שלום לכולם. אני זקוקה לעצה...

kuka24

New member
../images/Emo53.gifשלום לכולם. אני זקוקה לעצה...

לאחרונה התחלתי ללכת לשיעורי יוגה הניתנים במסגרת מכון כושר, נהנתי מאוד אך הרגשתי שחסר לי מידע בסיסי ביוגה ואני מעוניינת ללמוד בצורה מסודרת מההתחלה. מצאתי מקום שמעביר קורסים ביוגה למתחילים, עליי לבחור איזו יוגה אני מעוניינת ללמוד מתוך 3 אפשרויות-Kundalini Yoga, Ashtanga Yoga, Hatha Yoga קראתי קצת על כל יוגה אך אני לא מצליחה להבין עד הסוף מה ההבדל ביניהן. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהחלטה. חשוב לציין שפניתי ליוגה על מנת לנסות ולהירגע מלחצים שעוברים עליי כעת כתוצאה מנסיונות כושלים להיכנס להריון. תודה מראש לכל העונים. קוקה.

gaiegos1

New member
ברוכה הבאה לעולם היוגה

שלום קוקה ותודה שבחרת יוגה. כמה מושגים בסיסיים לנסות לעזור לך בהחלטה. Hatha Yoga זה שם כולל לדרך של יוגה שבה מנסים להשיג אחדות באמצעות הגוף והנשימה כלומר תנוחות ותרגילי נשימה. ישנם נתיבים רבים של יוגה שמנסים להשיג את אותה אחדות באמצעים אחרים כמו שירה, למידה עבודה ועוד. הטכניקות האלה נולדו בהודו והיוגה שתפסה במערב את הנתח הגדול ביותר של מתרגלים היא ה Hatha Yoga. כלומר כמעט כל סוג של יוגה שתשמעי בארץ בעצם מתרגלים Hatha Yoga, רק ששיטת הלימוד והתרגול שונות אך התנוחות הן אותן תנוחות. את השיטות המציאו מורים שחשבו כי דרכם היא הדרך הטובה ביותר לזרז את תהליך האיחוד ולהגיע לשלמות פנימית. תכלס לשיטות. ישנן שלושה שיטות מובילות והן אשטנגה יוגה, שיבננדה יוגה ואיינגר יוגה. Kundalini Yoga היא יותר תירגול מדיטטיבי כלומר כמעט ואין בו תנוחות אלא ברובו הוא מדיטציה סטאטית בדרך כלל בישיבה מזרחית(ויכול ליהיות שדוקא זה הדבר המתאים ביותר). אשטנגה יוגה היא יוגה דינמית הבנויה מסדרות של תנוחות כאשר המעבר בין התנוחות מהיר ולעיתים אף בקפיצות. באיינגר יוגה יש דגש על תנוחות עמידה ויציבה ועל דיוק מיירבי בתנוחות ועל שהיה בתוך התנוחות. שיבננדה יוגה יש יותר תנוחות על הריצפה יש דגש רב על תרגילי נשימה ועל הרפיה שנכנסת בין התנוחות בהתחלת ובסוף שעור, תירגול התנוחות זורם באיטיות ויש שהיה בתנוחות. שווה לברר באיזור מגוריך על מכונים ומרכזים ולגשת לשיעור ניסיון(בדר"כ חינם) ולהתנסות הלכה למעשה בשיטות ובמורים. קבלי קישור לאתר מורי אירגון היוגה בו רשימה ארוכה של מורים בכל הארץ.

kuka24

New member
איתן, תודה רבה על התשובה המפורטת

לא ציינתי זאת בהודעה הקודמת אבל אני לא גרה בארץ כך שהקורס אותו אבחר יועבר כאן (ארה"ב), האם השיטות הן שונות למיטב ידיעתך? שוב, כמו שכתבתי קודם, מצאתי מקום שמעבירים בו סדנאות למתחילים, יש 3 סדנאות Kundalini Yoga Ashtanga Yoga Hatha Yoga אני צריכה לבחור למה להירשם. האם אתה יכול להסביר לי בקצרה במה מתמקדים בכל שיטה או לחילופין להפנות אותי לאתר שאוכל לקרוא בו על שלוש השיטות? תודה רבה לך על ההתיחסות, נחמד מאוד מצידך. קוקה.

יוגי בר

New member
הבנות

היי קוקה אז ככה: 1. מאחר שציינת את סיבת הגעתך ליוגה אז בואי ונבהיר את העניין. וזה חשוב! וכדאי שיהיה לך ברור. בחרת ביוגה- בחרת במדע החיים- בחרת בדרך לחיות טוב-בחרת נכון. ולמה? כל שיטת יוגה שהזכרת- כולן ללא יוצא מן הכלל- יכולות לשחרר אותך מהלחצים הנפשיים שאת נתונה בהם. ובתור פתיחה זה כבר עושה טוב לנשמה. 2. עכשיו לשיטות עצמן: שתי שיטות הן תת ענפים של ראג'ה יוגה- היוגה המלכותית- אחת מארבעת אסכולות היוגה המרכזיות. מראג'ה יוגה יוצאות : האתה'א יוגה- קונדליני יוגה- ומנטרה יוגה( אשטנגה יוגה לצורך העניין היא האתה'א יוגה לכל דבר בדגש תרגולי שונה. כל השיטות תכליתן אחת להביא את הפרט(אותך) לאיחוד עם המוחלט. אלא מה? בקייס שלך, לדעתי- את צריכה להתחיל מהמקור. האתה'א יוגה קלאסית. ואת זה מלמדים במסגרת של כל מרכזי שיבננדה ליוגה וונדטה בעולם. הלימוד איטי בהתאם ליכולתך ומכניס אותך בעדינות לתוך מדע היוגה בקצב הרצוי לך. אשטנגה יוגה היא תרגול האתה'א יוגה בדגש דינמי. זו גישה תובענית כרגע למצבך. קונדליני יוגה- עוסקת בתרגול נשימתי מתקדם ולכן, לצורך העניין לא מתאימה לך כרגע. 3. איך ללמוד ואיפה לא ללמוד נתחיל מזה: יוגה לא לומדים במכון כושר. נקודה.זו לא האוריינטציה שלו וזה לא תכליתו. תכליתו היא כושר בדרך מסויימת הנוגדת את דרך התרגול היוגי. לומדים במרכז רציני ליוגה(באם את חיה בארה"ב יש שם מספיק מכל הבא ליד.) הולכים לשיעור נסיון: מתרשמים, שואלים הרבה שאלות את המורים ואפילו תלמידים שכבר מתרגלים. ואז לוקחים קורס יוגה מסודר למתחילים. 4. חשיבה לכשתכנסי יותר ויותר ליוגה, תחלחל בך יותר ויותר האופטימיות והחיוביות. אי אפשר לתרגל יוגה ולחיות את החיים, בלי לחשוב חיובי. ככה זה טבעי. בסנסקריט זה נקרא: סאנטושה.ויוגה היא כאמור מדע החיים. המלמדת אותך את אומנות לחיים נכונים ובריאים. זקפי את הראש- תביטי קדימה- תחשבי חיובי וכל מה שאת רוצה יזרום אליך. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בקר

8Shanty8

New member
שלום קוקה../images/Emo13.gif

מתוך הניסיון האישי שלי,אני יכול להמליץ לך להתחיל לתרגל האת'ה יוגה. תרגול ההאת'ה יוגה מעניק בסיס רחב להתפתחות בכל דרך בה תבחרי. במקרה האישי שלי, זה היה שיווננדה, ואני בטוח שאם תסתכלי פנימה תמצאי את הזרם שיתאים לך. בהצלחה. אור ושלווה, שאנטי
.

kuka24

New member
תודה רבה לכם אתם מקסימים../images/Emo24.gif

יוגי אתה צודק, אני באמת מרגישה שהשיעורים במכון כושר לא משהו, זאת אומרת אני נהנת אבל חסר משהו... אני ארשם לסדנה למתחילים בהאת'ה יוגה כמו שאמרתם. שוב המון תודה על ההתייחסות החמה ומותר להישאר כאן להציץ קצת נכון?!

יוגי בר

New member
תציצי

היי קוקה תציצי בשמחה כל הזמן. הכנסי למדור מאמרים בפורום. יש שם מספיק מאמרים שיעניינו אותך. (את מקליקה על המלה מאמרים בצד הימני העליון של המסך. נפתח חלון גשי שוב לצד ימין ולחצי על הספרה 1 ולעבודה.) שתפי אותנו בהתקדמות שלך. אנו בפורום נשמח לשמוע ממך כל הזמן חוויות דרך היוגה. וגם החסידה בוא תגיע.(תני לה את הזמן) בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה