שאלות...

arbellec

New member
../images/Emo53.gif שאלות...

היי כולם, אני מתחילה ללמוד השנה תקשורת וסוציולוגיה-אנתרופולגיה. תוך כדי עבודה על הרכבת המערכת בשעות הזויות אלו של הלילה הצלחתי להלחיץ את עצמי לגבי כמה שאלות: כמה שעות עבודה משקיעים מחוץ לשיעורים עצמם (קריאת חומר, מטלות וכו')? (ולמען בן זוגי מה קורה בשילוב פסיכולוגיה תקשורת) בהרבה מתיאורי הקורסים נדרשת השתתפות פעילה (או במקרה הגרוע יותר - רפרט בע"פ), אשמח לשמוע עד כמה מתעקשים על הדרישה הזו ולשמוע מניסיונם של סטודנטים הסובלים כמוני מפחד קהל או סתם ביישנות כרונית... :) ולכל תלמידי שנה ב' וג' שמשקיעים כאן את זמנם, תודה לכם, הפורום הזה הפך להיות מנת ההרגעה היומית שלי בקשר לאוניברסיטה. אין לכם מושג כמה זה עוזר שיש את מי לשאול שאלות מטופשות אך גורליות שכאלו... ארבל

סוציולוגיה ופסיכולוגיה

אני לא יכולה לומר לך כמה שעות במדויק, אבל יש צורך לקרוא מאמרים, באופן שבועי או לאורך הסמסטר.אם שום דבר לא השתנה מאז זמני (למרות שראיתי שמרצים השתנו), אז: * במבוא לסוציולוגיה יש תרגול, ולתרגול עוברים על מאמר באופן שבועי ויש גם עבודה או שתיים קטנות בסמסטר א'. * מבוא לאנתרופולוגיה- כנ"ל. יש גם ספר מומלץ לקריאה המלווה את הקורס (לפחות באנתרופולוגיה).במבוא לסוציולוגיה אם אני זוכרת נכון היה הרבה יותר חומר קריאה. * יש קורסי בחירה שבהם יש קריאה. בפסיכולוגיה: * במבוא לפסיכולוגיה יש ספר שמלווה את הקורס, בעקרון מדובר על קריאת פרק מדי שבוע. 2 עבודות אם אני זוכרת נכון. בפיזיולוגיה יש פחות חומר קריאה (למרות שיש ספר מומלץ)- לרוב 2-3 פרקים מקסימום בסמסטר, אין עבודות. בסטטיסטיקה יש הגשת תרגילים מדי פעם, אין חומר קריאה (כנ"ל הכרת המחשב, SPSS).אין קורסי בחירה בשנה א'. עניין ההשתתפות נדרש רק בתרגיל, וגם אז אינו חובה (מדובר בקבוצות של כ-20 איש אאל"ט, מי שרוצה משתתף ואם אני לא טועה אין ציון מיטיב על השתתפות). בקורסי הבחירה אפשר לבדוק מהן דרישות הקורס ולראות האם נדרש רפרט. המלצתי- מוטב מוקדם מאשר מאוחר לא
- בקורסים מתקדמים כמעט תמיד יש רפרט או עבודה ורפרט, וכדאי לנסות להתמודד עם הפחד בהקדם.. וברמה כללית יותר- יחסית אין הרבה חומר קריאה, וזה דבר שלומדים להעריך רק בשנים מתקדמות, כאשר בכל קורס בחירה המרצה דורש לקרוא ספר שלם.. אבל זה לא משהו שקל לשים לב אליו כאשר נמצאים בלחץ של תחילת הלימודים ועדיין ללא מיומנויות לימוד כמו בשנים מתקדמות. חשוב לנסות ולחלק את הזמן בצורה טובה כדי להספיק ולקרוא את החומר הנדרש.

תקשורת../images/Emo9.gif

בקורסי החובה הכיתות מאד גדולות, כך שהשתתפות פעילה נדרשת רק בתיאוריה. מאתיים איש לא יכולים להשתתף והמרצה ממילא לא זוכר שמות, לא מקריא שמות ולא נראה שמזיז לו. אל תשכחי שגם אין חובת נוכחות בשיעורים האלה. היות והתרגולים נערכים בקבוצות קטנות, שם יותר מצפים ממך שתשתתפי, תזרקי מילה או שאלה פעם בשיעור -שניים וזה דיי אמור להספיק. שום סיבה להילחץ. בתקשורת שנה א' אין הרבה מטלות - יש הרבה מאמרים לקרא אבל זכרי: לכל מאמר יש סיכום מאמר
. יש לנו אחלה נציג כרגע שדואג תמיד למקראות - חוץ מזה שאת יכולה לקחת את שלי - הן מעלות אבק והסילבוסים לא משתנים דרסטית משנה לשנה. מעבר לזה - אמנם את אמורה לקרא כהכנה לשיעורים אבל תכלס לא כולם עושים את זה...אם לא היה לך זמן אז פשוט תקפידי לקרא מה שפספסת לפני המבחן. בתקשורת יקירתי, יש אולי שתיים שלוש עבודות קטנות (עמודים ספורים) בקורסי החובה, לבד מהמבחן הגדול והמסכם שהוא היחיד שצריך אולי להלחיץ. אין מבחני אמצע, אין בחנים, אין עבודות גדולות - זו רק שנה א'...אל תדאגי כ"כ הרבה. לסיכום נעבור גם לנק' הרגישה שלי - פחד קהל
לפני האוניברסיטה מצבי היה דיי מחריד במקרה הזה, אבל מצאתי שהדרישה הזו דווקא הפחיתה את הרתיעה שלי מהנושא כי זה מתבצע בצורה מאד הדרגתית. לעתים בשנה א' הרפרט הוא בזוגות או שלשות ותמיד יש לפנייך את החומר אז במקרה הכי גרוע את פשוט מדקלמת אותו שתיים שלוש דקות, זה ממש לא נורא! נראה לי שכיסיתי הכל אשמח לעזור לך בבניית המערכת ובטיפים יותר נקודתיים לגבי הקורסים השונים בתקשורת ולגבי השטיקים והדרישות של המרצים. שלחי מסר ונדבר במסנ אם תרצי. אגב כל תלמידי תקשורת/ אנגלית שצריכים עזרה או שאלה גם מוזמנים לפנות. בהצלחה!

נכון. בשנה הראשונה לומדים מבואות - גם בלשנות

וגם ספרות. החל מהשנה השנייה אתה מוזמן לבחור בקורסים השייכים לאחד התחומים (ספרות שולתתתתת) או לקחת קצת מזה וקצת מזה.

dd82

New member
סוציולוגיה ואנתרופולוגיה

לגבי המבואות -בסוציולוגיה כל שבוע בתרגיל יש בוחן על המאמר של אותו שבוע - אז צריך לקרוא כנ"ל לגבי התרגיל באנתרופולוגיה , צריך להגיש כל שבוע "כרטיס קריאה" שזה מעין סיכום קצר של המאמר. מעבר לזה היתה עבודה אחת באנתרופולוגיה , ובסוציולוגיה הייתה עבודת רשות בלבד.כמו כן, יש את הקורס יסודות מחקר שבו קראתי קצת בהתחלה ואחר כך הפסקתי כי בכל תרגיל דנים במאמרים שהיה צריך לקרוא ואז אפשר פשוט לסכם אותם במהלך השיעור.יש לפחות 3 עבודות בכל סמסטר של הקורס הזה ( קורס שנתי ). לגבי הקורסי בחירה שכתוב בהם השתתפות פעילה - זה יכול רק להעלות ציון אבל לא מוריד. אני למשל עשיתי קורס כזה השנה, היה כתוב בסילבוס שהמבחן הוא 90% מהציון והשתתפות היא 10% - לא השתתפתי בכלל בשיעורים, ברובם אף לא הייתי והציון שלי ממש לא הושפע מזה ( הציון הסופי היה ציון המבחן - מעל 90 ) . מי שלקח קורסים שהיה כתוב בהם שיש רפרט (בשנה א' ) - לא עשה שום רפרט (למשל סוציולוגיה של החינוך - בסוף היתה רק עבודה פשוטה להגשה + מבחן). למיטב הבנתי בהרבה מהקורסים שדורשים רפרטים ניתן לעשות אותם בזוגות - אם זה מרגיע אותך. בגדול , אני ממליצה לך לא להילחץ מזה. גם אני שונאת להשתתף בשיעורים, בדרך כלל יש את ה- 3 אנשים שתמיד משתתפים וכך זה נחסך מכל השאר. אם יש לך קורסים עם המרצה ציפי עברי תקחי אותם - היא מדהימה ובד"כ מסכמת בשיעור את חומר הקריאה כך שלא ממש צריך לקרוא מעבר . אל תקחי סוציולוגיה של החינוך - המבחנים שלו איומים ומבוססים על מאמרים בלבד. חוץ מזה שיהיה לך בהצלחה , סה"כ חוג לא קשה במיוחד . לגבי בן זוגך, פסיכולוגיה יגזול ממנו הרבה מאוד זמן. במיוחד אם הוא מעוניין להמשיך לתואר שני, התחרות מאוד קשה והדרישות גבוהות לכן יצטרך להשקיע.

למעלה