תפירת צוואר רחם בהרדמה כללית

סברה4

New member
../images/Emo53.gif תפירת צוואר רחם בהרדמה כללית

הי בנות, מי עברה זאת, מי שמעה, מי יודעת? נא שתפו כמה שיותר.

תופסת טרמפ על השאלה של סברה

שלום סברה, אני בהריון בשבוע 7 ואם וכאשר אגיע לשבוע 13 אז יתפרו לי את צוואר הרחם. אני אחרי 4 הפלות והפעם לא לוקחים סיכון. טוב שפתחת הודעה ושאלת גם אני הייתי רוצה לדעת פרטים, מקוה שלא תכעסי שתפסתי טרמפ

סברה sabra

New member
יהלום,../images/Emo24.gif אבל אין תגובות../images/Emo46.gif

ואני כ"כ זקוקה לאינפורמציה

יהלום - אל דאגה

אם את סובלת מאי ספיקת צואר הרחם, אז מצבך מצויין! קשירה בשבוע 12-13 פותרת את הבעיה ותוכלי לעבור הריון תקין. סברה לא כתבה באיזה שבוע היא ובאילו נסיבות היא זקוקה לקשירה. אני מקווה שהנסיבות שלה לא דומות לשלי! בהקשר לדבריה של שושי, הקשר מגרה את צואר הרחם ולכן עשויה להיות פעילות רחמית. בד"כ קשר בשבוע מוקדם לא גורם לגירוי בהמשך ההריון. מנסיוני,אני מניחה שאחרי הקשירה ימליצו לך לנוח ולשתות הרבה כמה ימים. אבל אח"כ תוכלי להמשיך את ההריון כרגיל. המון בהצלחה, גאיה

שושי @:-)

New member
תפירת צואר הרחם

נעשית בהרדמה כללית בשבועות12-13. יש שני סוגי קשירה 1. מקדונלד 2. שירוצ´קי. נהוג לעשות את המקדונלד שנחשבת הפשוטה יותר. השניה שציינתי היא קשירה הרבה יותר חזקה ומסוסכת. את הקשר מוציאים בשבוע 38 ללא הרדמה. אחרי הקשירה, עלולים להופיע התכווצויות של הרחם, חשוב לשתות המון ולנוח. עלולים להיות ג"כ דימומים. באחוזים מאוד נמוכים הקשירה יכולה לגרום לצירים מוקדמים ולידה. ו/או זיהומים. לא, אני לא עברתי את זה, רק קראתי על זה הרבה חומר. מקווה שהועלתי במשהו. שושי, מהפוריות עדיין

סברה - מה את רוצה לדעת?

אני עברתי קשירת צוואר בסגנון מקדונלד וזה תמיד בהרדמה כללית. כמו כל ניתוח בהרדמה כללית לא זוכרים דבר ולא מרגישים דבר. גם לאחר מכן אין כאבים מיוחדים או דימום רב, בסה"כ פעולה כירורגית די פשוטה וקלה. עד כמה שאני יודעת, כל עוד נקשרים בזמן - עד שבוע 12 - לא צריך לשמור על ההריון לאחר הקשירה ואפשר לתפקד כרגיל. במקרה שלי נקשרתי בשבוע 20 ולכן הייתי בשמירת הריון עד ללידה. אשמח לענות לכל שאלה והמון בהצלחה! גאיה

סברה sabra

New member
גאיה, האם סבלת מהתכווצויות והאם

עשית U.S מיד לאחר שהתעוררת מההרדמה לראות אם הכל בסדר עם העובר שהורדם?

סברה - לא סבלתי מהתכוצויות

לאחר קשירה יש חשש להתכווצויות. ברוב המקרים אין פעילות רחמית. צריך לנוח כמה ימים ואח"כ חוזרים לשיגרה. לאחר הניתוח שלי - בגלל מצבי המיוחד - הרופאים נמנעו מבדיקות מיותרות ולכן לא עשו לי US, רק לאחר יומיים! בכל מקרה, אל תחששי מההרדמה, היא אינה פוגעת בעובר. משתמשים במינון נמוך היות ומדובר בניתוח פשוט וקצר. המון בהצלחה! גאיה

למעלה