../images/Emo53.gif../images/Emo92.gif

היי זאת שוב אני =(עדן). אממ אבא שלי אמר שאין לו בעיה ללכת לראות חוות קפיצות אבל הוא מפחד שאני יפגע במקרה שיגידו לי שאני לא מתאימה לתחום הספורט הזה. הוא אמר לי שבמקרה ואני יראה לו, מישו שהוא לא שמןןןןן אבל מלא קופץ עם סוס הוא יקח אותי בלי בעיה. כרגע אני ממש בברוך אני כבר לא יודעת מה לעשות מצד אחד כפי שאמרתם לי שיש אנשים מלאים שקופצים ועושים דראסג'. עכשיו אני ממש מתביישת שאני צריכה לבקש דבר כזה.. אבל אם למישו יש תמונה של מישו שהוא קצת מלא קופץ אני ממש יודה לו. ואני ממש מתביישת בעובדה שאני מבקשת כזה דדבר.... זה מביך ואני מבקשת סליחה על החוצפה המסריחה שלי.. כרגע אני מנסה להגשים חלום, ללכת ללמוד קפיצות ודראסג' אבל החלום הזה רק הולך ומתרחק ממני, והייתי רוצה לדעת עם יש למישו תמונה שאולי יכולה במקרה לעזור לי במקרה הזה. תודה רבה לכולם ואני שוב מצטערת. תודה תודה תודה P:

ווינגז

New member
זה לא כ"כ מקובל

הפיתרון הטוב ביותר הוא פשוט ללכת לחווה מסויימת ולדבר עם המדריך, הוא יודע יותר טוב מאיתנו ויוכל להסביר לאבא שלך בצורה ברורה ומקצועית יותר
בהצלחה

תודה

אבל אבא שלי לא מבין שאני לא יפגע במקרה ויגידו לי לא .. לא נורא אני אנסה לפתור זאת בעצמי תודה בכל מקרה P:

אהה ועדוד דבר קטןן

אממ אני מנסה לשכנע אותו שיש סוסים גדולים שיכולים לסחוב משקל כזה והוא עדיין מסרב..

d o l c e

New member
אני מכירה

כמה ילדות שרוכבות על סוסים והן שוקלותהרבההה... אין לך במה להתבייש ואת יכולה לרכב כמו כל אחד אחר=) בהצלחההה
אהה ומצאתי גם תמונה באינטרנט

ToryMaster

New member
בואי נעשה הפרדה

את רוצה ללמוד קפיצות ודראסז' כדי לרכוב בשביל הכיף, או בשביל להתחרות? למטרות כיף, ולימוד לשם הרכיבה והלימוד עצמו - אני רכבתי עם כמה אנשים מלאים [או סתם כאלה ששוקלים המון] והם היו מעולים ומאוד נהנו. מבחינת תחרויות - פה עשויה להיות בעיה, מכיוון שבתחרויות שמבוססות על מהירות וקלילות רוכבים צריכים להיות קטנים וקלים. לדראסז' לא צריכה להיות בעיה לדעתי, המשקל לא משפיע שם. את מוכנה להתפשר על לימוד של תחום אחר ברכיבה?

סוני DSCH1

New member
היא

שוקלת רק 60 קילו יעני זה קצת אני לא חושבת שתהיה בעיה כול עוד את לא שוקלת יותר מי 70 או 80

ToryMaster

New member
מאוד תלוי איך זה מתפזר

אבל שישים קילו זה באמת לא הרבה, אלא אם את נמוכה באופן קיצוני.

ווינגז

New member
אבל לסוס זה לא משנה, נכון?

60 קילו זה 60 קילו, לא משנה איך זה מתפזר... וזה ממש לא הרבה לסוס.

ToryMaster

New member
גם שמונים זה לא הרבה לסוס

אבל תכל'ס, נורא חשוב איך את מחזיקה את עצמך כדי להקל על הסוס, נכון?

ווינגז

New member
זה משנה בכל המשקלים../images/Emo3.gif

ברור שככל שהמשקל גבוה יותר, זה משנה יותר לסוס מהבחינה הזו... אבל אם אדם ששוקל 45 קילו ישב על הסוס בצורה לא נכונה וינסר אותו עם המושכות - זה ישנה לו יותר מאשר בנאדם ששוקל 60-70 קילו ושומר על ידיים יציבות וקשר טוב, לא נשען קדימה או אחורה מידי ולא מפריע לסוס עם הרגליים... תקנו אותי אם אני טועה.

ToryMaster

New member
נכון

אבל גם יהיה הבדל מהותי בין ג'וקי ששוקל ארבעים וחמישה קילו לכזה ששוקל שישים, נכון?

ווינגז

New member
ובזה את צודקת לחלוטין

חוץ מזה שאני חושבת שכדי להיות ג'וקי מקצועי, צריך לשקול עד משקל מאוד מסויים... כך שאין ממש ג'וקי[ים?
] ששוקלים 60 קילו.

ToryMaster

New member
בגל להמשקל, בדיוק ../images/Emo3.gif

ולדעתי עניין המשקל תקף גם לגבי רוכבי קפיצות.

2eye

New member
כן יהיה הבדל

אבל מי אמר שהסוס לא ייתגבר על זה?

ToryMaster

New member
יתגבר

אבל הביצועים ישתנו בהכרח, גם כי לסוס יהיה כבד יותר, וגם כי המשקל הכולל של החבילה יהיה גבוה יותר. אני מתייחסת רק לתחרויות ברמות גבוהות, שימו לב, כבר ציינתי שרכבתי [קפיצות ודרסז'] עם כמה אנשים במשקל די גבוה שהיו מוצלחים.

אולי את מכירה סוס קפיצות הולנדי,

קוראים לו אוקי דוקי והרוכב שלו (שכחתי איך קוראים לו) שוקל בסביבות ה- 80 קילו... לא ראיתי שלסוס קשה לרחף מעל מכשולים בגובה של מטר שישים ורוחב של איזה מטר.

ToryMaster

New member
לא מכירה סוסים

אני מדברת בכלליות, אתם מוזמנים לא להסכים איתי.

ToryMaster

New member
אחלה/

יש לך איזשהם נימוקים ותימוכין, כיאה וכנאה לדיון ברמת הפורום?

למעלה