|תמימות?!?

sigis7

New member
../images/Emo53.gif|תמימות?!?

האם יש מצב שהכל מסתדר רק בעזרת גבס ופיזיוטרפיה ? אנחנו אחרי גבס 4 . היום אמורים לשים את החמישי. אחרי 3 גבסים (רק ברגל שמאל), נתנו לנו הפסקה לשלושה שבועות רק כדי לעשות פיזיוטרפיה ואז החזירו את הגבס. האם אני נאיבית בשאלה שלי??? לגבי הורדת הגבס, האם כולם עושים זאת לבד בבית? מה השיטות שלכם? אשמח אם תחדשו לי !

nush האחד

New member
איפה אתם מטפלים?

מהי שיטת הטיפול? האם אתם אמורים לנעול נעליים בשלב מסויים או לטפל רק באמצעות גבסים ופיזיותרפיה? בקשר להורדת הגבס- מומלץ בחום להוריד לבד בבית, פחות סבל לקטנטן (עם מספריים/ מסור הילדים נורא נהבלים ובוכים מאד. תוך כדי אמבטיה הרבה יותר סימפטי). אנחנו היינו ממלאים את האמבטיה במים חמימים ומושיבים את הקטנצ'יק בדפני ומדי פעם מוסיפים עוד מים כדי שלא יתקררו. בעיקרון לנו לקח משהו באיזור חצי שעה/ ארבעים דקות עד שהגבס ירד. יש כאלו שגם מוסיפים חומץ ואומרים שזה עוזר מאד. לא ניסינו, אין לי מושג.

טאניוש

New member
יש חויה בלתי נשכחת מגבס של שערי צדק

ילדתי בשערי צדק ושמנו שם את הגבס הראשון, אחר כך עברנו לטפל בהדסה. סך הכל התרשמתי לטובה מהרופאים בשערי צדק אך מכיוון שלא הכרתי אף אחד שטופל שם, לא שמעתי אף דעה עליהם החלטתי ללכת למקום מוכר יותר. הגבס היחיד הזה לקח לנו איזה שעתיים להוריד. זה לא נמס ולא ירד והיינו על סף יאוש. אמרתי שהגבס הזה לא יירד לעולם. מהגבס השני (ששמו שהדסה) לא הייתה שום בעיה, ירד בקלות במים עם חומץ. אם הולכים לפי שיטת פונסטי אי אפשר בלי דניס בראון, אבל לא תמיד חייבים ניתוחון. עד כמה שאני יודעת, רק קלאב פוט תנוחתי מסתדר עם גבס.

sigis7

New member
../images/Emo51.gifתודה!!!

חזרנו מבי"ח. שמו לקטנה את הגבס החמישי. בעוד שבועיים מורידים ועושים את הניתוחון, שבלעדיו פשוט לא יסתדר העקב כמו שצריך. הבנתי היום גם מכם וגם מהרופא שנצטרך את הדניס בראון, ןשאכן בלי הנעלים זה פשוט לא יצליח ורק תהיה נסיגה. אנחנו מטפלים בשערי צדק בירושלים.תודה לכולכם זה פשוט מרגיע לקרוא אתכם.

galitdror

New member
תיאורטית אפשרי, אבל הסיכון רב

כעיקרון הסבירו לנו ברמבם-חיפה ובעמק-עפולה, שללא ניתוחון וללא דניס בראון,הסיכוי שהקלאב פוט לא יחזור הוא נמוך ואח"כ יהיה קשה יותר לתקן ,כי ככל שהילד גדל העצמות מתקשות וזה יוביל לניתוחים, דניס בראון מאוחר וקשיי הסתגלות מאוחרים,אנחנו סבורים ,שרב הסיכון על הסיכוי להסתדר בלי ניתוח/נעליים או שניהם. בהצלחה

הגבסים נועדו לתקן את

הבעיה. הנעליים שומרות על התיקון שלא תהיה נסיגה בשלב מוקדם של החיים ו/או בשלב מאוחר יותר. אנחנו לא הורדנו את הגבס בבית. טופלנו בצפת ושם הרופא! לא הגבסן, היה מוריד את הגבס במסור. אני חייבת לאמר שהוא מעולם לא פגע ברגל ותמיד היה זהיר ועדין בצורה בלתי רגילה. אני לא יכולה לאמר זאת על איכילוב. שם הייתי פעם אחת, הם הורידו לו את הגבס עם מסור ושרטו אותו כמעה. גם הגיבוס שלהם היה כבד ומכוער לעומת הגיבוס של ד"ר לב- אל שהיה חלק ועדין ולא מגושם וכבד. אבל הוא כנראה באמת מנוסה מאוד ויש לו ידיים טובות.

גווניבר

New member
אצלי

הייתי עם גבסים, דניס בראון ופיזיוטרפיה, בלי אף ניתוח. כשאני אומרת פיזיוטרפיה, אני מתכוונת לכך שאמא שלי עשתה לי מתיחות כל יום מגיל 9 חודשים ועד גיל 12, לפחות שעה כל יום. אף רופא\ בארץ או בחו"ל לא שמע על כזאת השקעה מצד ההורה. הרופאים אומרים שהמצב ממש מעולה יחסית לאיך שנולדתי, והרבה יותר טוב ממצבם של אנשים אחרי ניתוחים. אמא שלי הורידה לי את הגבסים באמבטיות מים חמים.

פרלמנים

New member
אהלן

גווינבר: בת כמה את היום? את יכולה לשלוח תמונה של הרגליים? לגבי הגבסים, אנחנו הורדנו עם מספריים וזה הלך די בקלות. ג'סיקה

פרלמנים

New member
הורדת גבס

אנחנו ניסינו במים חמים באמבטיה אבל לא הצלחנו, אז עברנו לשיטה של משיכת הריפוד הפנימי ואז גזירה במספריים. בגלל שאין ריפוד אז יש גישה למספריים. בזהירות ובהצלחה! ג'סיקה

sigis7

New member
הורדת גבס ושאלה לגבי נדנדה ומנשא

אני רואה שכולם מנסים פחות או יותר את אותן הדרכים. אנחנו מורידים במים חמים עם חומץ עד שהגבס מתחיל להתרכך ואז נעזרים היכן שצריך במספריים של אחיות, כיון שיש למספריים הללו מין גולה בסיום החלק החותך ואז זה מונע פציעה. האם יש בעיה בשימוש בנדנדת ישיבה (לא טרמפולינה אלא נדנדה ממש) ובנוסף האם יש בעיה במנשאים השונים?

פרלמנים

New member
מנשא

בוקר אור, עם הגבס השתמשנו במנשא רגיל (התינוק יושב והרגליים משתרבבות, לא מכורבל). עם דניס זה קצת יותר מסובך אז אנחנו לא כל כך משתמשים במנשא. לגבי נדנדות- אין לי מושג. יום מקסים

טאניוש

New member
בעיה עם מצב מאונך

אנחנו השתמשנו במנשא עם דניס בראון. אם יש לך מנשא מסוג בד ארוך (כמו טינוקיס או נמשארי) דרושה מיומנות מסויימת, כי את לא יכולה להושיב את התינוק אחרי שקשרת את המנשא (הרגליים מחוברות). אני יודעת שיש כאן אמהות שמצאו שיטות. לנו היה בשלב זה נמשא סנאגלי (הלוונו מהורים של אושרי) שנפתח למגרי והיה קל טכנית להשתמש בו. מה שכן, הוא הרבה פחות ידידותי לגב, די מהר נהיה לי כבד איתו. הבעיה המשמעותית- שמנו לב שבמצב מאונך הרגליים של התינוק נהיו קלות וכחולות. אמנם הרופאים טענו שזה לא גורם לשום נזק איכשהו זה תמיד הפחיד אותי.

מתוקף עצלותי, אני מפנה

אותך לאתר שלנו, כתבנו שם על חוויות המנשאים שלנו. לגבי נדנדה, האם הגו בזוית ישרה? זה פשוט לא בריא לגו. כשהם גדלים ויציבים אז אין בעיה, לדעתי. אם זו נדנדה לתינוקות אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.

אינה ו

New member
נדנדה

הפשוש שלי מאוד אוהב את הנדנדה שלו. לא הייתה שום בעיה להושיב אותו שם לא עם הגבסים ולא עם הנעליים. לגבי מנשא- אין לי מושג לא ניסיתי. בהצלחה!!!!!!!!!!!

יחיאלוש

New member
נדנדה

לנו היתה נדנדה של גרקו- עם מנגנון לנדנוד עצמי. הבעיה היחידה היתה בטיחותית- אי אפשר היה לסגור את המתקן בגלל הדניס. לא יודעת איך זה בנדנדות אחרות.

לא הבנתי אם את שואלת

לגבי הגבס או הדניס בראון. אני בכל אופן, עם ק"פ ברגל אחת מגובסת השתמשתי בתינוכיס. הייתי מסדרת לו את הרגליים כך שלא יכאב לו. הוא היה ישן הרבה בתינוכיס בתקופות הגאזים.

אפשר עם גבס ודניס בראון

לנו יש ילדון בן 4 עם תיקון מושלם. אבל לפי הרופא זה תודות להתמדה והאדיקות בשנתיים הראשונות. וגבס הורידו במרפאת החוץ. לא חשבתי אפילו לנסות להוריד לבד בבית.

למעלה