תמרי30

New member
../images/Emo53.gif

בימים האחרונים,בני בן 4 חודשים צורח ובוכה כשאנחנו מטיילים בעגלה, כשאני מרימה אותו הוא צוחק כשאני מחזירה לעגלה הוא צורח בהיסטריה. אני לא יודעת מה לעשות גם במנשא הוא לא אוהב לשבת(אבל הוא גם לא כ"כ אהב את המנשא מלכתחילה). זה נראה לי מוזר, מפני שעד כה הוא אהב מאוד לטייל בעגלה ופתאום הוא פשוט לא מוכן. חוץ מזה שבמהלך היום הוא ישן בקושי חצי שעה/שעה במצטבר ולקראת ערב הוא עייף מאוד ומתחיל לצרוח ומתקשה להרדם. מוצץ הוא לא רוצה(מוציא מהפה וזורק), לפעמים מוצץ אצבע אבל כנראה שגם זה לא מרגיע אותו. אני לא יודעת מה לעשות. אשמח לייעוץ/הדרכה

צריכה פרטים נוספים...

תספרי לי עליו: האם שוכב על הבטן בקלות? על הגב? האם מתהפך? האם אוחז בחפצים בשכיבה על הבטן ועל הגב? האם מעביר מיד ליד? האם מכניס שתי ידיים ביחד לפה? איך הוא בעגלה? שוכב לחלוטין? על הגב? בטן? פרטים נוספים יוכלו לעזור לי לכוון אותך...

תמרי30

New member
ראשית תודה על ההתייחסות ../images/Emo13.gif

לשאלותייך, הוא בן 4 חודשים, לא אוהב לשכב על הבטן אבל כשהוא שוכב, בד"כ שוכב על הגב התהפך מספר פעמים). אוחז בחפצים בישיבה וגם בשכיבהולפעמים מעביר מיד ליד. מכניס ידיים לפה גם ביחד וגם לחוד וגם מוצץ אצבע. בעגלה הוא על הגב.בנוסף הוא כל הזמן מנסה להתרומם לישיבה ומתרגז כשבוא לא יכול, בועט עם הידיים והרגליים. צורח(כדי לתקשר איתנו), מאין תרחות של דיבור(לא יודעת בדיוק אך להסביר את זה ) צוחק בקול(נשמע קצת כמו דולפין)וגם מחייך וןמתקשר יפה איתי ועם הסביבה, מאוד חברותי ואוהב לראות אנשים, לדבר(בשפתו כמובן), מתעניין בעיקר בנשים/בחורות/ילדות
אשמח לענות על שאלות נוספות

אוחז חפצים בישיבה?

איזו ישיבה?... נו, נו, נו
שימי לב שבתשובה שלך נמצא המידע שחיפשת. עד כמה שידוע לי אי אפשר לראות נשים/בחורות/ילדים (מושא ההתעניינות שלו) כשהוא שכוב על הגב, מסתכל לשמיים... בסביבות גיל 4 חודשים, תינוקות והוריהם נכנסים ל"מלכוד 22": מצד אחד התינוק כבר מספיק ער לסביבתו ורוצה לראות ולבדוק את הסביבה. מצד שני, אסור להושיב אותו (גם עם תמיכה), וודאי שאינו יודע לשבת בעצמו. אז איך נטייל איתו בעגלה? עם הפנים לשמיים? זה כבר לא מתאים להם בגיל הזה. מהסיבה הזו הם מנסים בד"כ להתרומם לישיבה באמצעות שרירי הבטן ומשיכה באמצעות הידיים. לפעמים הם גם מצליחים, אבל לא מומלץ לעודד התיישבות כזו. מה את כן יכולה לעשות? הסיבה שמקשה עליו לשכב על הבטן היא קרוב לוודאי הסיבה שקשה לו להיות במנשא. זהו גיל שכדאי לתת תשומת לב לעניין השכיבה על הבטן, על מנת לאפשר את שלבי ההתפתחות שכבר בפתח: התהפכות, סיבובי ציר, וזחילה בהמשך. בתקופה הקרובה יהיה לך קצת קשה להתנייד איתו בעגלה. הוא יחזור להנות מהעגלה בשלב בו יוכל לשבת. בינתיים, אל תתפתי להושיב. אני מצרפת לך קובץ עם תרגילים שאולי יסייעו לך בענין הזה. נסי לתרגל איתו, אשמח אם תעדכני. בהצלחה!

תמרי30

New member
דבר נוסף(לא בטוחה שזה קשור)

שמתי לב שהילד סובל בשמש, מתחיל להתפתל, עוצם עיניים ולא רגוע, אני משתדלת לדאוג שהשמש לא תפריע לו בעגלה, כשאני מוציאה אותו מהעגלה ויש שמש זה מאוד מפריע לו.

אתם בחברה טובה ../images/Emo13.gif

יש אנשים (ובניהם תינוקות...) שרגישים יותר לשמש. גם אני כזו, גם הבת שלי... אין מה לעשות, זה בגנים
תדאגי לפחות שלא תהיה עליו שמש ישירה לעיניים. אפשר גם להיעזר בכובע (עם מצחיה) וכשיגדל קצת - כדאי מאוד להקפיד על משקפי שמש עם מסנן קרינה. את תראי, כשהוא יגדל קצת, הוא ידרוש את זה בעצמו.

למעלה