שכר בדולרים-שאלה

relax

New member
../images/Emo53.gifשכר בדולרים-שאלה

מישהו יודע לפי איזה שער מחשבים שכר בדולרים? אני אמורה לקבל שכר על עבודה מסויימת. השכר נקבע בדולרים ואני רוצה להוציא קבלה בש"ח. השאלה היא לפי איזה שער-יציג או סחיר (לא מבינה בזה כלום...). תודה.

mstern

New member
ובכן

ממה שאני יודע אכן ישנו חוק האוסר זאת אך רק לחברות. מכאן יש שתי מסקנות: 1. אנרכיה, כולנו יודעים שחלק מהחברות ממשיכות לגבות בדולרים, אין אכיפה, מדינת ישראל. 2. עצמאים יכולים לגבות בדולרים וזה מאוד מקובל (גם אני עושה זאת). אבל, מאחר ומגמת הדולר בירידה לדעתי כדאי להיצמד לשקל, מי שיכול שיצמיד ליורו. מוטי נ.ב. העניין עם היורו זה בצחוק, אפילו אל תגידו את זה ללקוחות.

טוב שהערת על היורו ../images/Emo6.gif

אני לרגע כבר אמרתי לעצמי...מממממ....מעניין.... בכל מקרה אני מרגישה הכי נוח עם שקלים. בכל מה שקשור לחישובים חוזרים ונישנים...אני מעדיפה לשלם לאיש מקצוע שיעשה את זה עבורי. ובוא נמשיך קצת, מה הסיבה שאתה עושה את זה? איזה יתרון במיידי (אם יש בכלל) אתה משיג כשאתה גובה שכר בדולרים? הרי לא מעדכנים את מדף החלב במקרר יום יום לפי בדולר? וגם, על הגרף, מאיזה היקף עיסקאות, כן כדאי לעשות את זה?

mstern

New member
כוחו של הרגל

אולי יותר נוח לי לומר מחיר בדולרים כי זה נשמע יותר נמוך....ויוקרתי.... חוץ מזה לדעתי המקור לזה הוא מכך שפעם נראה היה שהדולר הוא יציב. היום כשהדולר רק יורד והמדד גם אין לזה כל חשיבות. מה שכן, אני יכול להראות לך אם תרצי איך לשער המט"ח יש השפעה על החלב. איש/ה הישר בעינו/ה יעשה/תעשה.

SHAHAF UZI

New member
מוטי,צהריים טובים

מה הסיבה לכך שמחירים של נכסים,אולמי שמחות,ואפילו גורי כלבים גזעיים,נקובים בדולרים? יש לך מושג?

mstern

New member
הסיבה למחירים בדולרים

היא משום שפעם הדולר היה חזק וזו דרך טובה להעלות מחיר בלי להעלות מחיר. שים לב שהיום כשהדולר חלש המגמה מתהפכת.

SHAHAF UZI

New member
מוטי-תודה,לא חשבתי על זה

וכמה שזה פשוט!!! לילה טוב,ותודה לך מוטי

ymmy

New member
ישנו גם ההיבט הפסיכו_ויזואלי.....

הצעת מחיר לעבודה בסכום של....$2452 נראת משום מה נמוכה לשווה ערך שיקלי שלה... 10911 ש"ח

SHAHAF UZI

New member
יאממי,אתה אומר בדיוק את ההיפך...

שאלתי למה המחירים נקובים בדולרים. יש נטייה לתמחר בדולרים,ולא בשקלים,ועל זה אני שאלתי. לילה טוב לך,ים ים..

ymmy

New member
עוזי !!! .....

הסביר שנית.... כשאני מגיש הצעת מחיר לפרויקט מסוים בעיני הלקוח מחיר של $30 לשעה "נראה ונשמע אטרקטיבי יותר"(זול) מאשר 135 ש"ח לשעה על אף שזה אותו דבר וזאת מההיבט הפסיכולוגי(שיש בזה הונאה ויזואלית) מניסיון אישי זה עובד ולחילופין 4.99 זה 4 (ויזואלית) למרות שפרקטית זה 5

יאמי...אני עם החשבון כיתה ג' שלי...

לא חושבת ככה, בעיני זה עובד הפוך על הפוך... מי שמשתמש בדולרים, לא מרגיש נוח עם המחיר ולכן יש לו צורך "ליפות" אותו... אם אני מרגישה שהמחיר שלי אטרקטיבי, אין סיבה שאשתמש בדולרים. כמובן שאני לא באה כאן ללכת נגד הגישה שהבאת והיא ברורה לחלוטין... רק להצביע על איזה אחוז מסוים שמבין את הקאצט' ועושה בדיוק ההיפך... אני זוכרת בזמנו שלטי חוצות שאמרו משהו כמו: "זה לא בשבילך!", המסר היה ברור לי, ואני באמת לא הלכתי לשם... יום נעים

SHAHAF UZI

New member
יאמי,הבנתי אותך הפוך על הפוך...נשבע

האביבה הזו שלנו ממש גדולה. היא צודקת. אני הבנתי את "הצעת המחיר" , כשכר שאני נניח מציע למישהוא בעבור עבודה שהוא הולך לבצע לי.... אתה מבין ?

ymmy

New member
עוזי..את אביבה אני יכול להבין...

כי לדעתי יש בה תמימות מזרחית(יפנית,סינית) שמתאימה לתקופה של הקוקו והסרפן-תרום בי.בי.ת (נתניהו) אבל אתה כמומחה לשיווק לא מודע לכוחה של הפסיכולוגיה!!! כאחד שחיי מספר שנים בארה"ב ובאנגליה אני יכול לספר לך שתמיד הייתי המום כיצד,הפסיכולוגיה על כל צורותיה ואומנות תעתועי המכירות האמריקאית מצליחה לגרור מיליונים למרחק של 300 ק"מ (בהוצאות גדולות על דלק ) למבצע מכירות בחסכון כביכול של 5 דולר - שנתון בספק !! ועל מוצר שאתה בכלל לא צריך !!! ובאותה הזדמנות, אתה קונה עוד 5 סמרטוטים חסרי ערך אז רבותיי אתם רוצים כאן " אמריקה " יש לשנות את כל תפיסת העולם בפעם הבאה אספר כיצד משפיעים "תת הכרתית" על מוחו של הצרכן וזאת מסתם יממי שלא שייך לעולם המכירות אלא לעולם ההיי טק שישן שנת ישרים

יאמי, כשגרתי בלונדון לפני עשרים שנה

כל פריט לבוש היה עולה משהו ו99- פני. הכולללל!!! אין ספק שהפסיכולוגיה עובדת ואת צודק במאתיים אחוז. קחו למשל את תרבות הקופונים בארה"ב. שם אנשים עשירים לא מתביישים לגזור מהעיתונים קופון של 20 סנט וללכת לקנות איתו את המוצר בחנות הספציפית, גם אם הם יסעו עוד כמה קילומטרים בשביל זה. כאן זה השתרש רק בשנים האחרונות וגם לא תפס מי-יודע-מה. יש כאלה קופונים בעיקר בפליירים האלה של ניו-פארם וסופר-פארם שמצורפים לעיתוני סופ"ש וגם לפעמים בתדפיסים של ויזה וישראכארט שמקבלים בדואר ב-2 בכל חודש. אין ספק שאפשר ללמוד הרבה מהתרבות המערבית. למרות שאנחנו חושבים שאנחנו "אמריקאים", אנחנו סתם ישראלים מתחזים ברבע גרוש...

SHAHAF UZI

New member
יאמי !!! ים ים,יאמי מאמי, מה המצב

אתה לא רוצה להבין אותי ? מה יהיה ? כל החיים שלי אני אני עוקב אחרי הנושא הזה מתוך משיכה טבעית. תקשיב טוב למה התכוונתי. אתה צודק במאה אחוז,אין לי בכלל ויכוח איתך. אמרתי רק,שלפעמים זה טוב לתת הצעת מחיר דולרית,מכיון שהמספר "מתכווץ" מצד שני,אם אתה רוצה לשלם ( בהדגשה,לשלם למישהו עבור תפוקה )אז זה מקבל משמעות הפוכה לחלוטין. אם אתה צריך לשלם שכר עבודה,ויש לך אינטרס "לנפח",אזי יהיה לך שווה "שיווקית",לנפח את הסכום ולשלם שיקלית. לזה התכוונתי,במקרה ההפוך,זה שבו אתם דנתם,אני ממש חושב כמוכם ואפילו יותר "ימני" מכל אחד. תאמין לי. וחוץ מזה שאלתי על הטלסקופ,ואתה משאיר אותי במתח,גם ככה יש לי בעיות. יום נעים ים ים ,קפוץ לבקר...

למעלה