עם PalmVNC

yoovee

New member
../images/Emo53.gif../images/Emo92.gifעם PalmVNC

שלום, אני מנסה לעבוד עם PalmVNC על מחשב שכולל הרבה חשבונות משתמשים ונמצא רוב הזמן במסך בחירת היוזרים של ה-XP. לגבי תוכנת השרת, באתר של PalmVNC ממליצים על UltraVNC ו-WinVNC כיוון שהן תומכות ב-server side scaling ואילו רק האחרונה תומכת גם בריצה כ-service: חשבתי שזה מה שנחוץ לי למצב המתואר לעיל, אבל אני נתקל בקשיים: ה-Service עצמו רץ בוודאות ברקע ו-PalmVNC מליחה להתחבר למחשב לכאורה ללא בעיה. העניין הוא, שאני לרוב מקבל פשוט מסך שחור! האפשרויות של התוכנה לשלוח Alt-Ctrl-Del ולעשות logoff או login נראה שהן לא עושות כלום. הפעם היחידה שהצלחתי לראות את התוכנה בפעולה (אכן מרשימה!) היתה כאשר נכנסתי ידנית במחשב הגדול לאחד היוזרים שאינו מצריך סיסמה והייתי כבר בפנים בתוך החשבון שלו - או אז התוכנה הראתה את הדסקטופ, והצלחתי לתפעל הכל ואפילו להתנתק דרך ה"עכבר" ולחזור למסך המשתמשים ואף להזין סיסמה דרכו למשתמש אחר. במשתמש האחר שהצריך סיסמה, שוב לא ראו כלום. למותר לציין שהזנתי את סיסמת המשתמש גם דרך PalmVNC בהגדרה של החיבור בפאלם. ניסיתי גם להשאיר שדה ריק ע"מ שישאל אותי, אך לשווא. מה אני מפספס?

alonhzn

New member
מעניין.....

ניסית להתחבר ממחשב למחשב בעזרת WinVNC? צריך קודם לבדוק אם הבעיה בpalmVNC או שזה בכלל קטע של WinVNC שיש בו באג....

cinargy

New member
אני משתמש ב - RemotePlus 1.5

תוכנה מצוינת לשימוש ב Remote Desktop Protocol) RDP) וגם מעודכנת יותר מאשר Mobile TS. עובדת מצוין ומהר על הפאלם TX שלי. התוכנה משתמשת יפה בכל המסך של ה-TX, בכל הכפתורים של המכשיר וגם כוללת מקלדת וירטואלית מלאה לשליטה במחשב. אני מתחבר איתה למחשבים שונים בתוך הרשת הפנימית של החברה דרך WIFI (התוכנה זוכרת את פרטי ההתקשרות לכל המחשבים).

alonhzn

New member
נראה טוב אבל עולה איזה 130 שקל...

השאלה אם זה שווה את המחיר לאור העובדה שיש תוכנה שעושה זאת בחינם? מה מנסיונך היתרונות של התוכנה על-פני palmvnc?

cinargy

New member
אני השתמשתי רק בגרסת ניסיון

באמת שווה לרכוש את התוכנה רק אם ממש צריך את זה באופן יומיומי, אבל להפתעתי זה עבד ממש יפה. בשונה מ VNC, זה גם לא דורש התקנה של תוכנות על המחשבים שרוצים לשלוט בהם, מכיוון ש -RDP קיים גם ב WINXP וגם ב WINDOWS 2003S SERVER כחלק ממערכת ההפעלה. מבחינת אבטחת מידע שתי התוכנות לא מציעות רמת אבטחה גבוהה (WINVNC ממש לא מאובטחת ו RDP קל מאד לפריצה אם פותחים אותו לאינטרנט). חבל מאד ש LogMeIn לא תומך בפאלם לשליטה מרחוק, מכיוון שזה הפיתרון החינמי הטוב ביותר לשליטה מרחוק במחשבים גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת אבטחה. אגב, LogMeIn עובד מעולה בפוקט פיסי, אבל בפאלם ניתן רק להשתמש בהעברת קבצים (אופציה שגם קיימת רק בגרסאות בתשלום).

למעלה