קיטרינג ל-30 איש

מטית

New member
../images/Emo53.gif קיטרינג ל-30 איש

שלום לכולם.. עוד כמה שבתות אנחנו חוגגים להורים של חבר שלי יום נישואין. יש כ-30 מוזמנים ואנחנו מחפשים קייטרינג. מישהו מכיר? מישהו עושה בעצמו? אני אשמח לקבל תשובות.. ואם יש בעיות בעניני פרסומת - מסרים יתקבלו בברכה.

מנצלת את ההודעה כדי לספר

שקודם כל מזמן לא הייתי כאן כי הייתי עסוקה כל כך ועדיין עסוקה גם עם הילדות שעכשיו בחופש וגם עם הרבה הדפסות שזה מעולה. אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת יותר עם העבודה הזאת של כל הזמן להדפיס. אני מוכשרת להדפסות אבל אין בזה נשמה, אין בזה חיים וזה מתחיל לשעמם אותי והשעמום הזה גורם לי להיות פחות טובה. מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לבשל ולאפות ולכן התחלתי לפרסם בימים האחרונים הודעות לבישול ביתי. מינימום של שני סועדים ומקסימום של 40 סועדים. אף פעם לא בישלתי ולא אירחתי יותר מארבעים (אני חושבת, אולי היה אורח נוסף שלא שמתי לב)
בכל מקרה, אני אשמח לקבל רעיונות, עצות וטיפים גם מכאלה שעוסקים בתחום של קייטרינג/בישול ביתי וגם מהאחרים. כל רעיון ועצה יתקבלו בברכה.

יש לי חברה שהרגישה כמוך בדיוק

היא רצתה ל ב ש ל . וזהו. החלה לפרסם את עצמה, בין החברות, הקרובים, השכנים ולהציע לבשל ולאפות בימי הולדת, מסיבות הפתעה וסתם כמה מנות קטנות לשבת. לאט לאט. אח"כ, כשראתה שמתחילות הזמנות, עשתה פרסום יפה בפלאיירים וכרטיסי ביקור. ולאט לאט היא מתפרסת יותר ויותר... ויש גם ימים ושבועות שהיא לא עובדת... איזה רעיונות היית רוצה לקבל? באיזה כיוון?

אני אתן דוגמה למה עשיתי במסיבות

היתה יומולדת שלי במאי השנה. המוזמנים היו משפחה וחברים. היו בסביבות 40 איש. גיסתי עזרה לי (טבחית לשעבר בצה"ל). היא עשתה סושי ועוד איזה מנה שאני לא זוכרת. הכנו ביחד עוגת מוס קפה ועוגת מוס תות. אני הכנתי ירקות מוקפצים, סלט ירקות, סלט חצילים במיונז. לא זוכרת כל כך מה עוד היה. בספטמבר עשיתי יומלדת לקטנה משולבת בארוחת ערב ראש השנה. היו בערך 20 אורחים. הכנתי ירקות מוקפצים עם קוביות טופו, מרק עוף ומרק ירקות בלי עוף, סלטים, ושוב, אני כבר לא זוכרת מה עוד. ואני עובדת חכם: מכינה רשימה של מה אני רוצה להכין ואיזה מצרכים לכל דבר ולפי זה עושה את הקניות ומתכננת איזה מנה להכין ומתי. דואגת שיהיו לי כל הכלים מראש. מכינה מה שצריך לחתוך מה שצריך להפשיר, לבשל לפני. הרעיון שלי הוא לבשל לזוגות ארוחות רומנטיות, ארוחות לילדים להורים עובדים, מנות לאירועים משפחתיים וכל מיני כאלה. באפייה אני לא מתעסקת כבר שנה בערך כי אין לי תנור אפייה אבל אני יודעת להכין עוגות באפייה וגם בלי אפייה (שוקולד, גבינה, שיש) וגם כדורי שוקולד ממש טעימים. גם משקאות חמים שאני מכינה יוצאים מעולים ומילקשייקים. זה בערך.

לא כל כך משנה מה בישלת...

הפרטים הטכניים של הבישול אינם רלוונטיים לפורום זה... התפריט יכול להשתנות כל הזמן בהתאם לצרכים... איך את מתכוננת להגיע ללקוחות שלך? איך את מתחילה להודיע לסביבה שלך שאת מבשלת? איזה רעיונות גיבשת לעצמך מעבר לזה שאת יודעת לבשל?

אה, או.קי. עכשיו הבנתי את השאלה

לפרסם בשכונה שלי בפליירים בתור התחלה, להציע את עצמי להורים של חברות של הילדות, להציע במסגרת החברות שלי בועד בית הספר לעזור עם מוצרים למכירות בירידים של בית הספר. כנ"ל במתנ"ס. להתחיל בשכונה שלי. משם להתפרס לחברים של שכנים ומכרים מהשכונה. מה הכוונה ב"רעיונות מעבר לידע בבישול"?

בוקר טוב אמא בריבוע

את מתחילה לפרסם את עצמך בעוד כמה שבתות? או שאת מקווה כבר לבשל בעוד כמה שבתות? מה דעתך לחשוב על השבת הקרובה כבר? זו שבשבוע הבא? יש הרבה אנשים שתוכלי לדבר איתם במהלך השבוע הקרוב... מה את אומרת?

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אכן, הכוונה היתה שמקווה שמבשלת בעוד כמה שבתות. מאחר ואני רק בהתחלה אני צריכה להתארגן ולעשות ספירת מלאי, לראות שיש לי ציוד מספיק ומתאים, אולי להשקיע בכלים חדשים וטובים. השקעה שתצדיק את עצמה בסופו של דבר. האם נהוג לקחת מקדמה ולו רק שיהיה מאיפה להתחיל לקנות את החומרים להכנת הארוחה? אני מתחילה לעבוד על פרסום, לא רוצה יותר מדי מלל. משהו קצת וקולע. אני לוקחת רעיונות מאתרים ופרסומים באינטרנט. קצת מכל מקום. דווקא עכשיו נגמרו החגים אז אולי תהיה פחות עבודה אבל תמיד יש מסיבות ואירועים אחרים. יש בעיר שלי כמה אולמות אני אוכל לשים באזור שלהם מודעות ולעשות קייטרינג/בישולים לאירועים כמו שבת חתן, מסיבת רווקות וכאלה. העניין הוא שזה יהיה יותר בישול ביתי מאשר קייטרינג (האם יש הבדל?) אני אשמח אם מישהו יתן לי הגדרה מדוייקת ל - מה זה קייטרינג? תודה על העידוד עד כה.

שש שבע

New member
בטח תקחי מקדמה, אם מישהו יבטל מה

תעשי באוכל? תאכלי אותו. לפחות שיממן לך את החומר.

לגבי כשר ../images/Emo26.gif

אני יודעת שדתיים לא יאכלו ממקום שמבשלים בלי הפרדה בין בשרי לחלבי. אני ממש לא יודעת מה זה אומר ההפרדה הזאת, כמובן חוץ מהפרדת כלים וכיורים נפרדים לכלים. האם במקרר גם צריכה להיות הפרדה ברורה בין מוצרי הבשר והחלב? האם זה שיש לי כיור אחד זה נחשב מטבח לא כשר? אם אני מכינה את המאכלים החלביים והבשריים כל אחד בנפרד זה לא מספיק? האם אני אהיה חייבת לבקש תעודת הכשר כדי להחשב מטבח כשר? האם יש דרישות של משרד הבריאות בקייטרינג ביתי כזה? למעשה אני יכולה ללכת על קייטרינג חלבי ו/או צמחוני ואז אין לי בעיה של כשרות.

missB

New member
כשרות תהיה לך בעיה לדעתי

קבלת תעודת כשרות עבור מטבח ביתי היא די בעייתית. ובלעדי תעודה כזו נראה לי שהרבה מהקהל הדתי יוותר על שירותייך. אז לדעתי עדיף להשקיע את המרץ בקהל שהנושא הזה לא ממש חשוב לו. יהיו כאלה שיסתפקו בזה שהאוכל עצמו שתכיני יהיה כשר ולאלה שמקפידים יותר, ספק אם תוכלי לענות על הדרישות. בכל אופן - יש מספיק ביקוש לאוכל ואני מאחלת לך המון הצלחה בדרך החדשה.

שש שבע

New member
לא התכוונתי על גלאט, כשר בסיסי

ככה שגם אלה שלא אוכלים טרפה אבל לא גלאט יוכלו לאכול.

bell2002

New member
אמא בריבוע, מה דעתך על רעיון כזה

לבשל ארוחות צהריים לילדים? כלומר, להכין ארוחת צהריים מזינה וטעימה לשים במגשית מחולקת כזו ולמכור למשפחות שבהם שני ההורים עובדים. תוכלי אחת ליומיים שלושה לעבור בבתים בערבים ולהשאיר את המגשיות ליומיים הבאים. כך ההורים ידעו שיש לילדים אוכל מוכן ומזין ובין השאר אם האוכל יהיה טעים לילדים גם ההורים יטעמו ממנו ואז כשיצטרכו לבשל לארוע כבר יכירו אותך ויוכלו לפנות אלייך - תהייה לך כבר דריסת רגל בבית הילדים. תוכלי לתת תפריט שממנו ניתן יהיה לבחור את שילובי המנות, וכשיתקשרו אלייך לבצע את ההזמנה לילדים יוכלו להשאיר גם את העדפתם. כך תוכלי להכנס גם בדלת האחורית וגם תהיה לך פרנסה יותר שוטפת. שהרי אם אני לא מכירה אותך ואת טעם בישולייך איך אוכל לקנות ממך שירותי קייטרינג? תצטרכי לעשות ערבי טעימות וכאלה כדי להיות יותר מוכרת, לעומת זאת אין כמעט סכנה בלקנות מגשית אוכל לילד ולראות אם האוכל טעים והילד מבסוט (לכל היותר, אם לא טוב אז לא יזמינו יותר). תסגנני לך פלייר בבית דפוס בעלות מינימלית ותחלקי בתיבות הדואר בכל השכונות של זוגות בגילאיי 30+ שיש להם ילדים. תעמדי מחוץ לבתי הספר ותחלקי לילדים שיוצאים לאחר הלימודים. תתני לילדות שלך שלומדות בבית ספר לחלק לילדים בכיתות שלהן. ספרי לי אם הרעיון נראה לך...

../images/Emo24.gif רעיון נפלא הייתי כבר בכיוון

ומשום מה לא עליתי על הרעיון הזה ספציפית. חשבתי על צהרון שהילדים גם יאכלו אצלי אבל אין לי כל כך ראש לרעש ובלאגן של עוד ילדים. יש לי 4 משלי
מספיק לי. רעיון נפלא. אני גרה בשכונה של המון משפחות שיש ילד או שניים וההורים עובדים המון שעות מחוץ לבית והילדים מגיעים לבית ריק. רעיון פשוט מדהים. אני יכולה דרך ההורים של ילדים מהכיתות של הבנות שלי לפרסם וגם בפליירים ברחבי השכונה. זאת שכונה גדולה ככה שמספיק שיהיו לי 10 משפחות בתור התחלה זה כבר טוב. יש לי חנות של "הכל בשני שקל" מתחת לבית והם מוכרים מגשיות כאלה. השקעה התחלתית מאוד בסיסית שאפשר לעמוד בה עם סיכוי גדול להחזר ההשקעה כבר בחודש הראשון ואולי אפילו עם רווח קטן.

שש שבע

New member
מה זה? כולן חוזרות בסוף למטבח?

והפמיניזם? מה יהיה איתו? סתאאאאאאאם. בעברי בישלתי עבור אחרים, בעצםגם היום, רק שהיום זה תמיד ל-10 אנשים, בעברי, גם 300 לא היוו בעיה. את "שבת חתן" 3 סעודות ל120 איש בישלתי אני כמובן, לבד. אה כן,,,וליקקו את האצבעות. לא נשאר פירור. אז אם את צריכה עזרה, אני פה, שלחי לי מסר. למה הפסקתי? כי אין בזה נשמה...חחחחח את מבשלת שעות ואוכלים את זה בדקה, אפילו נקיון נשאר יותר זמן. שיעמם אותי.

למעלה