../images/Emo53.gif

מזה 10 ימים בני בן ה 7. חודשים משלשל, מלווה בחום לסירוגין. חוץ מזה אין לו תיאבון לאוכל אבל אמא שלו מניקה, תודה לאל, , אין סימני התייבשות. בבדיקת מעבדה מלפני שבוע ספירת דם לבנה גבוהה -21,000 לאחר 3 ימים- ספירה גבוהה יותר 22,800 . בנוסף תרבית שנלקחה לפני 5 ימים הראתה תוצאות שליליות לפרזיטים ושלילית לקמפילובקטור. היום - 10 ימים לאחר שהשילשולים החלו קיבלנו תוצאות חיוביות לסלמונלה: Salmonella species 08/06/2004 :תאריך סיום 99999999990001 V328 0004 0003S 0040S 0010S 0018S - עוד לפני התוצאות, מאחר והספירה הלבנה הייתה גבוהה קיבלנו לפני יומיים מהרופא שלנו אוגמנטין . ואני שואל -מה עושים ד"ר יקר? לתת טיפול עכשיו? בנתיים המצב נראה בדיוק כמו ביום הראשון, שלשול מיימי,5 פעמים ביום, חוסר תיאבון(חוץ מהנקה) וחום הולך ובא סביב 38.5 לדעתך המלומדת, להמשיך עם האוגמנטין? היא לא רחבת טווח?האם אפשר ורצוי לתת אנטיביוטיקה ספציפיצית יותר? מצטער על האורך...ותודה מראש!

סלמונלה

בסלמונלה הטיפול האנטיביוטי מתחלק ל 2 חלקים לאנשים בריאים , תינוקות מעל גיל שנה וכשאין סימני מחלה קשים לתינוקות מתחת לגיל שנה עם חום גבוה ושלשולים וספירה לבנה גבוהה המטרה לטפל בסלמונלה הטיפול האנטיביוטי הנו על פי רגישות ואני מסכים שאוגמנטין הנו רחב טווח אבל איני יודע האם היתה רגישות למוקסיפן יש להמשיך בהנקה ולוודא שהילד מרוצה ואינו סובל ואינו מיובש לילד שלי בפרוש הייתי מתחיל פרוביוטיקה- בעיקר בגלל האוגמנטין לגבי המקור של הסלמונה- להקפיד על רחיצת ידיים, בעיקר בהחלפות של החיתול- אם יש בבית איגואנות או צב- להזהר שבעתיים סליחה על העיכוב בתשובה

למעלה