תפריט GFCFSF

bisty

New member
../images/Emo53.gif תפריט GFCFSF

לאור התגלית של אתמול אודות המרגרינה שיתכן שמכילה מנוסודיום גלוטומט ואולי אפילו גלוטן (!) אני מרגישה פשוט מיואשת. כבר למעלה מחודש אנחנו בדיאטה וכל פעם מסתבר שיש עוד מרכיב אסור... החלטתי לעשות מעשה ולבקש את עזרתכם - וותיקי הדיאטה
אני הולכת לכתוב כאן את כל תפריטו של בן (שהוא לא גדול במיוחד...) ואודה לכם מאוד אם תוכלו להאיר את עיני בקשר למרכיבים שלדעתכם ומנסיונכם צריך להפרד מהם. אז ככה,
ארוחת בוקר דייסת אורז של מטרנה - מצויין על האריזה פרווה וללא גלוטן. רכיבים-אורז,מינרלים,ויטמינים,טאורין,אינטסיטול וחומרי טעם. או דייסת אורז של טעמי - מצויין פרווה וללא גלוטן. רכיבים - אורז,סידן,ברזל. יש עדיפות לאחת מן השתיים? את הדייסה אני מכינה עם כפית שקדייה וחלב אורז של ISOLA BIO המיובאת בארץ ע"י ליב. מצויין על האריזה- פרווה וללא גלוטן. רכיבים-מיים מסוננים,אורז איטלקי מלא אורגני,(17%) שמן חמניות אורגני,מלח ים (התיכון). בגן מנסים לתת לו כארוחת בינים פריכיות אורז של B&D עליהן מצויין שהן ללא גלוטן+פרווה. בנתיים הוא לא מוכן לאכול מזה.
ארוחת צהריים - ירקות מבושלים ועוף מעוכים למרקם פירה. הירקות הם - גזר,בטטה,דלעת,קישוא,ברוקולי (אני משתמשת בברוקולי קפוא - כל השאר טרי)
אחר הצהריים הוא מקבל רסק תפוחים שאני קונה בחנות טבע. רכיבים - תפוחים,מים,ויטמין סי (ASCORBIC ACID זה דבר חדש שהוספנו אתמול ואני קצת חוששת לגביו כי היום-לראשונה מאז הדיאטה היתה לו יציאה דומה מאוד לאלו שהיו לו לפני הדיאטה...
ארוחת ערב - אבוקדו מעוך מעורבב עם ביצה מקוקשת מטוגנת במעט שמן זית ושוב דייסת אורז כמו בבוקר.
בין לבין אוכל די הרבה עוגיות שאני אופה. המרכיבים - ביצה אחת,קמח מרמולייט,סוכר,סוכר וניל,פיירבקס(במקום אבקת אפיה)ומרגרינה שצריך עכשיו להחליף. במה ניתן? לשתות הוא שותה מיץ תפוחים מתרכיז ויטמינצ'יק. המרכיבים - סוכרים,מים,רכז תפוחי עץ,חומצת לימון,חומרי טעם וריח,ויטמין B3 (ניאצין), ויטמין B5 (חומצה פנטותנית),ויטמין B6,חומצה פולית, ויטמין B12. מנסה,בנתיים ללא הצלחה להעבירו למים. בן נמצא בדיאטה (או שלא
) כבר כחמישה שבועות ובנתיים אני לא רואה שינוי. יש שינוי קל בימים האחרונים ואותו אני מייחסת בוודאות לאלוט"ף. אנחנו גרים (עדיין...) בבית של ההורים ואני סופגת מטחי ביקורות מכל הכיוונים והאשמות שאני מרעיבה את הילד (הוא בכלל לא נראה כמו ילד מורעב!) די קשה ואני לא רוצה לוותר. הדבר היחיד שמחליש אותי זאת הידיעה שעדיין יש מרכיבים לא רצויים בדיאטה. חשוב לי לעשות את זה כמו שצריך. אז
תעזרו לי... ואם אתם מוצאים משהו שצריך להוציא אני מאוד אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות במה ניתן להחליפו וגם בכלל,רעיונות לדברים נוספים שניתן להוסיף בהתחשב בזה שמדובר בילד שלא לועס... תודה רבה רבה רבה רבה!
 
אז ככה...

לגבי הדייסות והחלבים למיניהם: גם מזונות שעליהם מצויין שאינם מכילים גלוטן והם פרווה עדיין עלולים להכיל סויה, תירס, בוטנים וחומרים לא רצויים אחרים. הדרך היחידה לבדוק היא להתקשר לחברה ולשאול, כי לא תמיד זה מצויין על האריזה. אבל אם זה לא מצויין על האריזה, רוב הסיכויים שלפחות אחד ממרכיבים אלה נמצא שם. הפיתרון? להכין דייסת אורז בעצמך. אנילא יודעת מה זה אינטסיטול, את יכולה לתת לי את האיות באנגלית ואז אבדוק. אם זה אינוסיטול, זה דבר טוב. חומרי טעם - שוב, ייתכן מאוד שמדובר ב-MSG ואת זה את ממש ממש ממש ממש ממש לא רוצה. לגבי הירקות - נשמעים לי בסדר. אם את חוששת לבעיה עם פנולים נסי לתת את אחד האנזימים המפרקים פנולים עם האוכל. אני הייתי גם מנסה להוסיף ירקות ירוקים עליים כהים לעיסה כמו סלרי, פטרוזיליה ותרד. את הירקות עדיף ללהגיש בלי לבשל או לאדות קצרות ולא לבשל במים, אם הילד מוכן לאכול את זה (הילד שלי לא מוכן לאכול ירקות טריים, רק מאודים או מבושלים). רסק תפוחים: חומצה אסקורבית עשויה בדרך כלל מתירס, ורוב התירס בעולם עבר הנדסה גנטית ("FRANKENSTEIN CORN"). בידקי עם החברה. בארה"ב ניתן לרכוש רסק תפוחים אורגני ללא שום תוספת, גם לא ויטמין C. אפשר גם לעשות לבד כמות גדולה ולהקפיא. אבוקדו זה יופי. שמן זית לא טוב לטיגון, עדיף להחליפו בשמן אחר שהילד אינו אלרגי אליו כמו שמן שקדים או קוקוס. אני הייתי מחליפה מרגרינה בשמן קוקס. הייתה כאן הצעה חמאת שומשום אבל איני יודעת מה מרכיביה בדיוק. אסור להניח שכיוון שעל האריזה רשום שמן שומשום זה כל מה שהמוצר מכיל, ושוב הדרך היחידה לבדוק היא להתקשר לחברה או ליבואן ולומר להם במפורש שהילד אלרגי ועלול להינזק, כדי שלא ישקרו לך. מיץ תפוחים מתרכיז: לא טוב - סוכרים, חומרי טעם וריח. להפסיק. לעבור למיץ טבעי ואחר כך למים. כדי להקל על המעבר אפשר בהדרגה לדלל ביותר ויותר מים מדי כמה ימים עד שרוב השתייה היא מים. אני גם הייתי מנסה לעשות רוטציה מסויימת באוכל, רק כדי להבטיח שהילד אוכל מגוון גדול של מאכלים ואינו אוכל אותו דבר בדיוק יום אחרי יום. לא להיכנס להיסטריה של הדייאטה הרשמית (מניסיון, זה קשה יותר מכל דייאטה אחרת שעשיתי לילד), אלא לנסות לתת יום אחד בטטה עם סלרי, בשני גזר עם תרד, וכו'. אם הוא אוכל עוף אפשר גם לנסות לתת לו לסירוגין הודו ועגל שהטעם שלהם עדין יחסית והם ממשפחות שונות. תחליפים לאורז יכולים להיות כוסמת, קינואה, מילט MILLET, טפיוקה או קטניות כמו שעועית, עדשים, חומוס.תחליפים למיץ תפוחים - מיץ אגסים, מנגו, אננס וכו'. רק לוודא שאין שם שום דבר חוץ מהפרי ואולי תוספת מים. הורים רבים לילדים אוטיסטיים קונים מכשיר לעשיית מיצים ומייצרים מיצים טריים לבד. את תמצאי שאת מבשלת יותר ויותר לבד וסומכת פחות ופחות על אוכל מוכן. זה מוסיף על העומס המוטל עלינו ממילא, אבל שווה את המאמץ (לדעתי). ומה עם פירות? חוץ מהרסק והמיץ לא ראיתי פירות בדייאטה. עדיף לא להרבות בפרות בגלל הסוכרים הפשוטים והפנולים, אבל אולי תנסי כמות קטנה של אגסים, קיוי, אפרסקים מקולפים ומרוסקים. בכל פעם שאת מוסיפה פריט מזון, הוסיפי רק אחד למשך כמה ימים ואז תפסיקי לשבוע, ונסי שוב. זה ייתן לך אינדיקציה מסויימת לגבי השפעתו. לגבי הטענות שאת מרעיבה את הילד...תשאלי אותם מה בדיוק חסר בדייאטה? עוד אוכל מטוגן? עוד סוכר וחומרים מלאכותיים? עוד שומן רווי? עוד אלרגנים? עוד חלב עמוס הורמונים ואנטיביוטיקה?! בדייאטה המערבית הרגילה יש יותר מדיי דברים מזיקים ומיותרים, ולא מספיק דברים נחוצים ובריאים לגוף. בהצלחה!!!! תמי
 

bisty

New member
המון תודה תמי יקרה!../images/Emo140.gif

המון במון עבודה לפני אבל אני לא מוכנה להרים ידיים (למרות שבא לי
...) לאט לאט נוריד את כל מה שלא רצוי. אני בטוחה גם שיהיה לי קל יותר כשלא נגור פה יותר. הרבה יותר חופש פעולה להתנסות בכל מיני בישולים בלי שישגעו אותי... (אני מעדיפה לא לחשוב אפילו על האפשרות שאמא שלי נותנת לו משהו כשאנחנו לא נמצאים
....
 

maanina

New member
את יכולה לנסות טחינה גולמית

או חמאת אגוזים כתחליף למרגרינה. בנוסף קראתי פה פעם בפורום שאפשר להחליף את רוב כמות השומן במתכון ברסק תפוחי עץ,לא ניסיתי כך שאני לא יודעת אם זה מוצלח. שיהיה בהצלחה.
 
למעלה