קשיי בליעה

ענתי44

New member
../images/Emo53.gif קשיי בליעה

ביומיים האחרונים בבית החולים החלו לאמא קשיי בליעה.היא לא לועסת ויוצרת מאגר בלחי. ולא מצליחה לאכול מוצק. רק אשל וגרבר ואוכל מחיטי. לא יודעת אם זה בגלל השיעול והלחות, או שיש החמרה במצבה באלצהיימר. גם את התרופות אני מתקשה לתת לה. מה עושים?

zs1957

New member
כיצד מתגברים על קשיי בליעה?

היי ענתי הסיפור של קשיי בליעה מאד מוכר. את הכדור יש לרסק בתוך האשל ולתת לה. יתכן שבגלל השיעול והליחה קשה לה לבלוע. אפשרות נוספת היא החמרה באלצהיימר.חשוב לתת לה נוזלים, אשל ,גרבר מרק ,גבינה לבנה. לא להבהל מהמאגר בלחי. בפעמים הראשונות זה מלחיץ מעט. אני מאמינה שבגלל הדלקת ריאות קש לה לבלוע וגם החום מתיש אותה. רפואה שלמה. מחזיקה לך אצבעות. זהבה שחם

ענתי44

New member
תודה זהבה../images/Emo24.gif

אלוהים אדירים כל כך שמחתי כשחזרנו הביתה... ואמא דיברה קצת עכם אחותה ונראה שחוזרים לסדר היום אבל מאז עברתי ערב קשה, כל הזמן טלפונים, וחברה נפלאה שנמצאת במשבר ומתקשרת בהסטריה כשאני חסרת אונים ובכל זה אמא שיש לה נסיגה איומה בתפקוד. כאילו היא חשה בבית כזרה. כאילו בית החולים הוא הבית שלה והיא בסביבה זרה ולא מוכרת. היא לא מצליחה לעשות כלום וכל דבר שאני מנסה לעשות כמו להלביש לה כותונת היא מגיבה בפחד כאילו אני הולכת להכאיב לה, כאילו לא מבינה מה אני עושה לה, כאילו אני איזה זר מאיים עליה. כאילו החליפו לי בטעות את אמא בבית חולים. אני ממש נכנסתי לדאון.

zs1957

New member
שינויי התנהגות -חולי אלצהיימר

היי ענתי, כאשר חולה אלצהיימר שב מבי"ח לביתו פעמים רבות הוא אינו מכיר ביתו בו הוא מתגורר שנים רבות. שינוי מקום, שינוי אוירה ,מחלה נוספת , צוות רופאים ואחיות גורמים לחולה בלבלול רב שהוא לא יודע היכן הוא נמצא. לא פעם החולה שמגיע לביתו חושב שהוא נמצא במקום זר.הוא מפוחד מבוהל. מנסיוני האישי לאחר מספר ימי שגרה זה חולף. ענתי אל תכנסי לדאון אנחנו אתך לחבק ולתמוך לאורך כל הדרך. הדרך היא ארוכה יש עליות ויש מורדות. אנחנו הנווטים שמפקחים ומנווטים את החולים בדרך בה הם הולכים. יישר כוח על הטיפול המסור הדאגה והאהבה לאמא. זהבה שחם

החלמה לאמא ולך עידוד

ענתי היקרה , כל כך טוב לשמוע שאמא חזרה הביתה וכתבה לך זהבה שייקח כמה ימים שתתרגל שוב לביתה. אל תתייאשי. תחשבי איך חיכית לרגע הזה ותתעודדי. תתני לה הרבה נוזלים, אהבה וחיבוקים ובע"ה היא תחזור לאיתנה. אל תתחילי לחשוב שמא זו התדרדרות של המחלה. זה לא יועיל ורק יתסכל אותך. את כבר נוכחת בעצמך איך היו ימים של עליות ומורדות ועכשיו נקווה לעליות בלבד. שולחת לך ולאמא המון חיבוקים ונשיקות ושמרי גם על בריאותך , טובה

justme007

New member
ענתי, אני שמחה שאמא שלך חזרה הבייתה

בטח יקח לה כמה ימים עד שהיא תחזור לעצמה ולסביבה. מקווה שיהיה בסדר.

קורנית

New member
הלוואי

והדברים יסתדרו, ענתי שאמא תכיר אותך ואת הבית, שתחזור לבלוע ולשמוח ואם לא, חמודה... אנחנו איתך.

למעלה