות מטופלת בירושלים, קרוב לבית ובחודש הראשון להיות מטופלת אצל המחליף שלו ואחרי חודש להמשיך עם פורת שיש לו שם מעולה. החודש הזה לא קריטי מבחינת הרופא, אבל כן חשוב מבחינת הגיבוס. הוא חייב להיות מטופל ממש מרגע לידתו. זה דעתי, כמובן
ושוב, המשך היריון נפלא וקל. תחזיקי חזק ברגליים סגורות
יעל

טאניוש

New member
ההתלבטות היא לגבי רופא

עם גיבוס ראשון אפשר לחכות שבוע-שבוע וחצי אך לא חודש. אני חושבת שרופא טוב בגיבוסים הראשונים זה קריטי, אולי זה לא? ואני לא יודעת עד כמה רובינשטיין הוא טוב... היית מתחילה עם רובינשטיין?

טאניוש, הרופא לא מגבס הוא רק עושה

את המניפולציה של הרגל. הגבסן מגבס הכול. הרופא רק "מסדר" את הרגל בזווית הנכונה, נותן את ה"קווץ'" הנכון... ומעביר אולי את הוויש הראשון של הגיבוס, משם ממשיך הגבסן או הגבסנית. בכל מקרה, אני מניחה שכולם טובים ובעלי ניסיון. אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג מזה. תתחילי לטפל בקטנצ'יק מהרגע הראשון ואחרי חודש, פורת יחזור. חוץ מזה ששמעתי שרובינשטיין הוא בסדר גמור. נדמה לי שמישהו בפורום אמר שהם מטופלים אצלו אבל אני לא ממש זוכרת מי.

טאניוש

New member
תודה יעל ../images/Emo140.gif

הולכת לקרוא עוד פעם בעיון את כל מה שיש, חייבת להבין בדיוק מה קריטי ומה לא. אני מהנודניקים האלה שחייבים לדעת מה ולמה ולא נותנים לרופאים לעבוד בשקט. כנראה שיש לי התלבטויות לגבי רובינשטיין כי לא שמעתי מאף אחד שמטופל אצלו, לא התור מחליף של פורת אלא ממש ממש אצלו מהתחלה, ואני חייבת להיות בטוחה ברופא. תודה!

טאניוש, הרצתי חיפוש מתקדם

בהודעות בפורום לגבי ד"ר רובינשטיין. אני רואה שעידית הייתה אצלו עם אושרי בקשר להיפוטוניה ובכלל, אני רואה שהוא מחליף קבוע של פורת ועבד איתו צמוד עד עכשיו כשפורת יוצא לחופשה של שלושה חודשים. אני לא מניחה שהם היו שמים שם רופא לא מיומן במקום פורת לתקופה כל כך ארוכה. את גם יכולה להתקשר ולבקש לפגוש אותו לפני הלידה. סתם לבוא להתרשם, לדבר, ולא להתבייש לשאול אותו בנוגע לניסיון שלו והכול. אני לא הייתי מתביישת, בטח כשמדובר בפיצקל'ה הפרטי שלי...

לארדו

New member
ד"ר רובינשטיין

שלום רק רציתי לעזור בהורדת החששות, הוא מצויין, הוא מטפל בהדס יחד עם פורת מאז שהיא נולדה, בשבוע הבא הוא מבצע את הניתוח הוא ממש מקצוען.

בוקר טוב ללארדו

נעים מאוד אני אמא לתמיר בן שנה ותשעה חודשים עם קלאב פוט דו"צ שמחה שהצטרפת אלינו ומעונינת לדעת ולהכיר אתכם עוד קצת, ואת הדס במיוחד....

לארדו

New member
ד"ר רובינשטיין

כן הוא מטפל בהדס מאז שהיא נולדה יחד עם פורת, הוא מקצוען וגם נותן ייעוץ, הוא לא מתמחה אלא כבר מומחה, בשבוע הבא הוא מנתח את הדס. אנחנו סומכים עליו בעניים עצומות וגם פרופסור פורת.

תודה,לארדו וברוך הבא,הישאר איתנו../images/Emo20.gif

מעולם לא ראיתי אותך כאן. או שאני טועה ופיספסתי? ספר קצת על עצמך ועל הקלאבפוט של בתכם. בת כמה היא היום? טאניוש, הנה צפירת הארגעה. לארדו ממליץ בכל פה ובעיניים עצומות. ושוב, ברוך הבא

לארדו

New member
הדס

הדס נולדה, ב10/8/04 עם קלאב פוט ברגל ימין וקלאב פוט תנוחתי ברגל שמאל. העניין התגלה כבר בסקירה הפרטית, בצענו בדיקות מיי שפיר משום שהיתה עוד אינדקציה המחשידה, פגיעה מוחית. הבדיקות היו תקינות ולכן לא חשבנו פעמיים והחלטנו כי ממשיכים. הדס היא תינוקת מדהימה, בת חודשיים עוד מעט, יש לה אחות גדולה ממנה בשנתיים ושמה נועה. כולנו עסוקים בטיפול בהדס אני אשתי ונועה, כרגע אנו יכולים לעזור לה רק עם התנוחתי, ע"י תרגילי פיזיוטרפיה. בשבוע הבא היא צריכה לעבור את הניתוח, ואז יגיע השלב העיקרי אני מניח. הציוןשל כף הרגל בלידה היה 6 בסולם קלאב פוט ותוך 5 שבועות הגיע בטיפולו המסור של רובינשטיין וכמובן פורת ל1.5. בעצם מזה שבועיים אנחנו רק מחליפים גכס ללא שום טיפול משום שנשאר רק הניתוח בעצם, ואי אפשר לבצע אותו לפני גיל חודשיים לפחות.

Adoushi

New member
לארדו

ברוך הבא לפורום. אני איהאב, אבא ללידיא שבחודש הזה תהיה בת שנה. נולדה עם ק"פ בשתי הרגליים וטופלה בשיטת פונזטי ע"י ד"ר בור בעפולה. שמחים שהצטרפת למשפחה, לעוזר ולהיעזר, לתמוך ולקבל תמיכה, לשתף במידע ולהרחיב את שלך. בהצלחה בטיפול בהדס.

לארדו, המון בהצלחה בטיפול

ושאלה קטנה. מעניין אותי מאוד לדעת מה הייתה האינדיקציה שאולי יש פגיעה מוחית ואיך בדיקת מי השפיר שללה את זה? לא ידעתי שבבדיקת מי שפיר ניתן לראות פגיעה מוחית או שלילה של פגיעה מוחית. אני יודעת שיש המון מחלות גנטיות שבדיקת מי שפיר לא יכולה לגלות. האם תוכל להרחיב בעניין? ומעבר לכך, באמת בהצלחה. יש לכם דרך ארוכה אבל אין ספק שבסוף תגיעו למנוחה ולנחלה. יעל

לארדו

New member
לשחר של יום חדש

מסתבר, שקלאב פוט יכול באחוזים מאוד נמוחים כאחד למיליון להוות אינדקציה לבעיה גנטית/ כרומזומית, המי שפיר שללו את התסמונות הנפוצות למקרה. שוב נפוצות למול האחוז הקטן מאוד שזה משהו אחר. מאחר וגם הרופאים לא יודעים הכל, ברגע שיש קלאב פוט ועוד משהו, הרי שמבצעים בדיקות נוספות. המשהו הנוסף במקרה של הדס, נתגלה בסופו של דבר כאזעקת שוא, דובר על נקודה שנחזתה בהדמיה בלב, שהיא גם כן איזה סימן מהבהב לחשש לבעיה גנטית/כרומוזומית. דובר בעיקר על חשש לתסמונת דאון ולבעיה של חיבור קצות העצבים, אבל כמו שנאמר ברוך השם זה לא זה טפו טפו.

לגבי אחוז של אחד למיליון, אני יודעת

אני מבינה שהחשש לתסמונת דאון ובעיית חיבור קצות העצבים נשללו כמובן במי השפיר. בכל מקרה, תודה על התשובה.

למעלה