שאלה

ofekbd

New member
../images/Emo53.gifשאלה

הופניתי לכאן מפורום שכן ואשמח לעזרתכם: יש לנו GREEN CARD (זכינו בהגרלה לפני 5 שנים), היינו אמורים לנסוע מטעם העבודה של בעלי בספטמבר והנסיעה נדחתה לשנה הבאה. השאלה שלי , כיצד ניתן להגיע לחברות אשר יש להם נציגיויות בארה"ב ומחפשות עובדים ? נראה לי שקצת קשה לחפש עבודה בשלט רחוק . אם למישהו יש ניסיון בעניין, אשמח לשמוע. תודה

לא ממש הבנתי

יש לכם גרין קארד ואתם גרים בארץ? כמה זמן אתם לא בארה"ב? ייתכן שהגרין קארד בלל לא בתוקף. אחרי שזכיתם בהגרלה עברתם לארה"ב כי אם לא, אז אין לכם גרין קארד. בכל אופן, חיפושי עבודה מרחוק זה קשה, צריך להגיע ולהתחיל לחפש. עיתונים, אתרים ברשת... אף אחד לא יכול לתת לכם את התשובה, זה כרוך בחיפוש וזה לא קל. בקישורי הפורום יש לנו כמה אתרים של חיפושי עבודה.

ofekbd

New member
הגרין כארד שלנו בתוקף

נכנסו כל שנה לארה"ב וכרגע יש לנו אישור שמאפשר לנו לא להיכנס לארה"ב עד 2005, כך מבחינת העניין הבירוקרטי אנחנו מסודרים. אני אנסה גם באתרים אולי יהיה משהו רלוונטי,אפילו שאני יודעת שישנן חברות שמחפשות אנשים עם GC לעבודה.

אם כך לא ממש הבנתי

כתבת שהייתם אמורים לעבור עם מעסיק מסודר וזה נדחה? או בוטל? וכרגע אתם מחפשים מעסיק ישראלי בארה"ב? אפשר לנסות ליצור קשר עם הקונסוליה במקום שאתם רוצים לגור, ולבקש רשימה של חברות ישראליות באיזור, לעבור על האתרים שלהן אחת אחת ולשלוח קורות חיים. כמובן יש עוד אופציות רבות, אבל זה כרוך בעבודת רגליים (וידיים ומקלדת). בהצלחה!

ofekbd

New member
אין לנו בעיה עם עבודת מקלדת

עם רגליים זה קצת בעייתי כי אנחנו פה וארה"ב -שם. בכל מקרה, ליצור קשר עם הקונסוליה זה בהחלט רעיון.

Boston Guy

New member
יש תחום עבודה ספציפי שאתם מחפשים?

השאלה היא קצת כללית... כמובן שיש חברות של ישראלים שמחפשות עובדים - בעיקר כאלו שמחפשות סבלים עם גב חזק ל MOVING, נהגים למוניות, ומוכרנים לעגלות מכירה בקניונים. כמובן גם שהעבודות האלו הן בשכר נמוך (מתחת ל 10 דולר שעה) ואינן משלמות שום הטבות סוציאליות - ולפיכך מתאימות במיוחד לצעירים בהתחלת הדרך.

ofekbd

New member
בעלי הוא איש היי טק

כמו שאמרתי בהודעה המקורית, היינו אמורים לנסוע בספטמבר ובשל התנהלות הפרוייקט העניין נדחה בשנה. כיוון שאנחנו מעונינים לנסוע ולא להמתין שנה היינו רוצים לבחון אופציות נוספות.

Boston Guy

New member
ערפל כבד עלינו ירד...

'צטער, לי אישית אין כח למשחקי ניחושים. מה אני אמור להבין מהתשובה שלך? "בעלי הוא איש היי טק". נהדר. אבל מה הוא מחפש לעשות בארה"ב? אם הוא מחפש עבודה בהיי טק - יעזור לכולם (בעיקר לכם) אם תגידו את זה במילים ברורות... ועוד יותר יעזור אם במקום המושג המעורפל של "איש הייטק" תעיזו להסגיר משהו על מה הוא בעצם יודע לעשות... למשל: "בעלי איש שיווק מנוסה, בעל תואר שני במנהל עסקים ו 15 שנות נסיון בשיווק ציוד ביו רפואי בשוק המזרח ארופאי. הוא דובר אסקימואית ברמת שפת אם, וקורא וכותב סוואהילית". זה יכול לעזור למי שמכיר חברות לכוון אתכם למקומות פוטנציאליים.

ofekbd

New member
אני אנסה לפזר עבורך את הערפל

על מנת שתוכל לראות קצת.. ראשית, לצערנו אסקימואית או סווהילית אינם ברמות שפת אם ,אלא ברמת דיבור בלבד..
. שנית, אני לא חושבת שזה המקום לפרט את קורות החיים שלו, אך בהחלט נכון מצידי לכוון מעט. בעלי עובד ב-6 שנים האחרונות בחברה אשר פועלת בעיקר בתחום הביטחוני, הוא סיים את הטכניון כמהנדס בתחום מדעי המחשב ובעל תואר שני במנהל עסקים. זהו ,אני מקווה שיהיה מי שיוכל לכוון.

למעלה