שאלה שמטרידה אותי מאד

מירי ס1

New member
../images/Emo53.gif שאלה שמטרידה אותי מאד

אני בת 41 ושוקלת 58 אני רצה 4 פעמים בשבוע 10 ק"מ בשעה שאלתי היא האם בללכת כל יום במשך שעה אני שורפת יותר קלוריות ומה עדיף ללכת או לרוץ??????

tushtk

New member
הליכה .Vs ריצה

שלום מירי, לא הבנתי כל כך את השאלה שלך. אם את מצליחה לרוץ 10 ק"מ, למה את מתעניינת בהליכה? שריפת הקלוריות תלויה ביחס ישר לדופק שלך. הדופק שלך בריצה גבוה בהרבה מהדופק שלך בהליכה, וכך גם שריפת הקלוריות. מעבר לכך, אם את אכן מצליחה לרוץ 10 ק"מ, אז הליכה תהייה אימון קל בשבילך, והתעולת שלך מהאימון תהייה נמוכה מאוד. אם אין לך בעיית זמן, אזהשילוב ביניהם יהיה האידיאל. ריצה של 10 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע, ושילוב של הליכה או שתיים כשחרור. בשורה אחת, אם את לא סובלת מכאבים, ולא מתקשה בהתמדה בריצה, זה מה שעלייך לעשות. בהצלחה.

מירי ס1

New member
תודה על התגובה יש לי שאלה נוספת

מה עדיף לרוץ בשעות הבוקר מוקדם או בשעות הערב? הרעיון הוא לדעת מתי הגוף שורף יותר קלוריות ? מטרת הריצה שלי היא הרזיה אחרי שהורדתי 11 ק"ג אני מאד רוצה לשמור אבל לא כ"כ הולך לי לכן אני מקפידה מאד על הענין של הריצה והכי חשוב לי לעשות את זה נכון. לכן כל מידע בנושא יעזור לי מאד

tushtk

New member
שעות הפעילות

שוב שלום, ההשפעה של שעות הפעילות היא לא משמעותית דיה כדי להפוך לשיקול העיקרי. בסופו של דבר, חשוב שהפעילות תהייה חלק מאורח החיים שלך ותתקיים בשעות שתוכלי להתמיד בהן. במילים אחרות, תתאמני בשעות שנוח לך. מקובל להתייחס לשעות הערב כשעות הטובות ביותר, בשל טמפ' הגוף והמצב הפיסיולוגי, שבד"כ מניב את התוצאות הטובות ביותר. אני מניח שגם שריפת הקלוריות בשעות האלה תהייה במעט גבוהה יותר. זה נכון יותר לגבי ספורטאים. אצל אנשים ממוצעים, הרבה פעמים עדיף לנצל את הרעננות של הבוקר, ולא לדחות את האימון לשעות הערב, עם מצבורי העייפות מהעבודה. באימון בוקר חשוב מאוד לאכול ארוחה קטנה לפני האימון ולא לבצע אותו על בטן ריקה. באימון ערב חשוב להקפיד על מרווח בינו לבין השינה. ובכל מקרה, המפתח העיקרי בתהליך הירידה במשקל הוא התזונה. בהצלחה.

למעלה