תתחדשי. האם זה הריון ראשון? אני עשיתי את המעקב אצל רופא נשים, זה נראה לי יותר נח כי הוא כבר מכיר את ההסטוריה הנשית שלך. בכל מקרה, ניתן לעשות את המעקב גם אצל אחות. תעדכני אותנו בפרטים.
קודם כל רצוי להבהיר משהו עקרוני, רופאת משפחה לא עוסקת במעקב הריון! רופא נשים הוא הוא הרופא העוקב אחר ההתפתחות התקינה של ההריון ויש גם מעקב של אחות טיפת חלב. יש לציין שרופא נשים גם מפנה במהלך ההריון לבדיקות הנדרשות (בדיקות US ובדיקות דם}. יש ללכת לרופא נשים בכל חודש ובחודש אחרון להריון פעמיים {אם מספיקים}. אז....הריון קל ובהצלחה
אצלנו את מעקב ההריון מבצעים גם רופא נשים וגם טיפת חלב. הוא בבדיקות ואולטרסאונד. טיפת חלב במעקב שוטף של משקל, לחץ דם וחלבון בשתן. איזה שבוע את? כדאי להתחיל במעקב כמה שיותר מהר..
יש מרפאות לבריאות האשה שבהם מתבצעות כל הבדיקות במקום אחד: יש שם גם אחיות, גם רופאים, וגם את המכשור הרפואי המתאים. זה חוסך ללכת גם לרופא וגם לטיפת חלב, וחוסך בחודשים האחרונים ללכת למוניטור בבית-חולים, כי יש במרפאה עצמה. אם תצטרכי פרטים יש לי מרפאה ספציפית שאני הייתי בה, של קופ"ח כללית. את יכולה לשלוח לי מייל: [email protected]