שבת שלום....

ferdinand

New member
../images/Emo53.gif שבת שלום....

יש לי שאלה: קודם אספר בקיצור נמרץ, שמתעניין מאוד בהומאופתיה, ילדי ואשתי מטופלים בהצלחה רבה, אבל אני עדיין לא התחלתי... בעיקר כי לא היה ממש צורך, טפו, טפו - בריאות תקינה, גם הרבה לפני ששמעתי על הומאופטיה, נמנעתי מתרופות וטיפולים "קונבנציאונליים"... בכל אופן, יש כמה דברים (לא אקוטיים, וזו אחת הסיבות ל-"הזנחה") שדורשים תשומת-לב וטיפול, ודוקא אני, ש-"מטיף" ומשכנע את קרובי וחברי לפתור בעיות בעזרת הומאופתיה, משום מה נרתע מלעשות את הצעד הראשון הזה! העניין הוא כזה, או השאלה היא זו: אלו דברים צריכים לעלות, מה רלוונטי, בפגישה הראשונה? אפרט קצת יותר: כאמור בסך הכול מצבי ובריאותי טובים, אבל ישנם מספר דברים מתחומים שונים של החיים, שדורשים טיפול, בינהם דברים שקשורים ברגש, בנפש, במיניות, וגם דברים פיזיים. אני יודע כמה טיפול הומאופטי, יוכל לעזור לי, אני יודע עד כמה טיפול "קונבנציונלי" יכול "לקלקל". אני יודע שאת אף רופא לא יעניינו מצבי הרוח שלי בהקשר לאיזו הצטננות וכו' ובכל זאת, ואני מודע לכך, שיש לי חשש מפני החשיפה בשיחת הטיפול! חלק מהדברים (בעצם הדברים העיקריים) שמציקים לי, קשורים בנפש. יש דברים שקשורים ביצר ובמיניות, והמחשבה על לחשוף את הדברים מול המטפלת שלנו, מרתיעה אותי. מצד שני כמובן, אני רוצה שהטיפול יהיה יעיל וישיג תוצאות.... מכיר קצת את ה-"דינמיקה" הייתי ברוב פגישות הטיפול של הילדים שלי, ודווקא זה מביך אותי יותר.... וזהו בערך, מקווה שהייתי ברור מספיק, ותודה מראש.

שלום לך אישי היקר

לא אכביר במילים, לך לטיפול ואולי תירווה גם אתה קצת נחת. אתה לא חייב לספר מה שלא בא לך, ההומיאופת/ית יכולים לבחור רמדי מתאימה על סמך כל אינפורמציה שתנדב בפגישה. בהצלחה ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע

אהלן פרדיננד שבוע טוב

מכיר את הספר על פרדינדנד הפר שלא רצה להילחם ? ספר מופת... בכותרת של ההודעה שלך היה כתוב HELP אז אני מניח שזו קריאה לעזרה אם אכן פירשתי נכון, אז אשמח לומר לך מה עלה לי כשקראתי את מה שכתבת קודם כל נשמע שאתה אדם משכיל וחכם אכפתי אוהב ומודע והכנות שלך מרשימה אף היא בקיצור למרות מה שאולי אתה חושב על עצמך... לדעתי אתה אמיץ ודבר נוסף. מה שאני הבנתי במהלך הטיפולים ההומאופטיים שלי הוא שהפחד שלי מהחשיפה (ויש לי אוהו !!! בכמויות) הוא כביכול מול המטפל שלי אבל למעשה הוא מול עצמי יש דברים שפשוט קשה לי אפילו להגות על עצמי המטפל הוא רק מראה משוכללת חכמה אמפטית אוהבת שגם בסוף יודעת להתאים לי רמדי אבל הבעייה שלי היא קודם כל לשמוע את עצמי אומר את הדברים שאני מרגיש וחש לספר על כאב גרון זה קלי קלותה (כמו שהילדים אומרים) לספר על בעיות בתחום הרגש זה משהו אחר והטיפול אצלי מאפשר להוציא את הדברים לאור לאט לאט בהשקט ובביטחה אבל לקראת רפואה שלמה אז שיהיה לך אחלה שבוע שבוע של ירח חדש כל טוב ! דניאל

מבוכה

מתחברת מאוד לדבריו של דניאל. הפחד לחשוף את הפרטים הכי אינטימיים הוא הפחד לעמוד מול עצמינו, להודות במי שאנחנו. אוכל לספר לך על עצמי, שכשאני חושפת פרט אינטימי...אז העיניים מתמלאות בדמעות ויש תחושת מחנק אבל....המטרה עומדת מול עיניי. והמטרה היא הצלחה בטיפול. בניגוד אולי לטיפולים אחרים, דווקא במפגש עם ההומיאופת הקלאסי, אין חשיבות עליונה לכל פרט. מכל מה שתגיד ובעידוד קל של המטפל, תתקבל תמונה שעל פיה תקבע הרמדי שהכי מתאימה לך לאותה נקודת זמן (שכחתי שיש לך ניסיון, לא נורא
) אני מאחלת לך שתחליט כן לעשות את הצעד ותבחר בהומיאופת/ית שתרגיש איתו/ה בטחון להיות מי שאתה. נזכרת שבפגישה הראשונה שלי עם אלישוע, ספרתי לו משו שהייתי בטוחה שהוא יפתח זוג עיניים לנוכח התופעה שיושבת מולו...וואלה הוא נשאר אדיש כאילו ספרתי לו שעכשיו יום. אז....

ועוד רציתי לשתף אותך

שהרבה פעמים יש לי דברים שאני רוצה לטפל בהם, אבל יש משהו שמעכב וזה ממש בסדר אני מאמין שכשתהיה באמת מוכן אז תלך לטיפול הומאופט שכן הטיפול יכול להתבצע כשאתה באמת מוכן ורוצה, כמו שאני מבין את זה זה חלק מהענין. אז פשוט אתה יכול לזרום וכשזה באמת יבער לך בעצמות תלך... כל טוב לך

אהלן דניאל

אני בדיוק קורא את המילים של "פגישה לאין קץ" ונזכר בך. נראה לי שאלתרמן כתב אותו על השכינה והגלות. איזה מילים חזקות. פגישה לאין קץ מילים/לחן: נתן אלתרמן, נעמי שמר כי סערת עלי, לנצח אנגנך שווא חומה אצור לך, שווא אציב דלתיים תשוקתי אלייך ואלי גנך ואלי גופי סחרחר, אובד ידיים לספרים רק את החטא והשופטת פתאומית לעד עיניי בך הלומות עת ברחוב לוחם שותת שקיעות של פטל תאלמי אותי לאלומות אל תתחנני אל הנסוגים מגשת לבדי אהיה בארצותייך הלך תפילתי דבר איננה מבקשת תפילתי אחת והיא אומרת: הא לך עד קצווי העצב, עד עינות הליל ברחובות ברזל ריקים וארוכים אלוהיי ציווני שאת לעוללייך מעוניי הרב שקדים וצימוקים טוב שאת ליבנו עוד ידך לוכדת אל תרחמיהו בעייפו לרוץ אל תניחי לו שיאפיל כחדר בלי הכוכבים שנשארו בחוץ שם לוהט ירח כנשיקת טבחת שם רקיע לח את שיעולו מרעים שם שקמה תפיל ענף לי כמטפחת ואני אקוד לה וארים ואני יודע כי לקול התוף בערי מסחר חרשות וכואבות יום אחד אפול עוד פצוע ראש לקטוף את חיוכנו זה מבין המרכבות

ואללה אלישוע אני קורא וצמרמורת

יורדת בגווי כמה מדויק ! מילה מילה שורה שורה "מבין המרכבות" אח....... החזרת אותי לחיים ! מוצ'ו גראציאס !

אכן אשרינו ../images/Emo24.gif

לא יודע למה אבל מתנגן לי השיר... ואולי אני כן יודע, יש משהו בכניסה לעומק שמציב בדידות עמוקה כזו מן תחושה ש"זר לא יבין" מעין פחד לגדול כי יש את הפחד להשאר לבד ופתאום "בהנחייתך" אני קורא את השיר הזה ותוהה מהו השדה ? עבודת השדה ? בשחר ? והעגלה העמוסה ? והשירה מעל העגלה העמוסה ? אלומות והנה אנחנו בימי הקציר האחרונים מחכים להיות מטוהרים בתכלת שוקטה ובתום תודה אלישוע על ההחייאה ! ואולי מילים: רחל לחן: יהודה שרת ואולי לא היו הדברים מעולם ואולי מעולם לא השכמתי עם שחר לגן, לעבדו בזיעת אפי מעולם, בימים ארוכים ויוקדים (ארוכים ויוקדים) של קציר במרומי עגלה עמוסת אלומות לא נתתי קולי בשיר מעולם לא טהרתי בתכלת שוקטה ובתום של כינרת שלי... הוי כינרת שלי ההיית, או חלמתי חלום?

ferdinand

New member
יוּ.... מה אתם ערים בשעות כאלו?!

חחח... איזה כיף לגלות עוד
לילה!

ferdinand

New member
../images/Emo98.gif

עכשיו ת'בטח מבין את עומק הפער בין ה-"ניסתר" ל-"גלוי"

אלישוע... השיר הזה בימים אלו הוא

בשבילי רמדי כל כך הרבה הבנות תובנות ומעשים קורים לי כעת כתוצאה מההבנה של השיר כי סערת עלי לנצח אנגנך שווא חומה אצור לך שווא אציב דלתיים זה המקום שלי עכשיו המאבק והאיפשור של הדברים לצאת החוצה דרך החומות ודרך השערים דמעות זולגות מעיני וליבי מלא תודה הארת את דרכי, בחשכת הריאקציה וכמו שאומרים באנגלית (ועושים) I BOW דניאל

אז הנה עוד אחד אופטימי בשבילנו

על כנפי הכסף רכובים אבירי הרוח בעבים העזים והטובים כבני רשף יגביהו עוף ובתוך שמיים נקיים זוהרים שבעת הרקיעים ואנחנו ממריאים מגולן ועד ים סוף נס הים ויסוב אחור והנהר חרבה טס אחי ופניו לאור ודגלו עלי אהבה הסולם רגליו באדמה אך ראשו בשמי המלחמה טס אחי אל מול חמה כבני רשף יגביהו עוף הוא חולף כלהב החרמש הוא כחץ שלוח ולוחש הוא כותב מכתב של אש מגולן ועד ים סוף נס הים ויסוב אחור והנהר חרבה טס אחי ופניו לאור ודגלו עלי אהבה על כנפי הכסף רכובים אבירי הרוח בעבים העזים והטובים כבני רשף יגביהו עוף נעמי שמר

ferdinand

New member
ראשית - תודה על התגובות!

עזרתם לי מאוד - בעיקר העובדה ש-לא חייבים לגלות "הכול".... דניאל - בטח שמכיר! למרות שה-"השראה" הראשונה לניק שלי, היתה דוקא המלך הטיפש מְ - "פרדיננד פדהצור בקיצור"
ובעניין כנות ואומץ... אז זו לא חכמה גדולה להיות "כנה" ו-"אמיץ" תחת מסכה של ניק! כמו שכתבת - לדבר על כאב גרון זה דבר אחד.... אלא שיודע ש-"הדברים האחרים" שמציקים, לא פחות חשובים ואפילו אולי יותר... וה-"חכמה" תהיה לחשוף אותם, שלא תחת מסיכה. אבל מאמין שאסתדר עם זה! ההומאופתטית שלנו כמובן מוסמכת, ומוכרת, וקיבלנו המלצות גם מהומאופטים אחרים, ובכל אופן יש לנו גם כבר ניסיון פרטי של הצלחות - כמו למשל לעבור עם הילדים דלקות אזניים, דלקת ריאות ושאר מריעין בישין ללא תרופות וללא אנטיביוטיקה - אבל מניח שלכם כאן, לא צריך לספר את זה! אז שוב תודה, ושבוע טוב... "פרדיננד".

האומץ פרדיננד יקירי

הוא לכתוב את הדברים לעצמך ניק או לא ניק זה פחות חשוב העיקר שאתה מעלה את הדברים, כותב וקורא את מה שכתבת... אגב הדבר המדהים אצל פרדיננד שאני מכיר (הפר "העצל") זה שאינו מבין את הטעם בכל ההתגרויות, המלחמות, היריבויות הוא נהנה מלשבת "סתם ככה בצל עץ השעם" אבל יותר מזה שזה מה שהוא אוהב לעשות הוא אינו מתבייש להודות בכך !!! לי באופן אישי יש מה ללמוד מזה.... תודה שחזרת, הבאת רוח רעננה ביקוד החום.... כל טוב לך ואחלה שבוע ובריאות

למעלה