שווה לבקר הורים סחטנים?????

../images/Emo53.gif שווה לבקר הורים סחטנים?????

חברים וחברות שלום רב! סוף סוף יצאתי לחפש"ש, ואני טס בעוד שבוע לארה"ב לבקר את אחותי שחזרה בשאלה כמוני. אני מתלבט אם לבקר את ההורים שלי בארה"ב למרות שניתקתי איתם קשר זה חודשיים. ההתלבטות שלי נובעת מעצם העובדה שכל הקשר שלי איתם זה קשר חד צדדי מבחינתי. הם לא מוכנים לקבל אותי כמו שאני. והם רק מאשימים אותי בכל ה"צרות" שלהם ובמיוחד בזה שאחותי גם חזרה בשאלה.(אגב היא חזרה בשאלה לבד ורק אח"כ היא יצרה קשר איתי). ומצד שני הם בארה"ב ואני פה בארץ ואני לא יודע מתי ואם בכלל אבוא לבקר שוב בארה"ב. אודה לכם מראש על כל תגובה. למד וו צדיק.

קשה לתת עצה

כי אני רואה דברים מנקודת המבט שלי ואנחנו (וגם משפחתינו) שונים מאוד, אבל אנסה... אני במקומך הייתי הולכת לבקר אותם עם כל האי-נעימות מהסיבה הפשוטה שתמיד אתה יכול לקום וללכת אם יהיה לך קשה מידי. כשגרים עם ההורים המצב יכול להיות לפעמים בלתי נסבל אבל אתה לא גר איתם ואני מניחה שבארה"ב יהיה לך מקום אחר להתאכסן מחוץ לבית שלהם (בטח אצל אחותך) כך שאתה יכול לבוא לביקור של כמה שעות. אם הם יהיו נסבלים - תשאר יותר, אם לא - תקום ותלך. זה מה שאני חושבת. שתהיה נסיעה מהנה! חנה

G.O.D

New member
יפה אמרה חנה

בהחלט יש לך את האופציה ללכת מתי שתרצה, וגם לדעתי אתה צריך ללכת לבקר אות בכל מיקרה יען כי אלו הוריך והמעט שתוכל לעשות זה לבקר אותם. אני יודע שזו קלישאה, אבל אני בטוח שבתוך תוכם הם מאד רוצים שתבוא והם שמחים ליראות אותך בכל מצב (למרות שאולי חיצונית הם לא מראים את זה). ודרך אגב, לכמה שמן אתה נוסע ומתי? אולי נעשה דרכך איזה הזמנה קטנה למעיל אופנוען מעור של דיינזה (Dainese) כי בארץ המחירים בלתי ניסבלים...
G.O.D

אלי פלס

New member
שווה. אני חושב

אני לא נמצא במקום שלך כך שאני לא יכול לומר לך בוודאות מה כדאי ומה נכון לעשות אבל... לדעתי, היות שאתה לא נמצא שם על בסיס קבוע כך שבין כה וכה הם לא יכולים להפריע לך פיזית על בסיס קבוע, כדאי שתבקר. תנסה... תבוא אפילו לשעה, תראה מה מצב הרוח. אם תרגיש טוב - תוכל להשאר עוד שעה..ואולי להגיע לביקור חוזר... הכל תלוי במה שיקרה באותו הרגע. הכל תלוי בהרגשה המיידית שלך... ו...מה יש לי להגיד? תרגיש טוב...סע בשלום ואל תכנס בדרך באף מגדל. תשמור על עצמך, אלי

כיבוד הורים

אני גיליתי שאם אני מכבדת את הורי, ובאה לקראתם בכל מה שלא עקרוני לי (ואני משתדלת מאוד להגמיש עמדות, כדי לא להגיע למצבי דווקא), הם יורדים ממני בצורה משמעותית. מדי פעם מבצבצים אפילו כמה זרעי כבוד הדדי. ואם אני משתפת אותם בבעיות שלי, הם שמחים להציע פתרונות, כשיש הצעה מוצלחת ואני מקבלת אותה, אני רואה להם אור בעינים. העניין הוא שלא חשוב מה-מי-איך-איפה-מתי-למה, ההורים שלנו הם ההורים שלנו ואנחנו חייבים בכבודם, לפחות על המינימום של הגידול הפיזי... כמובן שכל זה תלוי במצבך האישי, כי אם אתה לא שלם עם עצמך, יהיה מקום לסחטנות, להאשמות, לסחיטות רגשיות ושאר ג´יפה, ואז הביקור עשוי להפך בשניות לסיוט הדדי. אבל אם אתה שלם עם עצמך, ואתה בא לבקר את הוריך בגישה של - אני באתי לשמח אתכם איך שאני יכול, אז סביר להניח שהמתיחות תהיה מינימלית. לא כתבת לכמה זמן אתה נוסע, גם זה מוסיף לשיקול. תהנה! [ובקשה - אם תגיע לטאקו-בל, תחשוב עליי. הייתי מבקשת שתבריח לי כמה, אבל נראה לי שזאת סכנה תברואתית.
] >ספל חמאה שוברת את הראש מה זה חפש"ש<

טוב

New member
אני מסכימה עם קודמי.

ואולי זאת אפילו ההזדמנות שלך לחדש את הקשר, ולבנות אותו מחדש.

קרין321

New member
קצת נדוש..אבל גם אני מסכימה עם קודמ

הורים זה דבר שאין לא תחליף כמו שילד להורים זה דבר שאין לו תחליף יום אחד האסימון יפול להם ........ חבל לאבד קשר כזה

למעלה