לכל הנוגעים בדבר:

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo54.gif לכל הנוגעים בדבר:

אני יושבת מול חלון הודעה פתוח כבר כמה דקות ומנסה להתעלם מכאב הגרון, כאב הראש שלי והוירוס שתקף את המחשב שלי. אני מנסה לחשוב מה אני יכולה להגיד הפעם שישנה את המצב המזוויע הזה שהפורום הזה הגיע אליו. אני חושבת על זה כבר כמה ימים ואני לא רואה פתרון יעיל ומהיר, אין שם אחר לפורום שיעזור, הוא לא ממש צריך קידום, חברים לא חסר בו כך שגם גיבוש לא ממש נחוץ. אני לא רואה אילו כלים אדמיניסטרטיבים אני יכולה לגייס כדי ליצור מצב נח. אני במצב של יאוש כזה. נמאס לי להתעסק בקקה. נמאס לי לנסות לפתור בעיות ילדותיות. אני לא כאן בשביל זה ואני לא חושבת שאף אחד מכם רוצה שאני אהיה כאן בשביל זה. הייתי רוצה להגיע למצב שבו התפקיד שלי יסתכם בלמחוק הודעות שנשלחו פעמיים במקרה ולהיות הנציגה שלכם מול ההנהלה. טיפול בגיל הרך אף פעם לא היתה קרירה שקרצה לי. אז היאוש מחזיר אותי לחיפוש פיתרון. כדי להוציא את זה מהראש של אחדים, אני אומרת מההתחלה שאף אחד כאן לא הולך להחסם. תקנון תפוז אכן נותן לי את הסמכות לחסום כמה אנשים פה (בדקתי והתייעצתי), אבל אני לא חושבת שיש לי הזכות להחליט כלפי מי חופש הביטוי תקף וכלפי מי לא. חסימות הן נגד האידיאולוגיה שלי ואני לא הולכת להשתמש בהן ולא משנה כמה יפצירו בי במסרים מידיים. עכשיו נשארת רק אפשרות אחת (והיא נראית לי עדיפה בהרבה ממדיניות דקטטורית כוחנית):
CUT THE FUCKING BULLSHIT!
I אתם ילדים גדולים שיכולים לקבל ביקורת בונה בלי לאבד את העישתונות. אז אם אומרים לכם בשפה רהוטה ונקיה שההודעות שלכם מעיקות, תגידו "סליחה, אני אנסה לסנן מעט את מה שאני כותב/ת", או לחילופין בקשו הסבר בקשר לחלקים המסויימים בהודעה או באופיה שהיו בעייתיים. אנחנו יכולים להעביר סדנא על כתיבת הודעות אם יש מעוניינים. II אם יש כותב/ת שאתם יודעים שאינכם נהנים מתוכן ההודעות שלו/ה, אל תקראו אותן. הפורום הזה, בדרך נס, מכיל רק אנשים שיכולים לשלוט על האצבעות והעפעפיים שלהם. כולכם יכולים להחליט על איזו הודעה להקיש, ובמקרה של הקשה בשוגג, איך לסגור את העיניים או להסיט את המבט. שוב, במקרה של בעיות נוכל לסדר עזרה או לספק ספרי הנחיה בנושא. III איפוק זה דבר שמלמדים בגן (ולא כמו הרבה ערכים אחרים שמערכת החינוך משרישה כמו קפיטליזם וצרות מוחין, איפוק זה דבר שרצוי להשתמש בו). לכן אם החלטתם להתעלם מהסעיף הקודם, או אם אצבעותיכם אכזבו אתכם ויצא שקראתם הודעה מרגיזה, במקום להסיף תגובה עוקצנית ולפרק את ידידותכם רבת השנים עם מנהלת הפורום, התעלמו או הגיבו עם ביקורת בונה והסבר מלא של הגישה ממנה אתם באים. IV התחשבו באחרים בכל דבר שאתם עושים. אם שם המשתמש שלכם ממלא כל פינה ריקה על דף הפורום נסו לסנן את דבריכם או לקבץ אותם לתוך מספר מוגבל של הודעות בנושא. אם אתם יודעים ששיחות עם אופי מסויים יעיקו על גולשים אחרים נסו להשתמש במערכת המסרים או במסרנים מיידים למיניהם. אם אתם מודעים לאופיכם הבוטה והמתגרה, נסו לצנזר את מה שבאופן בלתי נמנע יפגע באחרים. לסיום, זה הפורום שלכם בדיוק כמו שהוא שלי. לכותבים יש הרבה יותר השפעה על רוח הפורום מלמנהלים, כך שזו בחירה שלכם. החליטו אם בא לכם לכתוב במקום שבו מעלים רעיונות ומשתעשעים בבחינת המין האנושי, או במקום שקריאה בו דורשת לקיחת כדורי הרגעה ויכולת הבחנה מדהימה בין עיקר לטפל. בתקוה שכולכם חושבים שהאפשרות הראשונה היא מבטיחה יותר, אני פותחת את זה לדיון. טענות, הבהרות, הערות והארות יתקבלו בברכה. גידופים, נאצות, הטלות אשמה בכל אדם שאינו הכותב/ת עצמו/ה או אני, הודעות סרק, או השארות המצב הנוכחי יביאו לעזיבתי. תודה, גיאלי. *ההודעה נכתבה בלשון רבים מתוך כבוד לחוקי האקדמיה ללשון העברית והעובדה שהפורום מכיל יותר זכרים מנקבות.

../images/Emo61.gif או קיי, נתחיל בשאלה המהותית

מהו הנושא של הפורום?
שנית, כפי ששמת לב בוודאי, ישנם אנשים כאן שלא מסתדרים אחד עם השני. ז"א שכל הודעה שאכתוב - אקבל "תשבוחות" עקב כך. מהו הפחתרון?
זלזול כלפיי המאמרים שאני מעלה לפה. אני משקיע הרבה זמן בהם, ובסוף כותבים לי שורה אחת כגון: "תביא הוכחות!", או: "לא מאמין'ך!", וכיוצא באלו. זה ממש לא עושה חשק לתרום כך. הצעות?
המקרה האחרן, "רוצים להתעורר???". מישהי העלת נושא. כולם הגיבו, אך בגלל שדעתי היתה נגד - הותקפתי בחוסר פרופורציה. אח"כ, כתבתי הודעה הומוריסטית, וזאת בכדי להראות את האבסורד שבכך. ונחשי מה קרה... לינץ'!
ולסיום, הפורום הזה הוא סבבה של פורום ואני מתכוון לכך. יש בו אמנם כמה בעיות, כמו בכל פורום, אך הן ברות תיקון. כמו שאמרת: לא לזלזל. אני גם חושב שצריך להבדיל בין הומור לדברים אחרים. וכאן הבעיה. אנשים לפעמים מוציאים מההקשר את הדברים ומשתוללים. אחד הדברים שבהם הפורום התחבב עליי כשהגעתי אליו היה הכייף שבו, ההומור. אך אט אט זה התפוגג משום מה.
אשמח לדון בדברים הללו, ואחרים.

miss mcmillan

New member
אני יודעת שההודעה שלך מכוונת לגיאלי

אבל אני חושבת שיש לי מה להאיר בו את עיניך.
"אנשים שלא מסתדרים טוב אחד עם השני" זו ממש לא הגדרה ממצה, ומה שהיא עושה זה בעיקר להטיל את האשמה ממך והלאה. אני מודה שלעתים קרובות אני לא מסכימה איתך, או עם ג'יליאנה, או עם גיא או עם כל אחד אחר; אבל אני לא חושבת שיש איזשהי התנפלות עקבית עליך. לפעמים אני גם מתרשמת או מסכימה עם מה שאתה אומר
. אני מאמינה שאם בנאדם מקבל יחס שלא מוצא חן בעיניו, הוא צריך לבדוק- אולי, אולייי, אולי זה קשור להתנהגות שלו, רק קצת. הרי אם תחשוב שניה. אפאחד לא מכיר אותך כאן מהחיים האמיתיים. הכרנו אותך רק דרך הפורום, אין שום סיבה ש"סתם" נשנא אותך או נבוא עם דעות קדומות כלפיך. לי אין סיבה, על כל פנים. והדבר היחיד שיכול לנבוע מזה, הוא "מעשיך יכבדוך ומעשיך יבזוך".
לגבי המאמרים שלך, אין לי מה לומר. עם כל הכבוד- ויש הרבה כזה- לרוחב האופקים והיריעה שלך- אני צריכה להתמודד עם כאלה כמויות עצומות של חומר אקדמי בחיים האמיתיים שכשאני נמגיעה כבר לפורום; מה שאני באמת רוצה זה להתבדר, לנהל שיחה מעניינת, ולהנות מאינטראציה אנושית. לא לקרוא מאמרים, ולא משנה כמה מעניינים הם. אבל זו אני. בכל מקרה, אפאחד לא התחייב להתייחס לכל דבר שמועלה לפורום, ויש לא מעט הודעות שהשקעתי בהן תשומת לב ומחשבה, וזכו ליחס מועט או לא-קיים. אז מה???
לגבי ה"הומור"... כמו שגיאליתינו אמרה כל כך בבירור. יש לנו שכל ישר, והגיון בריא, ומה שחסר זה בעיקר רגישות לזולת. כנראה שצריך לעבוד פה על מה שנקרא כישורים חברתיים. לא כל הומור מתאים בכל זמן ובכל מקום, ואם הוא צורם להרבה אנשים- כנראה שיש לזה סיבה. הארכתי, ולא זו היתה הכוונה. אני מקווה שתבינו מהזמן שהקדשתי כמה הפורום חשוב ויקר לי, וכמה הייתי רוצה לתרום לפריחה שלו- כמו שהוא תרם לי, literally שינה את חיי בעבר, ובתקווה שזה יוכל להמשיך בעבורי ובעבור אחרים.

ההודעה כוונה לכולם ../images/Emo66.gif

אנשים שלא מסתדרים... - לכל הפחות שלא יגיבו בזילזול. גם אם לא מסכימים עם דבריי, יש צורה מכובדת שבה אפשר לומר דברים, ולא להקניט ב"תן הוכחות", או ב"וואלה?? מה אתה אומר??", או, "שטויות! אתה ממציא". מקווה שאת מבינה את כוונתי. אפשר לנהל שיחה מכובדת גם אם לא מסכימים. וההומור, אנשים כאן מספיק נבונים כדי לדעת מתי הדברים נאמרים בבדיחות דעת. לכן לא להיות צבועים ולהיות סלקטיבים. אתם מכירים אותו מספיק זמן כדי לדעת שאני מתלוצץ ואוהב לצחוק.
מה כתבת שם בסינית\יפנית?

miss mcmillan

New member
אני רק סינית אני

יפנית שפה לא מידברת.. פשוט כתבתי לגיאלי שהיא מלכה
. NI= את SHI= ביטוי אוגד NU= אשה, בחורה, נקבה, יצורה. WANG= מלכ/ה.

ישנה בי תחושה עקבית

שאתה הוא המזלזל. אני חש שאתה זה שקורא תיגר על דברים שאנשים כותבים בזיעה ובמאמץ ולא פעם מעביר את הדיון לגופו של אדם. ובאמת כמו שהמנהלת כתבה - ההודעה עם ה"רוצים להתעורר" באמת הייתה הקש ששבר את גב הגמל. עם כל הכבוד זו לא הייהת הודעה רצינית או בעלת תוכן אלא "פארודיה" על הודעה "אמיתית" שנכתבה כאן בפורום. ולגבי ה"לינץ'", כפי שבחרת לקרוא לזה, דברים לא קורים סתם. ותגובה רוגזת של גולש עלולה להיות בגדר ריב, אך כאשר מדובר בהתמרמרות רחבה בהרבה, עשה בדק בית. אני, אגב, כבר לא כותב פה, רק קורא, מהסיבות שהמנהלת כתבה למעלה.

miss mcmillan

New member
תוהה ביני לביני

אם אתה מי שאני חושבת שאתה.. אם כן, קבל
על המקוריות, בחיים לא חשבתי לייבא את המשטרה שלנו לתפוז וככה למסחר
. ולדעתי זה הפסד גדול לציבור שאתה מגיח רק בשביל הודעה <צודקת לכשעצמה> כזאת.

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo54.gifרק למען שמירה על האמינות:

"ספקולציות בעלמא... תני הוכחה." - מה לעשות עם משעמם, 17/1/06, 18:16 ואני טוענת "יש צורה מכובדת שבה אפשר לומר דברים", או אלוי זה נאמר בהומור ואני פשוט לא נבונה מספיק כדי להבחין את זה. יכול להיות שאתה פשוט יותר מידי נאור בשביל העולם, אבל אני מזמינה אותך לשקול שאולי ההומור שלך פשוט לא ממש מבדח. אם תמצא אנשים ברמה שכלית מרשימה כשלך, התלוצץ איתם ככל העולה על רוחך- למה לך לבזבז את זמנך בחשיבה מעמיקה על בדיחות שאף אחד מאיתנו לא מבין ממילא?

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo54.gif יש להכניס נושא להודעה.

אנסה להגיב לכל החלקים בהודעתך, אבל עם זאת הרשה לי להזכיר לך שאין ברשותי שרביט, והתעסקותי בקסם מסתכמת בקריאה אובססיבית של ספרי הארי פוטר, כך שאין לי פתרון להכל. 1. נושא הפורום הוא פחות או יותר כל מה שמתעורר בצפיה במטריקס. בעבר הודעות נטו להתרכז באמינות חמשת החושים, סוגים שונים של מטריצות ובאופן כללי רעיונות על כליאת המין האנושי ומבחינת המצב. אני מבינה שקשה להבין מה בדיוק זה אומר, אז הייתי מציעה לך לבחור זמן אקראי בהסטורית הפורום (רצוי שלא בצמוד ליציאה של סרט חדש), ולקרוא מעט. 2. כמו שכתבתי בהודעה הראשית, הפתרון הוא שכל אחד יסתכל על עצמו וינסה לחשוב מה גרם להתנהגות כזו. אני לא חושבת שעל כל הודעה שאתה כותב מעירים לך, אחרת מספר ההודעות של גיא ושלך היה זהה ואני יכולה להגיד לך, אפילו בלי לבדוק, שהוא אפילו לא קרוב. הצד השני של הסכסוך הטיפשי הזה לא יוצא בזול, אני לא מעדיפה אחד מכם יותר מהשני, ותאכלס כל מה שיש לי לומר הוא "תתבגרו". 3. אתה מעלה מאמרים מתוך החלטה אישית (ואני מניחה שאתה גם נהנה מזה), אף אחד לא אנס אותך לכתוב שום דבר, לכן אתה גם לא יכול לצפות שיפלו לנשק את רגלייך. נכון שזה באמת נחמד מצדך, ואני מעריכה את התרומה לפורום, באמת, אבל אני לא רואה דרך אתית בה אני יכולה לשנות את תגובות הגולשים. ואם אנחנו כבר בנושא, בקשת הוכחות זה דבר טוב, אני מבקשת מהמרצים שלי הוכחות על בסיס יומי, ואלה שלא מספקים אותן מאבדים אמינות ומקצועיות בעיניי. זה לא בא מתוך זלזול. 4. זה שאנשים לא מסכימים איתך לא אומר שמתקיפים אותך. ונגיד והותקפת, למזלך אתה כותב באינטרנט ואתה מוקף בקירות ביתיך המגנים עליך מכל רע (או במילים אחרות, קח את זה בפרופורציה). ועכשיו, רק כי זו דוגמא כל כך טובה להסתכלות פנימה: שים לב לאירוניה, הגיעה לה בחורה נחמדת, היא נתנה קישור למאמר, ואתה בדרך מזלזלת ביקשת הוכחות, ואחר כך כשהיא סיפקה תשובה ארוכה ומנומקת על דעתה בנושא לא הגבת לזה. אני לא מאשימה אותך, אני לא אומרת שאתה חייב להגיב להכל, גם אני לא מגיבה להכל, אבל זו דוגמא מצויינת. אחר כך פרסמת הודעה שלא תרמה בשום דבר, וזה היה הקש ששבר את גב הגמל. בגלל הדמיון להודעות סרק בעבר שבהן פירסמת שירים או קראת לפורום להתעורר, אני בספק בכלל שחברי הפורום האחרים הבינו שניסית ללגלג על הודעה אחרת (בהרבה פחות כבוד ממה שאתה מצפה שיראו כלפיך mind you). לצטט את אייסי: "יחס גורר יחס ולהיפך". ולסיום, אין לי בעיה עם הומור, האנשים בפורום הם חברים שלי (אלה שאני מכירה), ואין לי בעיה לשתעשע, אם תרצה תוכל לקבל לוגים של שיחות שלי עם בוו ולנסות לספור כמה פעמים "lol","LMAO, או "
" מופיעים בהן. עם זאת, לכל דבר יש מקום וזמן, וכשהפורום מוצף ב"הומור" זה מרתיע ולא ממש מזמין שיחה אינטיליגנטית. ההומור התפוגג כי שימוש יתר בו מעכל את הבסיס שעליו הוא יושב.

המממפפפ..... המשך

קראתי את דבריך ועדיין לא הבנתי כמה וכמה דברים. הסיכסוך, כפי שאת מכנה אותו, הוא ניתן לפיתרון פשוט: גיא לא יגיב להודעות שלי ואני לא לשלו. המאמרים שאני מעלה לכאן. אני לא מצפה לנישוק רגליים כדברייך ( למרות שזה רעיון לא רע
), אבל גם לא להודעות שטחיות וריקות מתוכן כפי שצוטטתי. תאמיני לי שאם הדברים לא מבוססים - אני לא אעלה אותם. הריי בקלות ניתן לחשוף אם המצאתי נתונים, לכן אין לי שום אינטרס לרמות פה. אני לא אשקיע שעות רק כדי לעבוד על עליכם. לכן מי שרוצה עוד חומר בנושאים של המאמרים, יכול פשוט לבקש, ולא ישר להטיל דופי. הבחורה הנחמדת שהגיעה לכאן, אין לי שום דבר נגדה. אני הבעתי דיעה בנוגע לדוחות שהיא הציגה. ואין להשוות בין המאמרים המדעיים שאני מעלה ואשר ניתנים להוכחה בלחיצת עכבר - לבין דברים מיסטים. כך שלפי דעתי, היא אמורה להציג הוכחה, או לפחות להביא ביסוס לדבריה. הודעתה "המנומקת" לא התקבלה עליי ובזה הסתיים הדיון שלי איתה. ההודעה שלי שבאה בעקבות כך, כפי שציינתי, באה להעביר מסר כלשהו, שחבל שלא מבינים אותו. לא כל פעם שיורקים עלינו נגיד שיורד גשם, והדברים ברורים. אין פה שום ליגלוג - אלא הומור. ומי שלא מבין, לא אשמתי. כמו שאמרת - פרופורציות ולזכור שזה רק וירטואלי. שיצי לב לצורת ההתבטאות של האנשים כאן. שימי לב טוב, כי למרות שאני לעיתים חד כתער, אני לא משתמש בשפה מלוכלכת, או בליגלוגים שפלים. בניגוד לכמה שלא אומר את שמם. והדברים ברורים.

miss mcmillan

New member
ידידי המלומד, הערה,

זה פורום "מעבר למאטריקס" <"מאטריקס וקונספירציות" ז"ל>, למיטב הבנתי הוא עוסק גם במדע, אבל לא רק במדע, וזה אומר שלא כל דעה שמובאת פה צריכים "להוכיח" באיזשהי דרך אמפירית או לא. נהפוכו.. היו פה מספיק דיונים נפלאים של מגדלים פורחים באוויר, והמון דיונים נפלאים על נושאים רוחניים, מופשטים, אסטרליים, אוסטרליים <או קנדיים, לעקשנים שבינינו
>. נפלאים.

AnnabeI Lee

New member
למה אתה מצפה שיגיבו לך?

לאף אחד כאן אין התחייבות לקרוא ולהגיב להכל. ישראל למיטב זכרוני היא מדינה שמתיימרת להיות דמוקרטית, ובמדינה דמוקרטית אי אפשר לכפות על אנשים לקרוא ולהגיב באתרי אינטרנט (אפילו אם המנהלת חיה במדינה שגובלת במדינת משטרה). חבל, זו המדינה בה אתה חי. אם תשכנע את תפוז להקים את מדינת התפוזים ולהכריז עצמאות, אני בטוחה שתוכל להביע את דעתך בעיניין, בינתיים תצטרך להתגבר כמו ילד גדול. שנית, כמו שציינתי בהודעה הקודמת, גם אתה לא מצטיין בהודעות ארוכות ואינטיליגנטיות, גם אתה לא הגבת למאמר שהביאה לימור לוחמת האור (וואו זה מתחרז גם בעברית- קבלי ח"ח), בפירוט ובסבלנות. אני לא מבינה ממה נובעת ההתנשאות הזו. למה אתה חושב שאנשים צריכים להניח שכל מה שאתה אומר הוא נכון רק מפאת היותך אתה? (אם אתה באמת מתכוון להתעסק בפוליטיקה עם תפוזים וכאלה הייתי מציעה לך להתחיל ללמוד להתחנף, או לפחות לכבד את האנשים בהם אתה תולה ציפיות.) ואם מישהו יעלה לכאן את ההגדרה המדויקת של ליגלוג אני אדון גם בזה (לצערי איבדת את האבן שושן שלי
)

../images/Emo45.gif

מסכים איתך ב100%. יש פה אנשים עם ראש על הכתפיים ושכל בקופסה. לכן, אני לא מצפה שהפורום הזה יהיה "הפורום הנאור של תפוז" אבל הפורום כבר הוכיח את יכולתו לנהל דיונים מעמיקים בצורה אינטלגנטית וגם ליצור סלגג והומור פנימי. גיאלי - את עושה עבודה נהדרת, תמשיכי ככה. אני אישית מעדיף שהפורום יעלה בהודעה שכלתנית אחת ליום מאשר בשני עמודים של גיבובים בשעה. IY

shikma r

New member
לאחר זמן מה של היעדרות מהפורום

להיתקל בהודעה מסוג זה נראה לי מסתורי ומסקרן לגלות מהו המקרה אשר כל כך הרגיז את המנהלת הנחמדה שלנו ולגרום לה לשקיע לכתוב הודעה מסוג זה בפורום. מה עשיתם,ילדים רעים,ומדוע (ואם אפשר אשמח גם לקבל קישור ופרטים מלוכלכים). אככ...אככ... אני מוכרחה לסנן מבין שיני הספקניות,שהתגעגעתי.

למעלה