עלייה בלתי מספקת במשקל

אבגרשת

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo206.gif עלייה בלתי מספקת במשקל

בוקר טוב ביתי נולדה במשקל 2386 ועד יום חמישי שעבר הגיעה ל- 3060 גרם כשהיא בת 51 יום (חודשיים מינוס עשרה ימים). בטיפת חלב נאמר לי שהיא לא עולה מספיק במשקל. בשבוע האחרון עלתה רק 60 גרם! קצת רקע: היא נולדה בניתוח קיסרי (לאחר ירידת מים מקוניאליים, זירוז עם פיטוצין וחוסר התקדמות בלידה לאחר 26 שעות צירים ללא אפידורל). הייתי בהתאוששות (במקום שעתיים) 24 שעות שבמהלכן הסתבר שפרכסתי ולקחו אותי ל- CT (חשש לרעלת הריון, מלווה בלחץ דם גבוה). מכאן, היא ינקה בפעם הראשונה רק אחרי שהגעתי לחדר במחלקה. עד אז היא קיבלה בקבוק. כיוון שההתאוששות מהניתוח הייתה קשה, וההנקה הייתה קשה אף היא בתחילה עם המון פצעים בפטמות, היא קיבלה סימילאק והנקה במקביל. כשחזרנו הביתה, היא קיבלה מדי פעם סימילאק, אך לפחות חודש שלם היא קיבלה רק הנקה! הייתי אצל יועצת הנקה, ששיפרה לי את האחיזה לאחר כ- 6 שבועות, ויעצה לי כמו האחות בטיפת חלב, להניק אותה 20 דקות מכל צד, ואז לתת לה תוספת של חלב שאוב או תחליף חלב. שכרתי משאבת mamivac eve מעזרה למרפא, לאחר שהמיני מדלה החשמלית לא הספיקה, בכדי לשאוב לכל ארוחה, אך עדיין יש לי קשיים לשאוב כמות מספקת לכל ארוחה. שמתי לב לכך שמאז שהתחלתי לתת לה תוספת שאובה מבקבוק, היא יונקת פחות ופחות. בפעם הראשונה שהייתי אצל יועצת ההנקה היא ינקה מצד אחד 60 CC, והיניקה מהצד השני כבר לא הייתה אפקטיבית. שבוע לאחר מכן, בשלוש הנקות היא ינקה רק 35 CC. שאלותיי: א. האם עצם העובדה שהיא עדיין לא עלתה קילו ממשקל הלידה, יכול לפגוע בה בהתפתחות המוח, כפי שאחות טיפת חלב אמרה לי? אני מפחדת לעשות לה נזק בלתי הפיך... ב. האם יכול להיות מצב בו היא עדיין רעבה, אך המוצץ מרגיע אותה? ובעצם אני מפספסת ארוחה? עד עכשיו נוכחתי שכאשר היא בוכה מרעב, היא לא מוכנה לקחת מוצץ, אך האם זה נכון בכל המקרים? ג. אני מאוד נגד לתת לה סימילאק, אך מה עדיף במצב כזה בו לא תמיד היא יונקת כמה שהיא צריכה (יכולה כל חצי שעה לבכות לאכול) אך להניק אותה סביב השעון, או לתת לה תוספת כל ארוחה לאחר הנקה (בין אם שאובה ובין אם תחליף כשאני לא מספיקה לשאוב כמות מספקת) עד שתתחזק, ואז להסתכן בכך שלא תרצה לינוק יותר? ד. לאיזה משקל היא אמורה להגיע בכדי להתחזק ולהיות מסוגלת לינוק כמו שצריך מבלי להירדם מיד על הציצי?

עלייה במשקל

את מעלה כאן הרבה שאלות. אני אנסה לענות עליהם ככל שאני יכולה. אבל יש כאן קושי. אני לא רואה את התינוקת, ואני גם לא רופאה, ולכן לא יכולה לעשות החלטות רפואיות. כאשר תינוק במעקב גדילה צמוד עקב חשד לעלייה לא מספקת במשקל, זה נחשב תחום רפואי. תשובה לשאולות: 1) לגבי עלייה במשקל- אין לי מספיק מידע לענות. 2) מוצץ אכן יכול להרגיע תינוק שקצת רעב. כאשר יש צורך ב"השמנת" תינוק, ממליצים להימנע מהשימוש במוצץ ככל שאפשר, ולהניק כמה שיותר (בנוסף לתוספות לפי הצורך, כמובן עדיף של חלב שאוב). 3) את שואלת כאן שאלה טובה. בעצם השאלה קשורה לשאלה הראשונה. האם יש זמן לנסות להניק אותה מסביב לשעון או אין זמן וחייבים לתת תוספת. אין לי תשובה כי חברים נתונים. זאת שאלה שצריך לשאול את הרופא המטפל, שיחליט גם על סמך התפתחות כללית ובדיקה גופנית. 4) גם זה תלוי במצב הבריאות שלה. מה אני יכולה בכל זאת לעזור? אולי טיפ אחד- תחליפי משאיבה. המשאיבה שיש לך אינה ידועה כמשאיבה טובה ויעילה. יהיה לך הרבה יותר קל לשאוב בעזרת משאיבה טובה ברמת בית-חולים. אני לא מכירה את המשאיבות בעזרה למרפא. אבל ביד שרה יש משאיבת ספקטרה 2, טובה מאוד, ומשאיבת מדלה מהסוג לקטינה, טובה מאוד, אך צריך מכתב אישור של האחות טיפת חלב או יועצת הנקה. כדאי להיות במעקב של יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה