שאלה חשובה.

../images/Emo53.gif../images/Emo53.gifשאלה חשובה.

שלום לצוות הדיאטניות.כבר חודש ומחצה אני בתוכנית דיאטה מאוזנת,וכבר השלתי ממשקלי תשע ק"ג.יש לי עוד עשרים ק"ג להשיל בכדי להגיע למשקל תקין.במהלך השבועיים האחרונים שמרתי על התפריט,כשהוספתי לו שלוש כפיות סוכר ביום לשתייה החמה,בנוסף הוספתי כשתי כפות רוטב לייט לסלט הירקות.מעבר לכך לא חרגתי מהתפריט חוץ מאשר שדילגתי כמה פעמים על ארוחת ביניים כזו או אחרת.אתמול בשקילה אצל הדיאטנית קצב הירידה הואט בצורה משמעותית,אם בשבוע הייתי יורדת בין קילו וחצי לשניים,הרי שבשבועיים האחרונים השלתי רק כחצי ק"ג.אני יודעת שגם זה משהו אך איני מפסיקה לתהות אם טעיתי בכך שהוספתי סוכר,או רוטב לייט לסלט..אז אני צריכה את חוות דעתכן לגבי ההמשך..מה לעשות?לוותר על הסוכר בשתייה החמה?האמת היא שבשבועיים האחרונים מיעטתי בפעילות גופנית,אולי זו הסיבה להאטה?מה דעתכן?אנא תשובתכן החשובה עד מאוד.

mokitza

New member
נראה לי ש...

בדרך כלל בתחילת הדיאטה מורידים בקצב מהיר יחסית ואחרי כמה זמן קצב הירידה נעשה איטי יותר,במיוחד אחרי שרזית 9 ק"ג (אגב,כל הכבוד!). אני לא חושבת שהשלושש כפיות סוכר (60 קל') ושתי כפות רוטב לייט הם אלו שהאיטו את קצב הירידה שלך. אולי העובדה שהמעטת בפעילות גופנית האטה את קצב הירידה במשקל. אבל גם אל תשכחי שעכשיו קצב הירידה יעשה איטי יותר. בכל מקרה חצי ק"ג בשבועיים זה גם משהו. מה גם שיש שינויים הורמונלים בגוף שיכולים לשבש את קצב הירידה במקשר-מחזור לדוגמא. או שאולי שתית יותר לפני השקילה. יכולות להיות לזה מליון סיבות אבל אל תתיאשי !!!!!! בהצלחה!

להיפך

הרבה יותר רצוי לרדת במשקל לאט, כך הסיכוי לחזור למשקל הקודם קטן. פעילות גופנית אכן מאוד חשובה ויש להתמיד בה. במקום הסוכר הייתי מציע לך תחליף סוכר חדש: "סוכרה לייט"(סוכרלוז) ללא טעמי לואי ומחזיק מעמד בבישול. בקשר לרוטב לייט הייתי מציע לך להכין רוטב בעצמך: שמן זית בכמות שווה למיץ לימון, ניתן לגוון עם חרדל מעט שום, חומץ בלסמי ותבלינים.

קצב ירידה במשקל

מהסיפור שלך נשמע לי מדאיג יותר לרדת 9 ק"ג בחודש וחצי. לרדת חצי ק"ג לשבוע זו ירידת משקל טובה ונכונה. אם תמשיכי כך ותחת השגחה מקצועית- מצויין. הסיבה ל"האטה"- היא שהגוף שלך נכנס ל"מגננה". להיפך- ירידת המשקל הקודמת היתה מהירה מידי ומתאימה יותר לתקופה הראשונית של ירידת משקל.

למעלה