שאלות

• פותח הנושא a2t
  • פורסם בתאריך

a2t

New member
../images/Emo53.gifשאלות

שלום . סבתי בת 80 ץ. לפני 5 שנים עברה ארוע מוחי ובעקבות זה יש לה עכשיו דימנציה קלה. עד עכשיו סבי טיפל בה אבל לצערינו הוא חלה ועכשיו יש לו פחות כוח לטפל בה חוץ מזה גם לא ניתן לדעת כמה זמן הוא עוד יוכל לטפל בה. אנחנו פנינו לביטוח לאומי בשביל שהם יתנו לסבא מטפלת. היום צריכה להגיע אישה אלינו. הבנתי שיש לנו אפשרות לבחור מטפלת. רציתי לדעת איזה שאלות אנחנו יכולים לשאול אותה. אשמח לכל עזרה. תודה אני

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום a2t

יפה מאד שאת דואגת לסבתך ועוזרת להורייך בטיפול בסבתא. כאשר יאושר לסבתא חוק סיעוד היא תקבל מספר שעות למטפלת מביטוח לאומי. אתם פונים לאחת מחברות כ"א העוסקת במטפלות לקשישים והם מתאימים לכם מטפלת בהתאם לבקשתכם. חשוב שלמטפלת יהיה ניסיון בעבודה עם קשישים דמנטיים. חשוב שהיא תדע להעניק מעצמה, שתהיה חמה, אחראית ומסורה. והכי חשוב שתהיה לך תקשורת עם סבתך.המטפלת צריכה לבשל ,לתת לה לאכול, לנקות את החדר,לצאת אתה לטיול, ללכת אתה לקופ"ח,ולהיות לה לאוזן קשבת. בהצלחה עם המטפלת החדשה. זהבה שחם

ענתי44

New member
אני יקרה שאלת הבהרה?

האם מגיעה היום אליכם נציגת הביטוח הלאומי? או שכבר אישרו לכם חוק סיעוד? אם מגיעה נציגת ביטוח לאומי אז היא רוצה לבחון את מצבה של סבתא מבחינת יכולת תפקוד. היא תרצה לראות איך סבתא לובשת תחתונים לבד, מצחצחת שיניים, או מצליחה להכין לבד קפה. אתם צרכים להיות נוכחים בבדיקה, כי החולים משתדלים יותר ממה שהם מסוגלים בדרך כלל ואז לא מעניקים זכאות. צריך להראות מסמכים רפואיים שמעידים על המצב הרפואי, להדגיש שגם סבא כבר לא מתפקד ולהראות על ידי שיחה שסבתא לא יכולה לתפקד. אם כבר עבדתם את זה ונקבעה לכם חוק סיעוד זה אומר 15 שעות שבועיות אלא אם סבתא ניצולת שואה ואז יש עוד שעות. חוק הסיעוד מקנה כמה שירותים: 1.עזרה יומית של כשלוש שעות לטיפול בבית. 2. המרה למרכז יום. 3. משמש כחלק מהתשלום לעובדת זרה. 4. עוד שירותים כמו מוקד מצוקה או טיטולים. ניתן לשלב. את העובדות ניתן לקבל דרך חברת כוח אדם. שאלות שאני הייתי שואלת את המועמדת לטפל בסבתא 1. האם טיפלה בעבר בחולה דמנציה? או אירוע מוחי? 2. האם יש לה המלצות ממעסיקים ( ובודקת אותם) 3. מה היא יודעת על דמנציה או אירוע מוחי? 4. בודקת אם יש לה סבלנות ואם יש בה שמחת חיים.וכן האם היא דוברת עברית טובה. אם תצטרכי עוד אינפרומציה אניחנו כאו עבורך ועבור סבתא בהצלחה

למעלה