שיש טבעי או גרניט פורצלן?

../images/Emo53.gif שיש טבעי או גרניט פורצלן?

מה עדיף לבחור: גרניט פורצלן או שיש טבעי? ממה להזהר ומה לקחת בחשבון?

ענתש

New member
ברור שגרניט פורצלן

שיש הוא אבן חיה, נושמת ו...סופגת. אמנם שמים עליה סילר שאמור למנוע את זה אבל עם הזמן הוא הולך ונעלם ואם לא מטפלים ומחדשים האבן פשוט סופגת הכל.. כל מה שנשפך ונופל על הרצפה. זה משאיר כתמים וריח. מעבר לזה אבן שיש היא גם מאד רגישה... לא כל חומר ניקוי מותר לשפוך עליה (בבית הנוכחי שלי מסביב לאסלה הרצפה ממש מגעילה כי העוזרת מפספסת עם האקונומיקה וזה פשוט אוכל את השיש) והיא רגישה לחום, לקור, לשריטות ולפגעי הזמן. נהיים בה חורים ושריטות. יש מי שאומר שזה "אופי" ומעדיף את זה. אני? לא תודה. לקחתי לתשומת ליבי גם את הצעתו של הכבאי וברגע שאסגר על הגרניט פורצלן שאני רוצה אקח מרצפת אחת הביתה לבצע עליה ניסויים - להשרות ביין אדום וקטשופ למשל כמה ימים, לנסות לשרוט בכל מיני מכשירים (מברג, סכין וכו') כדי לבדוק שאני קונה משהו איכותי.

Rשף

New member
ברור ששיש טבעי

אני דווקא בעד נשמה בבית, אמנם יש גרניט פורצלנים יפים אבל בעיני הם תמיד יראו מתועשים. אני מניח שהשאלה נובעת מזה שאת אוהבת שיש אבל מפחדת, לדעתי לכי עם הלב וטפלו ברצפה כמו שצריך.

Rשף

New member
מה רע בקרמיקה ../images/Emo35.gif

עבד למשהו זה עניין יחסי, גרתי בבית עם שיש (אריחי פלחי שיש זולים ליתר דיוק, אבל הרעיון הכללי דומה) ואני מכיר אנשים עם שיש אמיתי. ממש לא מדובר בשעבוד מול יציאה לגאולה של גרניט פורצלן- שיש שטופל בסילר לא סופג בצורה מוגזמת, ודורש שטיפה רגילה רק עם חומר נקוי מתאים. כל אחד מותח את הגבול במקום אחר, אני מניח שלא תצבעי את הקירות בצבע רחיץ כמו בבתי חולים רק בגלל הסכוי שילד יקשקש על הקיר.

אריחים שמשובצים בהם חלקי שיש זה

משהוא אחר לגמרי..... וכך, אגב, אני מתכוונת לרצף את ה
שלנו (לא אני
הרצף, כמובן...
) על קרמיקה רואים כתמי-מים, שערות קטנטנות, כל גרגר מיותר. קל מאוד לנקות אותה, אבל צריך לעשות את זה כל היום

Rשף

New member
יש לך טעות בהגדרות

קרמיקה וגרניט פורצלן יכולים להראות בדיוק אותו הדבר, את מתכוונת כנראה לקרמיקות המבריקות הזולות.

לא מתכוונת למבריקות הזולות

אלא לקרמיקה רגילה, כזו שמרצפים בה כמעט בכל מקום היום. אני לא יודעת אם יש לך ילדים, וכמה, אבל בבית עם ילדים, עניין הנקיון הוא משמעותי ביותר

Rשף

New member
יש לי שתי בנות ואני מנקה אחריהן

המונח "קרמיקה" ו"גרניט פורצלן" הוא מאד רחב והוא טכני בעיקרו (סוג השריפה והזיגוג),יש גם קרמיקות שמסתירות לכלוך באופן מצוין. בדירה הנוכחית שלי יש אריחי טרצו 20X20 פושטיים, והם מסתירים לכלוך כל כך טוב שלפעמים אני מוצא מתחת לשולחן האוכל שאריות בנות כמה ימים

אתה רואה../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

אין כמו ריצוף רגיל....
לכן אני רוצה ריצוף רגיל משולב חתיכות שיש. ו...שאריות בנות כמה ימים
...
אצלינו אין סיכוי לא לטאטא כל יום, כמה פעמים ביום.....

אבל הסיכוי שהעוזרת

תגרור את הספה ולא תרים אותה הוא גדול יותר
וכל גרירה אחרת בבית תביא לשריטות, מה שידרוש אחת לכמה שנים ליטוש והברקה של הריצוף (וזה לא פיקניק האבק של הליטוש הזה) אני אוהבת את המראה של השיש, הוא טבעי הוא יפה הוא אלגנט הוא מרשים, אבל כשהוא ללא רבב, וזה דורש המון השגחה, וזה משהו שלא יקרה בבית שלי (שוב חוזרים לנושא הדינימקה בבית) עניין היציאה לגאולה של הפורצלן מתבטאת בשנים שיבואו- הריצוף ישאר ללא שריטות וללא צורך בהברקה או כל טיפול נוסף מעבר לשטיפתו, מה שלא ניתן לאמר על השיש...

Rשף

New member
יש פתרון פשוט

בעצם שניים- 1. לשים לרהיטים רגליות ספוג או סיליקון 2. לאהוב את המראה השחוק של השיש, כל עוד לא מדובר במשהו מוגזם ולשאלה שפתחה את השרשור- אף אחד לא יכול לענות במקומה, צריך להכיר את שני החומרים ולבחור לפי ההעדפות.

למעלה