למה אני נותן לזה לפגוע בי?

white star

New member
../images/Emo54.gif למה אני נותן לזה לפגוע בי?

לפני כמה ימים נפגשתי עם כמה חבר'ה, בינהם היו שניים חדשים. במהלך השיחה הסתבר שאחד האנשים שם גלש תקופה מסויימת בפורום שלי (בזמן הניהול שלי). כשאמרתי לו מי אני, הוא נורא התלהב והכל ואז הוא שאל אם אני פתחתי את הפורום, אז עניתי לא שלא, אני המנהל שלו בכמעט שנתיים האחרונות. "אז מה אתה שווה?" זאת היתה התגובה שלו. הייתי בשוק, מיותר לציין שכל שאר הערב לא ממש דיברנו בינינו. עם כמה שאני יודע שאני מנהל טוב (לפי פידבקים מחברי הפורום), כאילו יש לי פורום כיפי ואנשים יודעים שהם יכולים לפנות אליי כשהם בצרות (ויעידו על כך מוקדני סה"ר ששימשתי כטלפון שבור בלתווך), ואני כמו טיפש נותן לכזאת יציאה מטופשת כל כך להעליב אותי

רותם...

שים לב מה קרה. הבחור הזה העיר הערה טיפשית וחסרת כל משמעות. אתה יכולת לצחוק איתו ולהמשיך לדבר איתו באותו ערב - או לקחת את זה קשה ולנתק איתו מגע. עשית את הבחירה השגויה. בשורה התחתונה, הבחור לא ממש מכיר את עולם הניהול. הוא לא יודע שהפורום הוא כיפי בזכותך. הוא לא יודע שאתה עוזר לגולשים בתיווך ביניהם לבין סה"ר. הוא לא יודע שאנשים אוהבים אותך שם. אתה אמרת יפה בסוף ההודעה שלך: "ואני כמו טיפש נותן לכזאת יציאה מטופשת כל-כך להעליב אותי". הוא לא העליב אותך, הוא העיר הערה טיפשית. זה הכל. אתה צריך לזכור תמיד שהשלום מתחיל בך. ואתה גם צריך לזכור שאתה לא עשוי מפורצלן! נכון, אפשר להכאיב לך. אבל שום דבר לא יכול לפגוע ולשבור אותך. למה? כי כולנו בעלי ישות חיונית עמוקה ומושלמת (=מלשון: שלמה). אז נכון, המציאות קצת מרגיזה לפעמים. גם האנשים לא תמיד נחמדים. אבל עמוק בתוכנו נמצאת בתווך ההוויה שלנו: הנשמה. ה"אני הטבעי" שלך, שמכיל בתוכו רק שלום ושלמות. השאלה היא האם אתה מסוגל לסלוח לאדם שפגע בך. האם אתה מסוגל לקבל את העובדה שהוא בדיוק כמוך: אדם עם מחשבות, רגשות ומילים. אני מקווה שההודעה שלך לא יותר עמוקה ממה שנראה לי (כלומר, אני מקווה שאין לך רגשי נחיתות כלפי מי שפתח את הפורום). בכל מקרה, תדע להסתכל על חצי הקנקן המלא: אנשים שכן גולשים בפורום, אוהבים אותך.

שאלת שאלה נפלאה

באמת למה אתה נותן להערות כאלו להוציא אותך משווי משקל? לא יודעת אם זה ה-case אצלך, אבל בדרך כלל אנחנו מאמצים בשתי ידיים הערות מטופשות של אחרים שמהדהדים לנו דומה למשפטים שאנו חושבים על עצמנו. כלומר, אם הוא היה אומר משפט ממש ממש לא לעניין - כזה שלא חשבת עליו לרגע, כזה שנשמע לך מופרך לחלוטין ו-out of the blue, סביר להניח שלא היית מגיב כך. הוא ברוב בוטות כנראה אמר בקול רם משהו שכבר חשבת על עצמך ממילא. לא שזה עושה אותו "בסדר" - רק שתדע לפחות על מה ולמה נרעשת.

white star

New member
../images/Emo54.gif לא יודע

אני מאוד מעורב רגשית בפורום, ואני יודע שאני מנהל טוב. אני באמת לא יודע למה זה כל כך הקפיץ אותי, כנראה שאני רגיש מדיי בנושא הזה או השד יודע מה...

כן ולא

כן רגיש במיוחד, ולאו דווקא לנושא הפורום. כשאומרים לך "אז מה אתה שווה" זה כנראה זורק אותך לאיזה עניין שאתה עסוק בו גם מעבר לשעות ניהול הפורום. כשאתה לא לגמרי בטוח "מה אתה שווה" ומישהו בא ובקול רם אומר משהו שאתה עסוק בו - זה מרגיש כאילו משכו לך את השטיח מתחת לרגלים.

white star

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo4.gif

זה תאור די מדוייק, לגבי הרגשה שלי על דברים אחרים שלא קשורים לפורום

הוקוס פוקוס...../images/Emo8.gif

ואתה צריך ללמוד מכל העניין הזה - שלא מדובר באיש ההוא שאמר את הדבר ההוא שגרם לך להרגיש ככה - אלא שבפוקס יצא לך לשמוע משפט שעכשיו מעסיק אותך גם ככה. כשתדע מה אתה שווה אפשר יהיה להגיד את המשפט הזה לידך 100 פעמים ולא יזיז לך.

Shusho

New member
הא? שאלו אותי מליון פעמים

אם אני פתחתי את הפורום, ואני לא. הצטרפתי חצי שנה אחרי שהוא קם לניהול ועכשיו הוא בן 3.5 (אלוהים אדירים
אני מנהלת שלוש שנים??) ואין לי מה להוסיף, נועם אמר בדיוק מה שרציתי להגיד.

למעלה