שלום!!

../images/Emo53.gifשלום!!

אני מחפשת תשובה לשאלה מי תרם יותר למהפך מהקוף לאדם- זכר או נקבה (בהתייחסות לשוני בתזונה , שוני בתפקיד החברתי וכו') אם אין באפשרותכם להרחיב בתשובה, אודה מאוד אם תציעו לי קישורים לאתרים שעוסקים בשאלה. תודה רבה!! :)

ושאלת תוספת באותו נושא

האם הצאצא (תינוק אדם לדוגמה) כולל תמיד בדיוק חצי מהגנים של האבא וחצי מהגנים של האמא? איך זה נקבע? או שהכוונה היא שיש לתינוק סיכויים של 50% לקבל גנים מהאבא וסיכויי של 50% לקבל גנים מהאמא, כך שיכול להיות מצב בו תינוק יקבל 68% מהגנים שלו מהאבא ו 32% מהאמא? איך זה הולך בדיוק? מה קובע אילו מהגנים של האבא יעברו לתינוק ואילו גנים של האמא יעברו אליו? תודה. אלמוג ים.

ofeking

New member
היי

אני משער שאתה עדיין תלמיד, ובכן אם אני לא טועה הכל מופיע בתוכנית לימודי הביולוגיה בכיתה ט'. ובכן בכללי (לא כל כך מדוייק, הרבה מילים לא מדעיות, אבל נראה לי שכך יהיה לך יותר פשוט להבין): לכל תכונה בגופך יש כמה גורמים. כך לדוגמא למרות שצבע השערות שלך הוא רק שחור "רשום אצלך בגוף" גם צבע שחור וגם צבע חום. יכול גם להיות שיהיה "רשום" שחור-שחור, אן חום-חום. כשמתרחשת רביה כל מין (זכר ונקבה) "שולח" תכונה אחת. כך לדוגמא אם אצלך בגוף "רשום" שצבע השער יהיה שחור וחום ואצל אשתך רשום בלונד וחום אצל התינוק יכול להיות "רשום" כל אחד מהצירופים הבאים: חום-חום, שחור-חום, בלונד-שחור ובלונד חום. ובכן, אם בגוף של מישהו "רשום" שצבע השער יהיה או שחור או חום, איזה צבע יהיה? ובכן זה כבר קשור לדומיננטיות רצסיביות וכו', כבר אין לי כוח להמשיך להסביר, אין לזה סוף... אז מזה אפשר להסיק שכל הורה שולח את אותה כמות של תכונות, אבל יכול להיות שהילד "ישתמש" ביותר תכונות מהורה מסוים, ופחות תכונות מהורה אחר, למרות שכל הורה שולח את אותה כמות תכונות.

GOTN

New member
בעקרון

כל תינוק מקבל חצי מהמטען הגנטי שלו מאביו וחצי מהמטען הגנטי שלו מאמו. המראה החיצוני מתבטא בדומיננטיות של הגנים. לדוגמא: נגיד ש-צבע שיער שחור זה גן דומיננטי וצבע שיער בלונדיני זה גן רציסיבי (לא דומיננטי) אז התינוק יקבל את שניהם (אחד מאביו ואחד מאמו) אבל רק אחד מהם יבוא לידי ביטוי... הדומיננטי. יש מצב שבו ישנם שני גנים שונים בעלי אותה עוצמת דומיננטיות.. במצב זה.. תהיה פשרה ביניהם... נניח שבלונד ושחור שווים... יצא משהו באמצע.. נניח חום. אבל בביצית של האמא יש רק חצי מהמטען הגנטי של האמא, ולזרע מהאבא יש חצי מהמטען הגנטי של האבא.

תקנו אותי אם אני טועה

אבל ה 50% הוא לא לחלוטין מדוייק. הוא כמעט מדוייק. למשל, אצל בנים - יש תכונות גנטיות שרק האם יכולה להעביר להם, כי הגנים האחראיים נמצאים רק אצל האם. זה לא שיש אלאל דפוק בכרומוזום Y, אלא שלא קיים גן מקביל אצל Y.( לכן יש מחלות "לבנים בלבד" ). אולי יש עוד תכונות, עדינות, שלא מופיעות בכל כרומוזום ?

אצל זכרים

הכרומוזום X מתקבל מהאמא וה-Y מהאבא. אז אם כרומוזום X מכיל יותר גנים פעילים מכרומוזום Y (או ההיפך) אז אפשר לטעון לסטייה מה- 50% לכיוון מסויים. נקבות מקבלות X מהאמא ו-X מהאבא. אז אצלהן אי אפשר לטעון את זה.

ofeking

New member
...

לפי דעתי שני המינים באותו הזמן, בהתחלה (כשהינו יותר דומים לקוף מאשר לאדם) לא היה כל כך הבדל בין המינים. לדוגמא: שני המינים השתמשו בכלים לשימושים שונים כדוגמת ניפוץ עצמות של נבלות (ואכילת המוח עצם), שני המינים תיקשר אחד אם השני, וכו'... בהמשך, כשכבר ירדנו מהעצים למרות שהתפקידים של הגברים והנשים השתנו, עדיין שני המינים תרמו להתפתחות. לדוגמא: שני המינים השתמשו בכלים הנשים לצורך עיבוד המזון והגברים לציד, ושוב שני המינים תקשרו יחדיו.

tssben

New member
לדעתי

הזכר והנקבה תרמו אותו דבר מבחינה חברתית, אבל הסיכוי שזרע יעבור מוטציה גדול יותר אז מבחינת התפתחות אני משער שזכרים יותר תרמו.

lmatan1

New member
איזה קוף תרם זרע ועיבר את האשה

הקישור הם אבא שלך ואמא שלך תשאלי אותם מי תרם יותר לזה שתצאי דומה לקוף. ואולי תנסי להזכר איך היית בצורת זרע שהתערבב אם זרע של קוף נהוג היה לומר ,,,קוף אחרי בן אדם ואת מציאה שהאדם בעצם בא אחרי הקוף ובעצם הכל נובע מאיזה בוטן שמצליח ליצר זרע שמזכיר קוף שמזכיר קופיף בצורת בו אדם.

Amina

New member
אולי אתה?

כי על פי תוכן הנכתב אין כאן קופים אחרים מלבדך

lmatan1

New member
תודה את ממש אמינה ../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif

אני יגלה לך סוד הלוואי שהייתי קוף לפחות היה ברור לי מה מצפים ממני אנשים הם כל מיני סוגים של חיות והם גם מחליפים פנים מאוד מסובך להבין מה הם רוצים מה אתך בכבוד רב.

למעלה