פינקיבו

New member
../images/Emo53.gif

שלום לכולם! ההודעה שאני הולכת להשאיר כאן אינה על ארגנטינה אלא על ונצואלה בתקווה שתוכלו לעזור. להלן ההודעה שהשארתי בפורום תרמליאים(ותודה רבה מראש לכולם): הוזמנתי בידי משפחתי שבונצואלה להתארח אצליהם בחגים(רצוי לציין שאני בת 15,והם גרים במרקאיבו(maracaibo) ולא בקרקאס) התכנון הוא היה ואסע -לנסוע בטיסה ישירה למיאמי ומשם להמשיך עם הבן דוד לונצואלה. בשום אופן אנחנו לא מתוכננים להגיע לקרקאס. אז הכל טוב ויפה-אבל כאן מגיע הנושא של הבטחון האישי. דיברנו איתם והם אמרו לנו עשרות פעמים שאין מקום לדאגה(אני מציינת כי הדוד ואשתו מסתובבים עם שומר ראש) שוחחנו עם סגן שגריר ישראל בקרקאס והוא אמר שאין מקום לדאגה בנושא של כניסה עם דרכון ישראלי(בגלל הנשיא הוגו צ'אבס) שוחחתי עם עוד מספר אנשים וכולם אמרו לי שכדאי לנסוע והכל יהיה בסדר. אני מדגישה כי זהו חלום שלי כבר הרבה זמן (כלומר לנסוע לדרום אמריקה) וזאת תהיה ממש אכזבה לא לנסוע. לכן רציתי לשאול-אם מישהו היה שם ויש לו ניסיון אישי בנושא,אם מישהו שמע או יודע-בבקשה אני מבקשת כל עזרה אפשרית לגבי הנושא של ביטחון אישי. תודה ענקית מראש ושבת שלום!

כרוני

New member
בתור ילדה בת 15

הייתי מצפה שההורים שלך ידאגו לבטחון האישי שלך ולא על סמך איזה המלצה מאנשים זרים באנטרנט.

פינקיבו

New member
ההורים שלי בהחלט דואגים לי

ובגלל זה אני מנסה לקבל אישור מכל מקור אפשרי האם כדאי לי לנסוע!

פינקיבו

New member
ואם היית קורא את ההודעה טוב אז היית רואה

שדיברנו עם המון מקורות ושעדיין לא הגענו להחלטה

כרוני

New member
../images/Emo13.gif

להתייעץ עם פורום תרמילאים או לשאול את השגריר א זה עדיין לא תחליף לכך שבגיל הזה ההורים צריכים לדאוג לבטחון האישי שלך. אם את מתכוונת להגיע לשם עם בן הדוד (שזה כבר רומז גם על הגיל שלו) אולי כדאי שאני באמת אשתוק כי אומנם לא בקרתי במדינה שאליה את מתעתדת לבקר אבל את כמות הזוועות שראיתי ושמעתי ביתר היבשת אני בטוח שההורים שלך לא רוצים לשמוע. HAVE FUN

פינקיבו

New member
זאת די חוצפה תרשה לי לומר

הבן דוד הוא קודם כל תושב ולא קטין+לא אמרתי שאני נוסעת עדיין ואנחנו בהחלט שוקלים את זה בכובד ראש וכמובן שאני לא אסע רק על סמך המלצות של אנשים זרים. בכל אופן תודה על ההתייחסות רק כי נדמה לי שלא הבנת אותי בצורה נכונה

גרי רשף

New member
מה מדאיג אתכם?

אם מה שמדאיג אתכם זו העובדה שאינך מכירה את ונצואלה, שבמקומות מסויימים היא עלולה להיות מסוכנת, שרואים שאת תיירת וכו'- הדאגה ברורה. אם הדאגה נובעת בשל יחסיו של צ'אבס עם ארה"ב וישראל- אלו שטויות: רוב תושבי ומצואלה אינם יודעים היכן ישראל, ויקבלו אותך בסבר פנים יפות. יש להם דאגות הרבה יותר רציניות מאשר ישראל והסכסוכים במזרח התיכון.

פינקיבו

New member
מה שמדאיג אותנו הוא נושא הביטחון האישי

ועד כמה יכול להיות מסוכן שם

פינקיבו

New member
תרשה לי להוסיף שאני דוברת ספרדית

ברמה טובה מאוד קוראת וכותבת עד כדי כך כשלעיתים כשאני מדברת עם חברים מדרום אמריקה הם חושבים שאני דרום אמריקאית ולא ישראלית

גרי רשף

New member
אענה לך מנסיוני

שמעתי שקראקאס היא עיר מאוד מסוכנת. כשאנחנו נמצאים בארץ (בתור ישראלים שנולדו כאן) בלי להיות מודעים לכך אנחנו יודעים לפי תווי הפנים או הסלנג או טון הדיבור מי נחמד ומי לא, ממי להיזהר ועם מי להתיידד, לאיזה מקום בילוי כדאי להיכנס ולאיזה לא. את רואה בית קפה, ומייד את יודעת איזה בית קפה זה לפי המוזיקה ולפי סוג האנשים שנמצאים שם. כשאת בחו"ל זה לא כך, קודי הלבוש אחרים, השפה שונה, המנטליות שונה, הכל שונה.. צריך להיזהר מדברים אחרים. סתם דוגמה- לפני כמה שנים כוייסתי בברצלונה. בארץ זה מעולם לא קרה לי כי כמעט ואין כאן כייסים ולכן אין צורך להיזהר מהם ואילו שם יש המון, ראו עלי שאני תייר ולא ידעתי להיזהר מאלו שכייסו אותי. יכול להיות שאת יודעת ספרדית מצויין, אבל ישר יראו וישמעו שאינך מקומית. הם ישר ידעו גם לגבי דוברי ספרדית כשפת אם אם הם תיירים מארגנטינה או כפריים שבאו ממקום אחר בוונצואלה וכו', בדיוק כמו שאנחנו ברוב המקרים יודעים מי רוסי ומי ערבי.

Yali9

New member
מאוד פשוט

את רוצה לסוע? הבן דוד שלך מלווה אותך ממיאמי לוונצואלה? זה החלום שלך? למשפחה של הבן דוד יש שומרי ראש? את לא מתכננת מסעי קניות לבד ברחבי העיר? אז תסעי. תסעי . אם הם יערבו לבטחון האישי שלך, ילוו ויהיו איתך בכל מקום אז את תהי במצב היומיומי שבו הם חיים. אנשים בחו"ל מקבלים רושם רע מאוד על הארץ ואנחנו כאן חיים ביומיום שלנו. אז נכון שם לא תזהי פרצופים, לא תדעי "מי נגד מי" אבל אם את אינך לבדך ומוקפת במשפחה ואנשים שאוהבים אותך אז תגיעי להחלטה על סמך הנתונים האלה. אני מאמינה שיש "סיבוב אחד" זה אולי מוקדם מידי לגילך התאוריה הזו אבל אם יש הזדמנות אז כדאי לנצל אותה. אמא ואבא שלך צריכים לוודא שיהיו איתך כל הזמן אנשי שלומך, אולי גם לשלם 500 דולר ולשכור שומר ראש שידאג ויהיה איתך והכל יהיה בסדר. זה גם פתרון. ועוד משהו. כולם כאן כותבים מתוך רצון טוב ומחשבה. לפעמים זה יוצא לא ברור בגלל ציניות מיותרת אבל הכוונה טובה. בהצלחה. ותשלחי תמונות אם נסעת - אנחנו פה רוצים תמונות, גם אם הן מוונצואלה. יהלי.

פינקיבו

New member
קודם כל תודה לך ולגרי רשף על התגובה

שנית את בהחלט צודקת יש הזדמנויות שלא מקבלים כל יום וזאת אחת מהן. אני בהחלט אהיה בידיים הטובות ביותר. בנוגע לשומרי ראש-יש להם מספיק כך שאין צורך שנשכור בעצמינו+אין לי שום ספק שאם יש צורך הם ישכרו עוד. בהחלט אין לי שום כוונה ללכת לבזד שם על דעת עצמי כי אני לא מכירה את המקום ואני בטוחה שהם ישמרו עלי מכל משמר ולא ישאירו ולו לרגע אחד לבד. זהו הדוד שלי והוא בעצמו הבטיח לי שאם הייתה נשקפת סכנה-הוא בוודאי לא היה מזמין אותי לבוא. כעת יש עוד כמה דברים לחשוב עליהם אז נקווה שאם ירצה האל הכל יסתדר. ומבטיחה לשלוח ב"ה תמונות! תודה ושבוע טוב! נ.ב אני יודעת שהכוונות שלכם טובות מאוד רק חבל שיש כזאת ציניות

אלון 58

New member
אם כבר יש לך את אשרת-הכניסה הדרושה כיום...

לונצואלה,לכי על זה,אם הוריך מתואמים עם קרובי משפחתך במרקאיבו,אל תהססי,אם נהיה כל חיינו הססניים,נסתגר בבתינו ונעלה חלודה,גם בישראל אין בטחון אישי,כך שכל ההפחדות הן מסוכנות וממש לא לענין,הנה להבדיל(
),לפני 3 חודשים טיילתי בתוניסיה,ארץ ערבית אמנם,אבל בשלבי התפתחות כלכלית ותיירותית מדהימים,שאומר לך שלא היו קצת פרפורי-
בהתחלה,אשקר אם אומר לך שלא,אבל לאחר יום או יומיים של סיורים שם ועד סיום הטיול לאחר 11 ימים,הגעתי למסקנה שבקרתי באחת המדינות הבטוחות בעולם באופן יחסי,וזה בזכות השיטה המיוחדת של הפעלת כוחות-הבטחון והמשטרה שם,כך שאפילו כייסים חוששים לעורם,שאם ינסו לכייס מישהו,יגיח מאיזו פינה שוטר מוסוה,ואז דמו בראשו,עם כל השטויות שלא להתבטא בעברית,לא להזדהות כישראלים=בולשיט בריבוע,בשוק של תוניס כמעט כולם זיהו אותנו כישראלים,וחלק אפילו החלו לשיר שירים "ספונטניים" שתל-אביב מוזכרת בהם,עברית=שפה שמדוברת גם ע"י רוב הקהילה היהודית החמה שם,והיא נלמדת באופן חפשי,הסובלנות כלפי המיעוטים שם היא מושרשת,להבדיל ממדינות מוסלמיות אחרות,וזה גם מכוון מלמעלה,מהנשיא ומהממשלה. אז נכון שונצואלה זה בודאי שונה,אבל אם הכל מתאים ומתואם,נא לא להסס,סעי בשלום וחזרי בשלום,ספורים שונים גם שמעתי על ברזיל,פרגואי וארגנטינה,ב-3 ארצות אלו בקרתי לפני פחות משנתיים ולא נתקלתי בשום בעיה,יתכן וזה ענין של מזל,אבל זה מה שהיה,
!

למעלה