תופעה מעניינת

אביתר27

New member
../images/Emo54.gifתופעה מעניינת../images/Emo54.gif

שמעתם על הכח המרפא של בע"ח ושל חתולים בפרט? אנו שמענו ושנינו באנו ממשפחות עם בע"ח אך כזוג צעיר שעובר מדירה שכורה אחת לשניה לא היו לנו בע"ח משלנו. כעת שאנו בבית הורי אשתי עד סוף הטיפולים, יש כאן 3 חתולים. אחד מהם שהוא הקטן והצעיר משלושתם קלט בחושיו כבר מההתחלה שתמר חולה וזקוקה "לטיפול מיוחד". היא נהייתה הפרוייקט האישי שלו. הוא ממש הפך להיות הצל שלה מסתובב אחריה בכל הבית, בכל פעם שהאנרגיות שלה קצת ירודות הוא הופ! מטפס עליה, מתרפק עליה, מגרגר, מחמם ולא מסכים לזוז ממנה אלא אם כן משתמשים בכח פיזי מתון. כמה שהם קטנים הם חזקים!!! כבר פעמיים קרה שאחרי טיפולים כשהיא מרגישה די על הפנים, מרוב הזדהות הוא עומד מחוץ לחדר, מאחורי הדלת ומקיא גם הוא. (שזה אומר עוד עבודה בשבילי אבל זה לא מעניין אותו). אמא של אשתי לא התפלאה על התופעה אבל היא התפלאה שזה היה דווקא הצעיר והקטן מביניהם שקלט את הצורך. מניסיונה חתולים בוגרים רגישים למצוקות ולצרכים של בני אדם, אבל הגורים הצעירים עדיין מאוד פעילים ומרוכזים יותר בעצמם. זה כנראה באמת חתול מיוחד ורגיש. יש תיאוריות שונות לגבי הכח המרפא של החתולים. יש שאומרים שעצם החימום שנגרם כתוצאה מההתרפקות שלהם הוא בעל סגולת ריפוי, אחרים אומרים שלגירגורים שלהם יש אפקט מרגיע על בני אדם ומשחרר חומר (אולי הורמון ) במח שגורם לזירוז תהליכי ריפוי ולתחושת רוגע. תיאוריה נוספת לתופעה היא שאולי עצם הליטוף שאנו בנ"א מלטפים אותם מוריד לחץ דם, מחזק את הלב ומרגיע . מה שלא יהיה החתלתול הזה בהחלט מפעיל את קסמיו. ושאלה –(תיאורטית בינתיים) אם היא נשרטת ממנו זה מסוכן? סה"כ הוא עדין אבל בכל זאת יש להם ציפורניים חדות ולה יש ספירות נמוכות.

שמעתי והרגשתי

אמנם עוד לא נתקלתי בחתול שמגיב בכזו הזדהות, וזה מדהים בעיני. אבל לא לגמרי מפתיע. הייתי מוקפת בחתול שלי (צריך לראות כדי להבין) ובחתולי השכונה (פיצי, פצע ולוקוס.. סיפור בפנים עצמו) והם באמת מרגישים ובאים כי הם פשוט יודעים איזו השפעה יש להם על מי שלא מרגיש טוב. אני לא יודעת מה הסיבה שזה ככה עוזר אבל התחושה שלי, רק מלהסתכל להם בעיניים היא שהם עושים את זה פשוט מתוך היותם חתולים, שלא רוצים ולא מבקשים שום דבר בתמורה, רק לתת את החתוליות שלהם כדי שניקח. וחוצמזה, מי שהפיץ את השמועה הזדונית שחתולים לא נאמנים אני מוכנה לספר לו כמה סיפורי חתולים מצמררים שמבהירים כמה שזה לא נכון. הם פשוט עושים קסם. אין לי הגדרה אחרת. לגבי הציפורניים, שבטח מאד חדות כי הוא גור, אז אולי אפשר בינתיים לגזור לו אותן, אפשר לעשות את זה אצל וטרינר ואפשר גם לעשות את זה לבד בבית (במספריים מיוחדים) ואם זה לא מסובך אז אולי זה שווה כדי לא לקחת את הסיכון. שבת מנוחה

שמעתי, אבל אצלי זה קצת אחרת...

לי יש חתול (פינקי) וכלבה(לאקי). בביתי דווקא הכלבה שלי "לקחה עלי פיקוד" בכל מה שקשור לטיפול במצבי הבריאותי. כשאני חלשה עייפה או מדוכאת, לאקי מופיעה עם מבטי דאגה מהולה בהערצה ושמחה בעיניים, דורשת שאלטף אותה, נמרחת עלי ולא עוזבת, גם אם אני מצווה או מתחננת... פינקי לעומתה, מאוד עסוק בעצמו ולא שם לב אל אף אחד בבית, אלא כשהוא רעב. לכל החיות שלנו יש אישיות, לכל אחד אישיות מופלאה משלו, ממש כמו שלנו יש... אתה בטח יכול למצוא חומר אינפורמטיבי על התופעה באתרים של חובבי חתולים, כי זו תופעה ידועה. בנוגע לבדיקות, הייתי ממליצה לשאול וטרינר איזה חיסונים החתול צריך לקבל, האם יש צורך להרחיקו בזמן הסמוך לחיסונים מאנשים שבריאותם לקויה, וכן את האונקולוג. בעניין גזירת הציפורניים, אני חושבת שצריך לשאול את הוטרינר כי עלולה להיות תופעה של השחזת הציפורניים אחרי גזירתם. איבר זה הוא חלק חשוב במערכת ההגנה של החתולים בטבע, לכן הוא מטופח על ידם וחשוב להם. שבת שלום לך, לתמר ולבני ביתך, אור ואהבה, אילת.

flying zebra

New member
גם כלבים!

לא מפתיע בכלל! בתקופת הטיפולים הארורה, הכלב שלנו היה דבוק אליי ויתרה מזאת, כשהיו מגיעים בני משפחה לבקר והיו רוצים לתת לי נשיקה הוא קפץ ולא נתן להם להתקרב אליי. בעלי חיים הם נשמות ומרגישים יותר טוב מכולם מה קורה. אני חושבת שבין הפעמים היחידות שהיינו חוזרים הביתה ולא היה מחכה לנו פיפי היו כשחזרנו מבית החולים. לי, בכל אופן, אין ספק בחשיבות בעלי החיים בהבראה. בריאות ואושר הזברה

בקשר לחתולים :)

אני חייבת להגיב, אני מאוד אוהבת בעלי חיים ואני גם לא אוכלת בשר בשל הסיבה הזאתי אבל חשוב לי מאוד לומר שאני שמעתי בקשר למחלות של בעלי חיים אני בעצם סליחה, קראתי ברמבם בספריה חומר באנגלית על לוקמיה ממש בהתחלת ידיעתי על המחלה ואני רוצה לומר לכם שהיה כתוב בפירוש שאת המחלה לא ממש מצאו על בעלי חיים מלבד על החתולים. זה דבר שמאוד סיקרן אותי. ואני שמתי לב שכשאני נוגעת בחתול של דודה שלי יום למחרת יוצאים לי מלא יבלות מגעילות כאלה ביד ולא שזה מונע ממני לדעת בחתול אבל זה מה שאני יודעת. בקשר לנאמנות שלהם? תראו, שקוף שאם משווים אותם לכלבים זה אחרת. זה רואים בשטח. אבל יש מקרים ויש מקרים.. תעשו חיים אני הולכת לראות סרט מתח.. אוהבת, תום שלכם.

בקשר לחתולים :)

אני חייבת להגיב, אני מאוד אוהבת בעלי חיים ואני גם לא אוכלת בשר בשל הסיבה הזאתי אבל חשוב לי מאוד לומר שאני שמעתי בקשר למחלות של בעלי חיים אני בעצם סליחה, קראתי ברמבם בספריה חומר באנגלית על לוקמיה ממש בהתחלת ידיעתי על המחלה ואני רוצה לומר לכם שהיה כתוב בפירוש שאת המחלה לא ממש מצאו על בעלי חיים מלבד על החתולים. זה דבר שמאוד סיקרן אותי. ואני שמתי לב שכשאני נוגעת בחתול של דודה שלי יום למחרת יוצאים לי מלא יבלות מגעילות כאלה ביד ולא שזה מונע ממני לדעת בחתול אבל זה מה שאני יודעת. בקשר לנאמנות שלהם? תראו, שקוף שאם משווים אותם לכלבים זה אחרת. זה רואים בשטח. אבל יש מקרים ויש מקרים.. תעשו חיים אני הולכת לראות סרט מתח.. אוהבת, תום שלכם.

ספר חתולים

שקיבלתי לסיום הטיפולים, בשם "שיחות עם החתול שלי". ספר דק, כתוב בקלילות על ידידות מעניינת בין אדם וחתולו (חתול ואדמו?!). אני ממליצה עליו בחום. גם למי שיותר בעניין כלבים. שבוע טוב גלי

למעלה