naamao

New member
../images/Emo53.gif

אני מחפשת מטפל/ת בדמיון מודרך שהם גם פסיכולוגים בהכשרתם האקדמית. האם אפשר לקבל המלצה?

אני מכירה הרבה מטפלים בדמיון מודרך

אבל אני לא כל כך יודעת למי מהם יש הכשרה והסמכה כפסיכולוג קליני, אם זה מה שהתכוונת אליו... sorry הגר

naamao

New member
דמיון מודרך

הגר, יש לי הרושם שישנם הרבה אנשים שעושים סדנאות (שרלטניות אולי) של כמה חודשים במכללות לרפואה אלטרנטיבית הצצות לרוב ואחר כך רצים לטפל באנשים ללא הניסיון המתאים ואולי ההשכלה המלאה והמתאימה. חשבתי, ואולי אני טועה, שאנשים שבאים מרקע אקדמי של פסיכולוגיה, מבינים יותר ובעלי הרבה יותר ניסיון בתחום או בקצרה - אמינים יותר. אני עצמי הגעתי למסקנה שאני זקוקה לדחיפה או עזרה בשיטת הדימיון המודרך והייתי רוצה לאתר מישהו/מישהי אמין/ה ומקצועי מאוד. אם יש לך או לחברי הפורום המלצה חמה אשמח לקבל שם ופרטי התקשרות. תודה רבה, נעמה

נעמה, יש לי שאלה...

האם זה שלא למדתי פסיכולוגיה (אבל כן יש לי תואר) ואני לומדת שניה שנייה דמיון מודרך וגם לומדת לטפל הופך אותי בהכרח לשרלטנית? או את מרכז רטר לכזה? זו שאלה כללית רק לשם הדוגמא... לכאורה התיאור שלי דומה מאוד למה שכתבת כאן. מרכז רטר לא מסונף לשום אוניברסיטה ופועל מטעם עצמו להכשיר אנשים כמטפלים. האם זה בהכרח הופך אותו לשרלטן? אני חושבת שלא... מה שבעצם רציתי להגיד לך: אני מבינה בהחלט את החשש שלך והוא לגיטימי לחלוטין, אבל... אין שום מסלול אקדמי עם תואר בסופו שמכשיר מטפלים בדמיון מודרך ולכן אין אופציות אלטרנטיביות למכללות הללו. רק את יכולה לעשות את השיקול שלך ולקבוע בעצמך מי נראה לך אמין ומי לא... אני לא הייתי ממהרת לקבוע שכל או רוב המכללות שמלמדות דמיון מודרך הן שרלטניות, כשם שלא הייתי ממהרת לקבוע שכל הפסיכולוגים בהכרח לא עושים טעויות.... לכן ההמלצה שלי לך היא פשוט לבדוק בזהירות ולסמוך על עצמך שתדעי לעשות את הבחירה הנכונה ביותר עבורך של מטפל... המון בהצלחה! הגר

naamao

New member
דמיון מודרך

הגר תודה רבה. אכן, יצרתי קשר עם אמיר רטר והוא הפנה אותי למס' מורות של המרכז המטפלות סמוך למקום מגורי. הרבה תודה וחג שמח, נעמה

למעלה