שאלה

../images/Emo53.gifשאלה

מישהו יודע מה כוללים טיולי הג'יפים בצ'אנג מאי תאילנד? מה עושים מהם סידורי הלינה ומי משתתף בטיולים אלו.

lirb

New member
היי,

אני הייתי לפני כמה חודשים בטיול ג'יפים בצ'אנג מאי דרך "טאנה", 3 ימי טיול עולים 100 דולר, שזה כולל לילה ראשון בגאסט האוס טאנה, טיול 3 ימים בגיפים, לינה במקומות ממש יפים (באחד מהם יש נוף מקסים) ואוכל לכל הטיול, משתתפים בטיולים של הטאנה בעיקר ישראלים, המדריכים הם תאילנדים (שכבר מבינים עברית מרוב כל הישראלים), מומלץ, ממש כיף, יש גם דרך "פרדייז" שזה באותו סגנון, טיולים קצת שונים.

שקדייה

New member
ממש לא מומלץ לדעתי..../images/Emo4.gif

צפון תאילנד נראה זוועה בשנים האחרונות בגלל בצורת מתמשכת. היינו בטראק שיצא מצ'אנג מאי בפברואר והכל היה יבש ושרוף. טיולי הג'יפים בדר"כ כוללים לינה במלונות מסודרים יחסית אפילו לילה אחד באיזה ספא. האמת... לא כוס התה שלי, לא מבחינת אופי הטיול ובעיקר לא מבחינת החומר האנושי (את זה החלטנו אחרי נסיעת לילה לצ'אנג מאי עם החבר'לך האלו..), אבל החבר'ה שיצאו לזה חזרו מאוד מרוצים (דרך פרדייז).

aviron

New member
הוא אשר אמרתי

וחזרתי וטענתי (ראה "תחזית מזג האוויר בתאילנד"). לא קרה כלום ולא היתה כל "בצורת מתמשכת" בצפון תאילנד בשנים האחרונות. נכון. פברואר זה חודש שהכח שרוף. היערות ומה-לא. כי: דצמבר-ינור שאלו חודשי החורף בתאילנד - מתאפיינים בכך שבחודשים אלו תאילנד שחונה. הטמפ' אמנם נוחה - אבל גשם איין. לכן הכל מתייבש. בפרואק בני השבטים גורמים לשריפות-יער בכל הצפון - ואכן פברואר-מרץ-אפריל הכל שרוף, הכל מנגל אחד גדול. יוני מתחילה עונת המונסונים - גשם מתחיל לרדת - היער מתחדש, הנהרות מתחילים לקבל מים. וכך עד נובמבר. הכל ירוק על כל גווניו. לכן: העונה הטובה ביותר לטייל בתאילנד הינה בתקופת המונסונים ! כן ! בתקופה שכולם "מפחדים" ! המונסון התאי אינו כאחיו ההודי. טיילו בתקופה זו ותזכו לתאילנד ירוקה, תאילנד מעניינת, תאילנד עם נהרות מים זורמים. וגם באם יהיה שטפון פה ושם (שטפון יכול להיות בדר"כ רק לקראת ספטמבר) - אז שטפון זה דבר ויזואלי מעניין. אולי לא כל-כך נעים להיות כפרי ץאי בשטפון - אבל לעייני מטיילים זה תופעה מעניינת. פברוא - כל שנה - חודש "שרוף" בצפון-תאילנד.

שקדייה

New member
טוב, אולי... זה בכל אופן ההסבר

שקיבלנו מהחברה שארגנה את הטראק לשאלה "איפה הג'ונגל?"

למעלה