pi1000

New member
../images/Emo53.gif

שלום לקהל הדייגים, אני מתכנן טיול לרמת הגולן והגליל העליון בסופ"ש. שמא מישהו מכיר מקומות חביבים בהם ניתן לדוג שם, ואם כבר, אז הסבר מפורט על דרכי הגישה גם לא יזיק.

אפשרות

יש את אזור ההצפה החדשה של ביצת החולה (*לא* שמורת החולה). האזור נמצא מעט צפונית לשמורת החולה. מקום יפיפה. מאוד מומלץ להגיע. הכניסה חופשית, ויש דרך עפר שמקיפה את האגם ואפשר להגיע עם הרכב עד המים. כשאתה מגיע לאזור, שאל את הילידים לגבי הוראות הגעה. כולם מכירים, וזה פשוט מאוד למצוא את המקום. שמעתי שמועות סותרות לגבי קיום דגים שם.

paluta

New member
רמת הגולן

כמי שהתגורר מספר שנים ברמת הגולן אני יכול לבשר לך שיש מקומות דייג כגון מאגרי איגון המיים אולם בשנים האחרונות הדייג בם אסור. אם בכל זאת חפץ אתה להפר את החוק ולהסתכן בכנס נאה ( ישנם פקחים שאוכפים את החוק באיזור) אזי : בדרום רמת הגולן ישנם מספר מאגרים שגם אם תשב 3 ימים רצופים עם פתיונות לא תזכה לתפוש דג - השיטה שם זה ז'רז'רה כסופה קטנה עם משולשת קטנה בקצה מהסוג שהמנצנץ נראה כמו מטבע. - בשיטה זו תוכל להרים כסיף במשקל של 5 ק"ג - אני לא מבלף זו עובדה שיש מאחוריה הרבה קבלות. דרך אגב הדייג בגולן דורש המון סבלנות . בצפון רמת הגולן ישנם מאגרים שמכילים המון דגים במיוחד סוגי אמנונים אולם המאגרים האלו נמצאים קרובים מאוד או בתוך מתחם של בסיסים צבאיים והגישה אליהם כמעט בלתי אפשרית אני לא מנחה את הדרכים - פתח מפה טובה יש בה הכל כולל דרכי גישה

pi1000

New member
רמת הגולן ../images/Emo51.gif

וואלה שמתי לב כבר לפני מספר שנים שדרכי גישה למאגרים שונים הולכים ונחסמים. חוות בקר מופיעות כך לפתע ועוד גורמים "עוינים" שמחליטים לאן מותר להכנס ולאן לא. בקיצור גם הרמה הולכת בדרכה של שאר המדינה. תודה בכל אופן על האינפורמציה.

סרגוס

New member
רמת הגולן ( הסיכום!!!)

מנסיוני יצא לי כמה פעמים לדוג ברמת הגולן מהערב עד הבוקר הייתי שם 3 פעמים המקום נקרא נטור זה ישוב דתי ויש להם שם שתי ברכות שיש שם דגים רק קרפיונים ורק בגודל של 300-2000 גרם!!! אין פחות! אני ישבתי שם כל הלילה חזרתי עם 10 קילו של קרפיונים כ 20 חתיכות הברכות סגורות אבל מי שם עליהם? זה לא השטח של המדינה!!! רמת הגולן זה שטח נטרלי!!! ואין להם זכות לסגור את הברכות!!! אגב הדגים בברכות הם מסיבה פשוטה שמו אותם שם בשביל שיוכלו עשבים אז בקיצר הגדר שם לעיתים קרובות נפרצת ועם לא אז אפשר להשאיר את המכונית וללכת 400 מטר ברגל... הציוד צריך להיות: מצוף רגיש, קרסים מס' 6-4 וקמח מצה!!! זה בצק מקמח מצה!!! וגם בוס 5-6 מטר והרבה סבלנות זה יכול לבוא לך תוך דקה או תוך 5 דקות אבל שווה לחכות! מתי אתה רואה את המצוף מתחת למים אז על תוציא חזק באדינות כי קרפיון זה דג עדין! אז בקיצר איך שאמרתי זה נמצא בנטור זה אחרי מעלה גמלא, עם אתה נוסע בצד המזרחי של הכינרת, יענו בצד של הגולן אז אתה תעבור תחנת דלק ואחרי זה תראה מן מפעל כזה ויש שם פניה לעלייה לרמת הגולן אז תעלה תסעה ישר איזה 10 ק"מ ותגיע לפרשת דרכים יש לך שלט ימין זה נטור ושמאל זה קצרין אז תפנה ימין ואתה כבר תראה את הברכות הם מעל הכביש אגב אתה צריך גם לעבור ישוב בשם כנף... אם תפעל כמו שאמרתי צפוי מעוד שתחזור עם כמה חתיכות טובות...... בהצלחה ותהנה מהגולן מקום יפה!!!

paluta

New member
מאיפה החוצפה שלך !!!

ראשית כמו בכל מקום בארץ ובעולם יש בחלק מאדמות הגולן בעלות פרטית , ממשלתית וחזקה של ישובים אז מדוע בכלל להכנס לשטחים שמראש אתה יודע שאתה משיג גבול ? הייתה רוצה שאחרים יתישבו לך במרפסת ביתך כי בא להם ??? בנוסף מתברר שאתה גם בור גדול , הבריכות ליד נטור הן בריכות עיגון ואגירת מי גשמים והם זוהמו לפני 3 - 4 שנים ברעלים ולכן סגרו אותם מה גם שקיימת שם סכנת טביעה ממשית. לפני שהוסיפו לשם קרפיונים הוסיפו סוגי אצות שמסוגלות לפרק את הרעלים ולאחר ריבוי האצות הביאו את הדגים שינקו את עודף הירקת שנוצרה זה מעגל סגור והדגים ששם ממש לא ראויים לאכילה

סרגוס

New member
איזה עצבים......

תודה לך על המחמאה!!! באמת תודה! עכשיו אני יודע מי אני... אני רוצה להגיד לך, שגם לפני שמונה שנים היו שם שערים, ומה הקטע עם הסכנת טביע? מה אתה הולך לשחות שם? ועוד משהו, מתי ישראל כבשה את הגולן ב67 אז זה נהיה שטח שלה... אבל אין לה זכות למכור אותו!!! זה גם יכול להיות שטח שלי!!! אני לא מדבר על השטחים הפרטיים שיש עליהם בתים אלה שטחים שהם לא שייכים לאף אחד!!! ועם נגיד נחזיר את הגולן בעד שלום אז סוריה תשלם לבעלי מרפסות על השטח "שלהם" ? בנוסף הקרפיונים שם הם לא מלפני 4-3 שנים אלה יותר!!!

סרגוס

New member
פלוטה...

שתבין אותי נכון, אני לא מנסה לבנות פה ויכוח או לשחק אותה חכם... פשוט באה הבן-אדם ושאל שאלה על רמת הגולן, אני מידעה אישי ומניסיון בדייג בגולן ניסיתי לעזור לו... אני לא ידעתי אם למשל המים מזוהמים או משהו ואסור לדוג כי פעם אחרונה שהייתי שם וזאת הפעם הכי גרוע(יש סימן גדול מעוד על הרגל) אז היו הרבה דייגים וחוץ מזה הדגים מעוד טעימים... יכול להיות מה שאמרתי על השטחים לא היה נכון וכו... אבל סה"כ רציתי להביע דעה אישית. אז עם פגעתי בך או באחד מחברי הפורום אז אני מצטער לדעתי לא צריך להיסחף בגלל שטויות ולבנות פה רבים. אז אני מקווה שתבין אותי... שבוע טוב ושלל רב לכלם!

pi1000

New member
דיג בגולן

חברה, ממש לא שווה לריב על זה. הפעם האחרונה שדגתי ברמת הגולן הייתה לפני 20 שנה וזה היה במאגר ממש מול הצומת T בסוף של מעלה גמלא. מאז חזרתי למקום לפני מספר שנים ושמתי לב שדרך הגישה למאגר מגודרת ובפנים רועות להן פרות בנחת. זה הכל. בשבת האחרונה עברתי שוב במקום ואת השער הזה ממש מעטר שלט ענק שעליו כתוב: "חניון נופש פעיל של הדוד משה", אז מי שעדיין לא הבין את המשמעות אז הווה אומר שבין שאר הפעילויות, ניתן גם לדוג במקום, רק מה, יש לשלם קודם. על כניסה, על הדגים, על האויר שנושמים... אז זהו. דייג לא יצא לי מכל זה (האישה הטילה וטו), אבל אחלה יום בחרמון כן היה. התמונה תעיד על כך. בנוסף, יצא למישהו לעבור בזמן האחרון באגם כפר ברוך? מילאו אותו במים מחדש? יש דגים?

למעלה