עוד כמה מילים על פלפל אנגלי
פלפל אנגלי Allspice (Pimenta officinalis) פלפל אנגלי, הוא הגרגר הבלתי בשל והמיובש של נקבת עץ ירוק עד, בן משפחת ההדס, הפימנטו.(Pimento) בהגיעם למלוא גודלם, מייבשים את הגרגרים בשמש. אלו מצטמקים לגרגרים כדוריים קטנים, בצבע חום-אדמדם. מקור הפלפל האנגלי בג'מייקה, מקסיקו והונדורס. נסיונות לגדל עץ זה באיזורי עולם אחרים נכשלו. לפלפל האנגלי ריח חריף וטעם אופייני. הוא משמש לתיבול מרקים ותבשילים וכבישת ירקות שונים. משתמשים בו גם לגיוון טעם תה, עוגות ועוגיות וגיוןן טעמם של מאכלי בשר ודגים. יצרני מזון מוסיפים פלפל אנגלי לקטשופ, נקניקיות ולתבלין הקארי (Curry). טעמו וניחוחו של הפלפל האנגלי מזכירים, תערובת ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט. ניתן להשתמש בפלפל האנגלי כתחליף לציפורן.