שלום,אני לא בטוח

• פותח הנושא dbug
  • פורסם בתאריך

dbug

New member
../images/Emo53.gifשלום,אני לא בטוח

שזה הפורום המתאים אך אם אפשר שאלה קטנה בנושא עכבישים. מצאתי בביתי עכביש והייתי רוצה לדעת איזה סוג,אך לא מצאתי שום מגדיר בנושא.עזרה תתקבל בברכה. נ.ב : בצילום העכביש המדובר אם מישהו מזהה ויכול להאיר את עיני אז בבקשה. תודה!.

weinman

New member
זאבן ממשפחת Lycosidae

זיהוי המין מתמונה אינו אפשרי. לגבי הסוג יתכן וזה Pardosa sp (סוג משופע במינים רבים) או אולי Arctosa sp תוכל לראות מבחר מהמשפחה פה http://www.xs4all.nl/~ednieuw/Spiders/Lycosidae/wolfspiders.htm וגם באלבום עכבישים שלי. ראה קישור למטה. להבא יותר מתאים לפנות לפורום שמירת טבע, העוסק גם בזיהוי בע"ח וצמחים שונים.

איך אתה מבדיל בין העכביש שבצילום

לבין מברישתן? סליחה על הבורות אבל האם גם הוא מין של זאבן?

weinman

New member
קשה קשה אבל אפשר.

מדובר בשתי משפחות שונות המברשניים הם sparassidae (שם ישן) או Heteropodidae זאבנים הם Lycosidae לטעמי ההבדלים הבולטים הם בפרופוציית הגוף והתנוחה האופיינית. אצל הזאבנים הרגליים הקידמיות ארוכות יותר ומושטות קדימה באופן מובהק. אצל המברישנים זה הרבה פחות. כמובן שכאשר פורטים לסוגים ומינים העסק עשוי להיות קשה כי יש מינים שאצלם התכונות פחות דומיננתיות. עוד הבדל בולט הוא סידור העיניים. אצל מברישנים העיניים פחות או יותר באותו גודל ולזאבנים זוג עיניים קידמיות גדולות יותר מאחרות. כנס לאלבום העכבישים עמוד שני ותוכל לראות את ההבדל בעיניים בשתי תמונות עוקבות של זאבן (הוגנה) ומבריש (נייר?) ז"ל שצילמתי בשדה בוקר. בתמונה שבשרשור העיניים לא בולטות מספיק אבל תנוחת ופרופורציית הגוף אופיינית לזאבנים. מברישי נייר עגלגלים יותר, הרגליים שוות יותר ופסים על הרגליים בולטים יותר. לגבי הסוג זו כבר בעייה קשה. אין לי מספיק נסיון עם המשפחה הזו אבל השוואתי לתמונות ברשת ולמגדיר שברשותי וככל שאני מבין זה זאבן.

למעלה