שלום שוב, צריכה עזרה דחופה ביותר

merygean

New member
../images/Emo53.gifשלום שוב, צריכה עזרה דחופה ביותר

לאפרוח שלי יש טפיל קטן ומציק שבא בעשרות. קראתי קצת ברשת ונראה שזו קרדית הנוצה. אני משתגעת כי הם נטפלו אלי. כל הלילה גירדתי בכל הגוף וכולי שרוטה ופצועה ומותשת מלילה מתוח וללא שינה. וטרינר אחד המליץ לי על אופיגל אבל אחר אמר שזה רעל אמיתי ועלול להרוג את האפרוח. הבעיה שאני עצמי לא מוגלת להיפטר מהם, על המיטה על הספה.ובעיקר עלי. קניתי פליט רייד נגד ג'וקים אבל יש עליו כלכך הרבה אזהרות וצלצלתי למשווק ונאמר לי שאסור לרסס על המיטה והספה, רק על הרצפה. עשיתי זאת ועכשיו ניסיתי לנוח בצהריים ושוב גרד לי בכל מקום. אני פשוט משתגעת. אולי למישהו יש עצה מועילה ולא שתזיק לאפרוח או לי. תודה

HITthat

New member
מריג'ין

אני לא מבין,את בטוחה שאפרוחך סובל מקדחת השחת? אם זה המצב ואיני ווטרינר עדיף לך ולסביבתך שתיפטרי ממנו כמה שיותר מהר אני סבור ובטוח שיש מלא אנשים שישמחו לגדל אותו
ניסית כבר את אגודת צער בע"ח? כי ברצינות,אם זה נכון כל מה שאת אומרת שגידלת אותו מגיל יום,והוא שהה/שוהה בביתך עד עכשיו אין שום סיבה שבעולם שהאפרוח המסכן יסבול מאיזהושהיא בעיה
אני באמת לא ווטרינר או דוקטור,אני כולה בן אדם שיש לו ניסיון עם בע"כ למינהם עד כמה שזכור לי מגידולים שגידלתי בביתי לא צריכה להיות שום בעיה של קרדיות בגיל כלכך צעיר אלא אם כן הוא הסתובב מסתובב בחוץ ועושה "מקלחת" חול בחוץ,או אולי הוא שוהה עם כלב נגוע כך אין שום סיבה שהוא יסבול מקרציות

nogen

New member
קרדית

אם זה המצב אני מאמין שאופיגיל אמור לפטור את הבעיה אני יודע שאנשים מאבקים קנים של יונים ותרנגולות ישר אחרי הבקיעה של האפרוחים/גוזלים בוקעים כדי שלא יטפלו אליהם אם הבית כבר נגוע אני מציע במידה ויש גינה או מרפסת לאפשר לאפרוח לעשות אמבטיות חול כן אמבטיות חול בניגוד לדעת קודמי תוכלי למצוא ומלא אתרים המלצות לספק לעופות קרקע למינהם משטח חול ואפילו הקטן ביותר בשביל להתחפר בו ולעשות לעצמן אמבט חול דבר שמוריד מהם את כל הטפילים לאפרוח זה אמור לעזור ובעקבות זה גם לבית אם לא אני חושב שרק מדביר יעשה את העבודה. נ.ב בדקי לפני כן אם אין איזה קן של יונים בסביבה אם גוזלים שיכלו להדביק את האפרוח.

016777330

New member
אתה צודק ועוד משהו

רצוי לאבק את מקום החול שהאפרוח שוהה בו עם אופיגל ולערבב מעט את האופיגל עם החול,אז כך יוכל האפרוח גם ל"התקלח" בחול וגם להיפטר מהקרדיות חשוב לזכור יותר מדי מהחומר(אופיגל)עלול לסכן את האפרוח וגם להביא למותו

ישרון

New member
מניסיוני כלולן

אם אכן אלו קרדיות אזי לשים לאפרוח "ארגז חול"אפשרי לארגן את זה בחישוק קטן צמיג או פנימית של וספה שממלאים בחול לבניין ומוסיפים מעל מעט אופיגל .אופיגל לא יגרום לאפוח נזק גם בכמות גדולה. באשר לתגובה שלך קשה להאמין שהגירוד הזה בה מקרדית הנוצה אלא אם כן יש לך אלרגיה קשה ,אם את מסוגלת לראות את "החרק-טפיל" על עור גופך אז סביר להניח שבחצר שלך יש פרעושי חול הם אלו שגורמים לגירוי ועקיצות קשים יותרכפי שאת מתארת,עצתי לך לפנות גם לרופא מישפחה בכדי לבדוק אלרגיה או לחלופין פרעושים

merygean

New member
תודה ישרון, ארגז חול אני אעשה

אתה בטוח לגבי האופיגל? כי הדעות ממה שאני רואה הן לכאן ולכאן. הינתיים, בהמלצת הוטרינר, השתמשתי בפליט נגד ג'וקים ואכן אני כמעט כבר לא רואה את החרק הזה בבית אבל לא לחלוטין. פה ושם יש אחד. (הוטרינר אמר שבפליט יש חומרים שלא גורמים נזק פרמננטי ובאופיגל יש אותם ובנוסף זרחן אורגני) לגבי העקיצות שלי, אני עדיין סובלת מאוד למרות שכמעט לא רואה על עצמי את החרק. אבל נוספות עוד נקודות גירוי וגם אלו מלפני יומיים ממשיכות לגרד שוב ושוב ולעקצץ. פשוט מכה. היום אני אהיה אצל רופא העור ומקווה לפתור את הבעיה. דרך אגב איזה חול להביא, חול ים או חול מחנות לבניין?

לא בדיוק, בחול בניין יש חומרים כימים

מיועד למטרות מסויימות בענף הבניה, בחול ים הכל טבעי.

לגבי חול בנין לא אמור להיות בו חומרים כימים ,

חול בנין אמור להיות חול ים נטו נטו, בגלל שחול הים יקר מאוד מערבבים אותו עים חול קידוחים שדומה מאוד לחול ים, ואפילו מספקים לאנשים שלוא מבינים חול קידוחים בתור חול ים, וכך עושים כסף שלא ביושר,אז כך שאין סיכוי שיוסיפו משהו שעולה כסף לחול בנין,בבטונים מוסיפים קפסולות של חומרים כימים לעכוב התיבשות וגם להפך,כמו כן בטיט לטיח ולריצוף יש חומרים כימים, ערבוב חול הים עים חול קידוחים גורם נזק מאחר וחול קידוחים מתנפח ומתקשה ,להבדיל מחול ים שנשאר סטטי ,

למעלה