קרוהן?

יילוש

New member
../images/Emo53.gifקרוהן?

בננו בן 9.5 מאובחן כחולה קרוהן עפ´ צילום בריום נראית דלקת בסוף המעי הדק. אולם התופעה ממנה סובל בהתקף היא הצטברות נוזלים במפרק ירך ימין הגורמת לו לצליעה ולכאבים חזקים מאוד . ההתקפים מופיעים בעיקר בעת שינויי מזג אוויר קיצוניים מחום לקור ולהפך , עם מאפיינים קבועים ולאורך זמן מסויים. מטופל כבר שלוש שנים בסלאזופירין נמצא במעקב במרפאת גסטרו וכן באורטופדית ילדים. א. האם יש בספרות המקצועית או ידוע על ילדים/ אנשים המאובחנים כחולי קרוהן וסובלים רק מדלקת פרקים? ב.האם לסלאזופירין יש תופעות לוואי כמו חוסר ריכוז , עצבנות ובעיות בלמידה ?

קרון ודלקות פרקים

קודם כל טוב שאתם במעקב של אורטופד וגסטרואנטרולוג אישית הייתי מציע לשקול לראות גם ראומטולוג- בגלל מעורבות הברך עוד חומר למחשבה יהיה לנסות לשלול מחלת צליאק- שיכולה לעשות בעיות בפרקים וכן ממצאים במעי\ סלזופירין עושה בעיקר כאבי ראש- אני לא ממש מודע לבעיות של חוסר ריכוז ועצבנות- אבל כל דבר יכול להיות אפשרי ואם אני הייתי סובל מכאבי פרקים וחולה ולוקח תרופות שיכולות לעשות כאבי ראש- אולי גם אני הייתי הופך לעצבני וחסר ריכוז אני מציע לכם להיעזר אולי בסיוע פסיכולוגי לעזור לבנכם להתמודד עם מחלה כרונית אם תרצו עוד דיעה הדלת פתוחה בפניכם

עומר173

New member
הגיל שלו בכלל מתאים לקרוהן?

לא לא ידוע שילדים בגיל כזה חולים בקרוהן אולי ד"ר וסרמן נתקל בזה, אבל זה בעיקר מופיע בגילאים 15-25

עומר173

New member
קרוהן....

רק ציינתי שהמחלה נפוצה יותר כאשר היא מופיעה בגילאים שבין 15-25

גיל ההופעה של מחלת קרון

אכן מופיע בספרים ב 2 קבוצות עקריות- העשור השני לחיים ועשור רביעי לחיים אבל פומה ועומר ועוד חולים רבים שאובחנו גם בגיל נמוך מ 5 שנים - לא מסכימים עם הסטטיסטיקה.. ואני מאחל לכולם שיהיו בריאים תמיד

גיל המחלה

יש לי חולים שהתחיל ובגיל 4 יש ילדים עם מחלה בילדות הנמוכה- עד גיל שנה אבל אלו מקרים חריגים עומר- אתה מתעניין ברפואה וכדאי שתדע שבגמנסיה הרצליה בשביעית שמינית יש קורס קדם רפואה לתלמידים על ידי מיטב המרצים של איכילוב אני מרכז את התוכנית והיא ממש נהדרת אני לא יודע אם זה מתאים לך- אבל אם כן אולי אפשר לעזור כל טוב

עומר173

New member
רפואה...

אחרי שקיבלתי את הקרוהן אני כבר יודע כמעט כול מה שאפשר על מחלות מעיים ובמיוחד על הקרוהן. רפואה באמת מעניינת אותי לא חשבתי עדיין על ההצעה שלך, אבל אני רוצה ללכת לעתודה רפואית שזה נראה לי מאוד טוב..

למעלה